Lukáš Vaculík Zdroj: Profimedia.cz

Lukáš Vaculík Zdroj: Profimedia.cz

Pavel Horňák  Zdroj: Profimedia.cz
Marek Vašut  Zdroj: Profimedia.cz
Vítek Pokorný  Zdroj: Profimedia.cz
Pavel Kříž  Zdroj: Profimedia.cz
7
Fotogalerie

Proměny českých idolů! Jak dnes vypadají bývalí lamači ženských srdcí?

Všichni po nich kdysi šíleli... A jak vypadají dnes? Projděte si s námi galerii bývalých sexy idolů!

Je třeba předem říci, že tento článek samozřejmě tak trochu není fér. Čas je neúprosný, stárneme všichni a určitě ne vždycky vypadáme světově. Důležité ale je říci, že mnoha pánům nelze nic vytknout, ale u spousty z nich to vypadá, jako by na svůj vzhled rezignovali.

Někteří stárnou s grácií, šediny jim naopak přidávají na eleganci a dokonce vypadají, světe div se, více sexy než za mlada, kdy byli ještě "vyjukanými holobrádky"! Zkrátka jsou muži, kteří stárnout umějí! Porovnali jsme pro vás podobu několika českých idolů teď a v době, kdy natáčeli své již klasické filmové, či hudební „pecky“, kterými nás okouzlovali (a mnohé možná okouzlují dodnes)...

Pavel Kříž (52)

Český herec a psychoterapeut se herectví věnuje již od dětství. Mezi jeho nejznámější role patří neodolatelný Štepán Šafránek z pentologie "Básníků". I když patřil tou dobou k nejpopulárnějším a nejobsazovanějším filmovým hercům, v roce 1988 emigroval do Kanady a na univerzitě ve Vancouveru vystudoval psychoterapii, kterou pak vykonával v domovech pro seniory. V první polovině devadesátých let se znovu vrátil k herecké kariéře. Vedle hraní se věnuje také dabingu, nebo osvětě pro cukrovkáře. Relaxuje zejména při sportu (box, kung-fu a plavání) nebo při delší chůzi. V roce 2010 účinkoval ve 4. ročníku taneční televizní soutěže StarDance ...když hvězdy tančí a od roku 2014 ho můžete vídat v seriálu První republika v roli Benoniho.

Marek Vašut (53)

Marek Vašut se na filmovém plátně objevoval už od dětských let, průlomovou rolí jeho kariéry se ale stal boxer Vilda Jakub, hlavní postava filmu Pěsti ve tmě. Z jeho dalších výrazných rolí zmiňme alespoň mladého konstruktéra Pavla Jaroše (Hauři), zkorumpovaného policistu Bílka (Divoká svině), poručíka, který dostane za úkol dopadnout stůj co stůj vojenského zběha (Řád), nekompromisního kriminalistu Mortona, s oblibou používajícího neobvyklé vyšetřovací postupy (Jak chutná smrt)...

V polovině 90. let patřil Marek Vašut k nejpopulárnějším českým filmovým hercům, o čemž svědčí opakovaná vítězství ve filmových anketách i epizodní role v zahraničních filmových produkcích. Po boku Anthonyho Hopkinse si zahrál ve filmu Česká spojka. V TV zářil jako detektiv Martin Tomsa a v roce 2005 výborně zahrál roli Olivera ve filmu Román pro ženy.

Lukáš Vaculík (51)

Leden z mužských sexsymbolů 80. let, Lukáš Vaculík, úspěšný filmový herec, získal nejdříve hereckou škatulku hodného chlapce, či mladého muže - slušňáka a intelektuála. Mezi jeho pozoruhodné filmové role patří zejména Kachyňovy psychologické filmy Lásky mezi kapkami deště, či Oznamuje se láskám vašim. Nesmíme zapomenout také na Olmerův Tankový prapor a další hity jako Láska z pasáže, či Vítr v kapse. Nezapomenutelný je ovšem jeho Kamarád do deště, díky kterému patřil jeden čas spolu se Sagvanem Tofim k nejčastějším motivům zdobícím na plakátech a obrázcích z Bravíčka dívčí pokojíčky. Zestárnul jako všichni, ale neodolatelně blankytné modré oči mu zůstaly dodnes!

Pavel Trávníček (63)

Český herec, dabér, moderátor a režisér má dva syny a sestru Martu, učitelku hudby. Pavel Trávníček vystudoval brněnské JAMU a do diváckého podvědomí se zapsal především díky rolím princů ve známých českých pohádkách, jako jsou kouzelné Tři oříšky pro Popelku (1973), Klaním se, měsíci (1991), O štěstí a kráse (1985) nebo Třetí princ (1982). Kromě herectví se také věnoval zpěvu a společně se Sabinou Laurinovou moderoval hudební pořad Do-re-mi. Pro nás ale navždy zůstane jeho nejmilejší rolí krásný princ cválající na bílem koni za Libuškou Šafránkovou, za doprovodu písničky Karla Gotta "Kdepak ty ptáčku hnízdo máš" v pohádce Tři oříšky pro Popelku, která patří už neodmyslitelně k českým vánočním svátkům.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Pavel Horňák (45)

Pavel Horňák vyrůstal jako jedináček a zpěvu se věnoval již od útlého dětství. Malý Pavlík chtěl být řidičem autobusu, později fotbalistou, lékařem nebo právníkem, což se mu nakonec splnilo. Zpívání bral vždy jen jako koníčka. "V sedmé třídě mě oslovil spolužák, že založil kapelu a zda bych s nimi nechtěl zkusit zpívat." Rocková skupina se jmenovala Faktor a odstartovala v roce 1984 Pavlovu hvězdnou pěveckou kariéru. Skupiny se ujal František Janeček a pilotní singl s písněmi Škola v přírodě a Kdo ví vyšel Pavlovi a skupině přejmenované na Junior v roce 1984 u Supraphonu.

Následovala romantická hitovka "Kdo ví", která vyhrála v roce 1985 Hitšarádu, pořad dvojice Šíp-Uhlíř, kde za sebou nechala šlágry té doby jako Poslední fotka, Šoumen nebo Hurikán. V této době dostával Pavel od fanynek více než dva tisíce dopisů měsíčně! Houfy fanynek mu ale hlavu nezamotaly a přestože prodal za svou úspěšnou kariéru přes půl milionu desek a statisíce singlů, ke zklamání svých věrných fanoušků dal přednost povolání právníka. Dnes pracuje jako soudce v civilních sporech. V září 1991 se oženil a s manželkou Renatou (1966) má dceru Pavlínu (1992) a syna Jana (1998).

Vítek Pokorný (49)

Producent, dramaturg a scenárista Vítek Pokorný rozhoupává i vlny televizního vysílání a filmu. Podepsal se pod pořady Česko hledá SuperStar, X-Factor nebo Česká Miss. Krom toho napsal dvě knihy a má i dvě děti. Vítek Pokorný vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze. V médiích začínal na postu rozhlasového moderátora. Živil se i jako zpěvák. Pro televizi napsal stovky scénářů a spoluvytvářel i hudební anketu Český slavík, talk-show Tenkrát na východě, anebo zábavnou Zlatou mříž. Knihy, které Vítek Pokorný napsal, Ahoj mami a Na náš pohřeb do smrti nezapomenete! ilustrovala herečka a textařka Gabriela Osvaldová. Herečka Lucie Zedníčková, nevlastní dcera baviče a moderátora Pavla Zedníčka, má s Pokorným syna Mikuláše a dceru Amélii. Po patnácti letech manželství ho opustila a zamilovala se do kolegy Petra Štěpána. Mezi Pokorného expartnerky patří například i herečka a moderátorka Mahulena Bočanová.

Ladislav Křížek (50)

Zpěvák, skladatel a kytarista známý z působení ve skupinách Vitacit, Citron, Kreyson a také z bratrského dua Damiens, patří mezi několik málo českých zpěváků, jejichž pěvecké kvality jsou stavěny na nejvyšší stupínky pomyslného českého olympu. Je stálicí naší populární scény již dvacet let a přesvědčuje nejen svými hlasovými, ale i skladatelskými kvalitami. Kdysi patřil mezi velké holčičí idoly, už v roce 1985, ve svých jedenadvaceti letech ale fanynky zaplakaly, protože Láďa se oženil se svou životní láskou Taťánou! „Letí to, máme dva krásné syny a milujeme se čím dál víc", svěřil se při třicátém výročí svatby! Gratulujeme!

Na pokračování článku se můžete těšit již příští týden! Čeká vás dalších sedm idolů z nedaleké minulosti... O kom si zde chcete přečíst? Kdo byl tím vaším NEJ, který vám nedal spát? Svěřte se nám v komentářích!

Doporučujeme

Články odjinud