Princ William poprvé promluvil o bolesti nad matčinou smrtí

Princ William poprvé promluvil o bolesti nad matčinou smrtí

V sobotu 31. srpna tomu bylo šestnáct let, co se princ William dozvěděl nejstrašnější zprávu svého života. Že jeho matka Diana tragicky zahynula na následky autonehody. Dnes je následník trůnu ženatým mužem a má prvorozeného syna. Toho sice nemůže Dianě ukázat, ale představil ho aspoň její sestře Lady Sarah McCorquodale.

William spolu s manželkou Catherine a jejich synem princem Georgem odlétli helikoptérou na panství Lady McCorquodale, s níž strávili sobotní odpoledne. Následník britského trůnu má prý k tetě – matčině starší sestře – velmi blízko a v dětství si u ní často hrál s jejími potomky.

„Nikdy jsem nebyl schopen znova říct slovo máma, ve vašem životě je to nic. Nicméně pro mnohé a pro mě také je to teď jen slovo, prázdné a evokující pouze vzpomínky,“ prohlásil nedávno William, jenž do letoška od svých patnácti roků o žalu po matce nepromluvil.

Klepněte pro větší obrázek

V rozhovoru pro Daily Mail pak bolest nad matčinou smrtí popsal takto: „Předně se dostaví obrovský šok a neschopnost uvěřit tomu, že se to může někdy stát právě vám. Skutečné truchlení často nepřijde hned, ale až později. Pro mnoho lidí je to bolest, která se nikdy zcela nevytratí. Život, jaký znáte, se změní, a další dny už neubíhají, bez toho aniž byste nepomysleli na toho, koho jste ztratili… Vím, že s postupem času je možné se naučit žít s tím, co se stalo, a jak léta plynou, uchováte si nebo znova objevíte zasuté vzpomínky.“

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud