Režisér Zdeněk Troška je "polívkovej"

Režisér Zdeněk Troška je "polívkovej"

Populárního režiséra Zdeněka Trošku trápí nadváha a přiznává, že by měl zhubnout. Zároveň však prohlašuje: "Troška a dieta, to je jako čert a svěcená voda. Toto slovo nepatří do mého slovníku!" Troška totiž zastává názor, že dobře si uvařit a dobře se najíst patří k největším radostem člověka. Dovede si pochutnat v podstatě na všem.

Je všeobecně známé, že když se natáčí v terénu, musí produkce vždy dbát, aby měl pan režisér důkladný přísun potravy. Pak se lépe zaretušují různé drobné i větší prohřešky herců a doprovodné company. Zdeněk Troška sice souhlasí s tím, že s přibývajícím věkem by měl člověk jíst od všeho méně a strava by měla být vyvážená, ale moc se tím neřídí. Ačkoliv je vyhlášený gurmán, když má hlad, zláká ho i rychlé občerstvení.

Z nepřeberné nabídky hamburgrů, hot-dogů a kuřat miluje především pálivá kuřecí křidýlka. Hamburgery mít nemusí.

"Ty různé karbanátky, to není ono, já dělám doma lepší," prohlásil. Je to pro něj vždy jen taková "nouzovka". Troška totiž zastává názor našich babiček, že polévka je grunt. Jakmile zasedne ke stolu, je to pro něj malá slavnost, ke které neodmyslitelně patří právě polévka. Nedávno ho přátelé pozvali v Zábřehu na Moravě na večeři do restaurace.

"Já jsem si dal podle jídelního lístku postupně všechny čtyři polévky, co byly. Měli tam česnečku, cibulačku, kulajdu a držkovku. Všichni na mě koukali, ale já jsem jim řekl, že jsem prostě polívkovej, bez polívky ani ránu," konstatoval. Zdeněk Troška zároveň tvrdí, že před něj mohou servírovat na stříbře sebeluxusnější oběd, humra, bifteky nebo čápa s mákem, ale jakmile v menu chybí polévka, cítí se ošizen a jídlo ho nenadchne. Stejně jako nedůvěřuje polévkám ze sáčku, i když uznává, že zde existují i výjimky. Troška má ale rád domácí polévky třeba takové, jaké dělají hospodyňky v Hošticích, kde točil populární trilogii Slunce, seno...(Plus)

Doporučujeme

Články odjinud