10
Fotogalerie

První česká Miss slaví: Podívejte se, jak šel čas s Ivanou Christovou

Bývalá první Miss Československa z roku 1989 Ivana Christová je dodnes často považována za nejhezčí Miss, kterou jsme kdy měli. Málokdo si dne vzpomene, že ji dav tehdy vypískal. Ivana dnes slaví 46 let.

Rodačka z Prešova s bulharskými předky vyhrála soutěž krásy jednohlasným rozhodnutím poroty. Jejich volba se ale nelíbila velké části publika v Ostravě, kde se slavnostní večer konal, a tak přítomní dali svůj nesouhlas najevo hlasitým pískotem.

"Vzpomínám si na to, jak tehdy hala pískala a nebylo to vůbec příjemné. Tohle mě tak bolelo, ýe se ve mně probudila touha něco dokázat. Ale život šel dál. Měla jsem hodně práce v profesionálním modelingu a už jsem se k tomu příliš nevracela," přiznala o 25 let později Christová.

Okatá brunetka tehdy ani nejela na Miss World a Universe, kam byla vyslána 1. Vicemiss. Christová se ale zúčastnila soutěže Miss Maja International 1989, kterou s přehledem vyhrála. To odstartovalo její kariéru modelky, za prací odjela do USA a později do Francie. Nespoléhala ale jen na modeling a založila charitativní nadace Ivana Christová dětem a Orin Panacea – Živá voda dětem. Neúspěšně zkusila prorazit i se zpěvem, nakonec se jí to ale částečně podařilo s tancem. V loňském roce se totiž zúčastnila slovenské taneční soutěže Tanec Show, kde skončila na čtvrtém místě.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Jméno první Miss Československa, jejíž krásu podle mnohých žádná další Miss už nepřekonala, se v posledních letech ale nejčastěji skloňuje v souvislosti s neúspěšným bojem s nadváhou.

„Léta jsem si dávala dohromady imunitní systém a správné stravovací návyky. Kvůli tomu, že jsem se víc než deset let pořádně nenajedla, jsem prodělala několik kolapsů a operací,“ přiznala Christová, které navzdory plnoštíhlým křivkám i ve věku šestačtyřiceti let zůstal krásný obličej.

Doporučujeme

Články odjinud