5
Fotogalerie

Pepa Vojtek: Miluju omáčky od své ženy, procházky se psy, prostě si užívám života

Charismatický frontman skupiny Kabát má za sebou úspěšné turné. Kromě koncertů účinkuje taky v muzikálech Dracula, Kat Mydlář či v kouzelném muzikálu na ledě Popelka. Ve volném čase rád sportuje a chodí na procházky se svými dvěma psy.

Vy jste známý tím, že se rád smějete. Kdy jste se naposledy dobře pobavil?

Při filmu Kdyby tisíc klarinetů. Tyhle starý český komedie jsou prostě skvělý.

Z čeho jste měl například strach?

Při natáčení dokumentu pro Severočeské Doly jsme museli nalétávat malým letadlem na kameramana stojícího na přistávací ploše. Co si budeme povídat, Cesna není zrovna Boeing a docela dost to s námi házelo. Když letíte dva metry nad zemí, máte docela strach.

Vy rád sportujete. Který sport máte nejraději?

Mám rád spíše letní sporty, fotbálek a vlastně většinu míčových her. Jelikož jsem si ale při posledním fotbalovém utkání natrhl stehenní sval, mám se sportem na delší čas utrum.

Co bylo vaším největším úlovkem?

Odchytil jsem našeho psa Wildu, jak mi kouše do motorky. A jelikož ho to tak zmohlo, že při této nekalé činnosti usnul, nebyl problém ho vyfotit.

Co vás dokáže rozčílit?

Vytáčím se třeba za volantem. Co někteří řidiči dokáží na silnici předvádět, je opravdu příšerný.

Kdy jsem se naposledy dobře najedl a co to bylo?

Kuře na paprice, miluju omáčky. Moje manželka je skvělá kuchařka, a tak si této výsady, dobře se najíst, užívám skoro každý den. Výjimkou je, když zrovna zkoušíme, na vaření pak už nezbývá čas.

Koupil jste si někdy něco jen tak?

Na dovolené v Mexiku jsem si koupil hodinky Breitling for Bentley.

Kdy naposledy jsem měl radost jako malej kluk?

Mám radost každý den, mám skvělou ženu, děti, ve 46 letech držím pohromadě a většinou mě nic nebolí, dělám to, co mě baví, prostě si užívám života.

Kromě Kabátu hrajete v muzikálech.Na co se těšíte?

Pohádkový čaroděj, Farář, Hvězdář, Královský šašek, Čarovný skřítek, Kněz, tak v těchto postavách vystupuji v kouzelném muzikálu na ledě "Popelka". Nejsložitější pro mě bylo, (jelikož celý muzikál je na plný Playback) předtočit všechny hlasy a písničky k těmto rolím ve studiu. Samozřejmně za pozorného dohledu režiséra Jindřicha Šimka. K tak početnému množství postav, které ztvárňuji, patří i kostýmy. Při zkouškách ve Frýdku Místku bylo nejdůležitější najít systém převlékání s co největší úsporou času. V některých scénách měníme kostým rovnou na jevišti, a tak se stane, že v určitou chvíli máme na sobě na sobě třeba tři vrstvy kostýmů najednou. Na druhou stranu mi alespoň není zima, protože kouzelný muzikál na ledě Popelka, což je jasné už z názvu, se hraje celý na ledě. :-)

Máte za sebou úspěšné turné. Co vás čeká v příštím roce?

S kapelou za sebou máme náročný a úspěšný rok a tak se příští rok fanoušci můžou těšit na další koncerty snad na letních festivalech. Dostali jsme také nabídku hraní v londýnském klubu, ale protože by to bylo v čase vánoc, posunuli jsme akci až na jaro. Na vánoce by měl být každý doma s rodinou.

ČTĚTE TAKÉ:
Orbion: Portál pro cestovatele


Rádi vaříte a hledáte inspiraci? Navštivte Recepty.cz

Doporučujeme

Články odjinud