Petr Novotný: "Chci se stát novým Montgolfierem!"

Petr Novotný: "Chci se stát novým Montgolfierem!"

Bavič Petr Novotný (61) dlouho toužil po tom udělat si pilotní zkoušky na horkovzdušný balon. Nakonec se mu to podařilo. Teď doufá, že jednou bude stejně úspěšný jako známý francouzský vynálezce balonu Joseph-Michel de Montgolfier.

"Poprvé mě létání v balonu chytlo, když jsem spolupracoval s Evou Zelinkovou na její nové knize Nerušit, cvičíme!," prozradil Korzu Novotný první okamžik, kdy ho napadlo, že by se stal balonovým vzduchoplavcem. "Neměl jsem k tomu ale potřebné doklady, tak jsem se to nemohl naučit," vysvětlil.

Náročnost zkoušek ho ale neodradila a pilotní zkoušky nakonec složil. Dnes už létá doma i v zahraničí jako zkušený pilot.

Petr Novotný během akrobatických kousků v Macau

"Můj největší úspěch je, že jsem sebou ještě nikdy nepraštil někde v lese na strom. Většinou jsem vždycky dokázal přistát tam, kam jsem si určil. Což není vůbec legrace, protože u balonu nikdy nemůžete stoprocentně vědět, kam přistanete," tvrdí moderátor, který má na kontě ještě jeden úspěch, jímž se může pochlubit.

"Jsem pyšný na to, že dokážu letět bez cizí pomoci. Rodina měla sice na začátku trochu strach, znáte to, ale teď už mi věří," svěřil se Novotný, který létá jako druhý pilot u firmy pořádající hodinové vyhlídkové lety horkovzdušným balonem.

Doporučujeme

Články odjinud