Princ Harry stanul na jižním pólu | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

Princ Harry stanul na jižním pólu

Britský princ Harry v pátek v poledne londýnského času stanul na nejjižnějším cípu planety Země – na samotném geografickém pólu. Po třech týdnech putování se jeho expedici podařilo dosáhnout místa, které je zrovna trvale po celý den zalité sluncem.

Dvě stě mil (320 kilometrů) dlouhou charitativní výpravu sněhem s princem podstoupilo dvanáct mužů a žen sloužících v armádách Velké Británie a USA, kteří byli při boji zraněni a kteří se snaží získat peníze pro jiné raněné vojáky. Původně měl princův tým závodit s další výpravou z USA, Kanady a Austrálie, v němž putuje také herec Alexander Skarsgård. Jenže závod byl zrušen kvůli složitému terénu.

„Věděli jsme celou dobu, že to nebude nic snadného, ale to je na té výzvě to vzrušující. Naším cílem bylo dokázat, že navzdory zranění, mladí muži a ženy z našich ozbrojených sil můžou stále dosahovat skvělých výkonů. Přijeli jsme sem dolů, abychom dvanáct odhodlaných mužů a žen, všichni byli raněni ve válečném konfliktu, dostali až na jižní pól, to se nám také podařilo, máme všichni úžasný pocit,“ uvedl Ed Parker, zakladatel nadace Walking with the Wounded, když stanul s Harrym na jižním geografickém pólu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud