Role Harryho Pottera dohnala Daniela Radcliffa k alkoholismu | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

Role Harryho Pottera dohnala Daniela Radcliffa k alkoholismu

Daniel Radcliffe se netají tím, že se někdy až příliš násilně snažil vytvořit odstup od role čaroděje Harryho Pottera. Ačkoli se díky této postavě stal slavným filmovým hercem, čtyřiadvacetiletý rodák z anglického Fulhamu má na filmy vycházející z románů Joanne Rowlingové řadu traumatizujících vzpomínek. Během puberty se musel smířit nejen se změnami, které dospívání přináší, ale také s ohromným tlakem zvaným sláva. Zátěž řešil alkoholem. A stal se na něm závislým.

Došlo to tak daleko, že při natáčení posledních dílů přicházel na plac opilý. Naštěstí ho podrželi rodiče a okolí, takže se závislosti zbavil a už několik let úspěšně abstinuje.

„Abstinence mi rozhodně hodně prospěla. Pití mě nečinilo tak šťastným, jak jsem chtěl být,“ prozradil Daniel v rozhovoru pro Sky Arts.

S každým dalším filmem o Potterovi byl známější po celém světě. Jenže také provázanější právě s rolí čaroděje. Mladého herce tak brzy zachvátila úzkost z toho, co bude poté, až se dotočí poslední záběry. Bude schopen obstát i v jiných rolích? A obsadí ho někdo vůbec, nebo už navždy bude jen čarodějem Harrym?

„Není to skutečný tlak, ale je to život s úzkostnou otázkou, co když všichni ti lidé říkají, že už žádnou další kariéru nebudu mít? Co když mají pravdu a budou se mi smát a já budu napsaný na seznamu ‚Co je s nimi dnes?‘“ dodal Radcliffe. Abstinovat začal v roce 2000 a etanol v krvi mu prý vůbec nechybí. Také díky tomu, že se prosadil i po Potterovi a dostává spousty filmových a divadelních nabídek.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud