Na pražskou muzikálovou Pomádu přijede John Travolta

Na pražskou muzikálovou Pomádu přijede John Travolta

Velkou "slávu" připravuje pražské Divadlo Kalich. Dne 6. září tam bude premiéra nestárnoucího muzikálu Pomáda a na některé ze stovky naplánovaných repríz dorazí i představitel hlavní mužské role z filmové verze John Travolta (58).

"V příštím roce svět oslaví čtyřicáté výročí premiéry Pomády na newyorské Broadwayi a současně i pětatřicáté výročí premiéry její filmové verze.

Proto jsme se rozhodli Johna Travoltu na některé představení pozvat. Jsme s ním v kontaktu a vypadá to nadějně. Sice se v příštím roce bude Pomáda hrát ještě v dalších sedmadvaceti zemích, ale věříme, že si zmíněný herec a zpěvák chvilku času pro nás najde," řekl Korzu ředitel a producent Divadla Kalich Michal Kocourek.

V plánu je pro příští divadelní sezonu stovka exkluzivních představení. Kromě ostřílených muzikálových matadorů, jakými jsou Zbyněk Fric nebo Tomáš Savka, se na scéně objeví řada předních tváří nastupující generace.

Z náročných konkurzů si místo v Pomádě vybojovali třeba Roman Tomeš, Přemysl Pálek a Jan Kříž a také Nela Pocisková, nejoblíbenější zpěvačka Slovenska, Michaela Doubravová či Veronika Gidová.

"Už teď jsou přípravy v plném proudu. Herci a zpěváci budou mít jen krátkou dovolenou, protože už koncem července začneme zkoušet na jevišti. Rozhodně to nebude pro nikoho procházka. Pomáda je nejen náročná na pěvecké party, ale i na ty taneční. Takže si všichni pořádně máknou. Ale jak se v Čechách správně říká, a protagonisté muzikálu si to uvědomují, bez práce nejsou koláče," nechal se slyšet režisér a choreograf "české Pomády" Ján Ďurovčík.

Foto: Profimedia.cz

ČTĚTE TAKÉ:
Horoskop na červen 2012

Doporučujeme

Články odjinud