Olga Matušková: Walda byl jediná láska mého života

Olga Matušková: Walda byl jediná láska mého života

Manželka Waldemara Matušky (†76) Olga (64) navštívila Česko. Přišla si poplakat na Karlštejn, kde Waldemar natočil Noc na Karlštejně, a pak také na jeho hrob.

S odchodem celoživotního partnera se stále nemůže smířit.

„Waldemara jsem znala a obdivovala od svých čtrnácti let. Jezdil koncertovat do Liberce, kde mě s ním můj bratr Toník seznámil,“ říká Korzu Olga, která pak po boku Matušky prožila plných čtyřicet let.

Zažili spolu úspěšné koncerty, vášnivou lásku, radosti ze syna i nemoc. V emigraci dostal Waldemar silný zápal plic, ze kterého se vyvinulo astma. Ale bydlení pár kroků od moře mu naštěstí vyhovovalo.

„V Praze těžko dýchal, proto jsme se po devětaosmdesátém roce nevrátili do Čech. A pak - náš Waldík už chodil třetím rokem do školy a nechtěli jsme ho zasadit do nového prostředí,“ říká Olga, která přicestovala do Prahy také proto, aby požehnala osmnácticédečkovému kompletu nahrávek a alb Nebeskej kovboj, který právě vyšel.

Je to soubor unikátní, který shrnuje i všechna Waldemarova elpíčka.„Takovou sbírku původních elpíček měla jen naše teta Líba v Kanadě. Teď ji může mít každý zájemce. Budu ji na Floridě poslouchat a vzpomínat. Waldemar byla jediná láska mého života,“ přiznala Olga Matušková se slzami v očích před odletem zpět do Ameriky.

Foto: Profimedia.cz

ČTĚTE TAKÉ:
Vendula Svobodová zhubla a cestuje vlakem

ČTĚTE TAKÉ:
Z Madonnina koncertu v Londýně znechuceně odešly stovky lidí

Doporučujeme

Články odjinud