Princezna, která změnila svět

Princezna, která změnila svět

31. srpna uplyne 15 let od tragické nehody v Paříži, při které zahynula všemi milovaná princezna Diana. Její sláva ale žije dál a ve filmovém zpracování Dianiných osudů hrají důležitou roli i legendární róby princezny z Walesu.

Měla šatník, který jí záviděl celý svět. Dlouhé šaty poseté diamanty, originální šperky z drahých kovů a diamantů, kostýmky z luxusních látek šité na míru. V módě se princezna Diana vyznala a velmi ráda se obklopovala tím nejlepším, co bylo zrovna in. Osobně se přátelila i s významnými návrháři jako Karl Lagerfeld, Valentino nebo Donatella Versace.

Výběr garderoby pro oficiální příležitosti podléhal přísnému královskému protokolu, a tak není divu, že Diana v této věci často čelila výtkám anglické královny – podle jejího názoru Dianiny šaty odhalovaly příliš. Ačkoli byla princezna Diana proslulá svou zdrženlivostí, ve výběru oblečení projevovala kus odvahy. A mnohé z jejích rób se i proto staly legendami.

Ve filmu Caught in Flight se role princezny Diany ujala herečka Naomi Watts, která podle slov režiséra Olivera Hirschbiegela disponuje stejnými kvalitami jako lady Di: je vřelá, lidská a citlivá.

Foto: www.dailymail.co.uk

ČTĚTE TAKÉ:
V jakých robách se blýskly celebrity ve Varech?

Doporučujeme

Články odjinud