Odvážná Sandra Nováková pilotovala vrtulník

Odvážná Sandra Nováková pilotovala vrtulník

Na rozdíl od Angeliny Jolie, která nedávno sobě a Bradu Pittovi pořídila soukromý vrtulník, se Sandra Nováková k podobnému nákupu prý zatím nechystá. Přesto neodolala a na letišti v Letňanech si let helikoptérou vyzkoušela. A byla nadšená!

Známá herečka, kterou jsme mohli sledovat například v seriálu Ordinace v růžové zahradě nebo ve filmu Pusinky, se nám svěřila, že si už dlouho přála vyzkoušet, jaké to je létat vrtulníkem nízko nad zemí a sledovat svět z ptačí perspektivy.

„Bylo to naprosto fascinující,“ přiznala se Sandra krátce po svém přistání a jen litovala, že let trval příliš krátce. „Mám pocit, že čas ve vrtulníku letí úplně jinak – rychleji. Možná i proto, že ve vzduchu nepotkáte žádné kolony, ve kterých musíte stát a navíc se je stále na co koukat.“

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Na dotaz, zda by se odvážila podobný stroj sama pilotovat, se nám Sandra pochlubila, že si to na chvíli zkusila. „Byl to adrenalinový zážitek. Držíte v ruce knipl a víte, že nesmíte udělat jediný špatný pohyb. Ale přiznávám se dobrovolně, byla jsem moc ráda, když jsem v pořádku předala řízení zpátky pilotovi.“

A jak její let zhodnotil Vojtěch Novotný z pilotemnazkousku.cz? „Sandra Nováková mě jednoznačně překvapila. Ženy se obvykle do řízení vrtulníku nijak nehrnou a nejspíš se i trochu bojí. V jejím případě to bylo naopak, vedla si velmi sebejistě a nebyla na ní znát žádná nervozita, což je pro řízení helikoptéry dobrý základ.“ Sandra nám však prozradila, že přestože se jí let moc líbil a ráda by si ho zopakovala, tak vlastní vrtulník si zatím rozhodně pořizovat nebude, a to i přesto, že jí létání moc baví.

Doporučujeme

Články odjinud