Naďa Konvalinková: Nejvíc se směju sama sobě

Naďa Konvalinková: Nejvíc se směju sama sobě

Na vrcholu. Pořad na TV Metropol, ve kterém se seznámíte se zajímavými osobnostmi, lidmi se silnými životními příběhy, a především s odborníky z oblasti zdraví, financí i zdravého životního stylu. Do studia tentokrát zavítala stále usměvavá herečka Naďa Konvalinková...

Naďa Konvalinková se narodila se 18. dubna 1951 v Praze. Na dětství má nehezké vzpomínky, v deseti letech se její rodiče rozvedli za tak bouřlivých okolností, že Naďu i sestru Ljubu úřady umístily do dětského domova. Tam zažila těžké strádání včetně kruté šikany. Trvalo celý rok, než si je babička vybojovala do vlastní péče.

Absolvovala pražské DAMU, nejprve strávila tři roky v plzeňském Divadle J.K. Tyla, poté se stala na mnoho let členkou Městských divadel pražských. K jejím nejznámějším filmových a televizních rolím patří například děvečka z pohádky Honza málem králem nebo Květuška z komedie Adéla ještě nevečeřela. Hojně je obsazována také v pohádkách – např. Nesmrtelná teta. Od roku 1980 až do roku 2005 byla provdána za herce Oldřicha Kaisera, z manželství se v roce 1983 narodila dcera Karolína.

Na velmi zajímavý rozhovor s Naďou Konvalinkovou, která stále září optimismem, se můžete podívat zde:

Zdroj: ČSFD

Doporučujeme

Články odjinud