Moderátorka Lucie Šilhánová: Jak se mi během jednoho roku podařilo zhubnout 10 kilo? | Zdroj: Archiv TV Prima

Zdroj: Archiv TV Prima

Moderátorka Lucie Šilhánová: Jak se mi během jednoho roku podařilo zhubnout 10 kilo?

Proč moderátorka (33) diváckých zpráv na Primě vyměnila ve dvaceti letech vrcholové plavání za mikrofon? A jak se jí během jednoho roku podařilo zhubnout 10 kilogramů?

Tříštivá zlomenina paty před dvěma lety znamenala pro moderátorku a několikanásobnou mistryni v plavání naprostý zákaz pohybu. „Měla jsem nohu v sádře a vůbec nemohla chodit. Aniž bych si toho všimla, váha šla nahoru,“ vzpomíná Lucie, která si deseti kilogramů navíc všimla až z fotek. Když se po roce konečně mohla začít víc hýbat, pustila se do toho s vervou. Jenže bez výsledků.

„Chtěla jsem zjistit, co dělám špatně, a proto jsem zašla za výživovou poradkyní, která se se mnou vůbec nemazlila. Kromě toho, že mě naučila správně jíst, jsem se také musela na každé kontrole svléct, aby si moje pokroky vyfotila ze všech stran,“ přiznává se smíchem moderátorka, která si dnes místo salátu z rajčat, mozzarelly a avokáda k večeři dává mnohem odlehčenější variantu. V ledničce u ní najdete i cottage a šunku s vysokým obsahem masa. Také jí víc zeleniny, ryb a v restauraci při výběru jídla tráví delší dobu.

„Stačilo vydržet tři měsíce a kila šla dolů, ačkoli jsem se hýbala pořád stejně.“ Lucie si uvědomuje, že na jídlo v minulosti často zapomínala. „Často jsem si na něj vzpomněla až v jednu odpoledne. Což je velký rozdíl v tom, jak jsem jedla, když jsem závodně plavala,“ říká Lucie, která své dětství i dospívání strávila v bazénu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

„Jsem ze sportovní rodiny, takže hýbat se pro mě bylo přirozené. Nebyl ani čas prožít klasickou pubertu. Zádrhel přišel v šestnácti, když mi narostla prsa. Musela jsem se s tím vyrovnat a trochu jsem balancovala na hraně anorexie. Přesvědčení nejíst mi naštěstí vydrželo jenom měsíc.“ Ve dvaceti letech na ni ale dolehla krize a s plaváním skončila. Ranního vstávání se však nezbavila. Budík v 5.15 jí zvonil dál, tentokrát kvůli Ranní show na Evropě 2 s Leošem Marešem a Patrikem Hezuckým.

„Letos nastal pracovní zlom a rádio vystřídala televize. Po dvaadvaceti letech nemusím vstávat. Není nic lepšího než se dobře vyspat…“ dodává moderátorka, která si s chutí dopřeje i masáž, sushi a indickou kuchyni. *

VIP recept ZELENÉ KARI

Kuřecí maso nakrájené na kostičky osmažíme na oleji. Na pánvi necháme rozehřát olej, přidáme lžičku zelené kari pasty (maximálně dvě, ne víc!) a kokosové mléko. Do vzniklé omáčky dáme fazolové lusky a připravené maso. Necháme chvíli povařit. Podáváme s vařenou rýží.

Všechny moje chutě

„Zatímco s trenérkou a kamarádkou Zuzkou Bičíkovou jdu do vegetariánské restaurace Govinda, s Patrikem Hezuckým, který váhu neřeší, do baru Aloha, s gurmánem Liborem Boučkem si pochutnám v luxusním podniku.“

Článek vyšel v časopise Dieta

Doporučujeme

Články odjinud