S Michaelem Duncanem se rozloučili i Tom Hanks a Gary Sinise, jeho kolegové ze Zelené míle

S Michaelem Duncanem se rozloučili i Tom Hanks a Gary Sinise, jeho kolegové ze Zelené míle

Michael Clarke Duncan, který se proslavil ve filmu Zelená míle, zemřel v pondělí ve věku 54 let. Mezi hvězdy, které se s ním rozloučily, patří i jeho herečtí kolegové Tom Hanks (56) a Gary Sinise (57).

"Jsem nesmírně zarmoucen ztrátou Velkého Mikea. Byl to poklad, který jsme objevili při natáčení Zelené míle. Byl magický. Byl plný lásky a jeho odchod nás nesmírně zarmoutil a překvapil," řekl Hanks v rozhovoru pro server WENN.

Michael zemřel dva měsíce poté, co utrpěl rozsáhlý infarkt a zástavu srdce. Jeho skon ukázal, nakolik byl v Hollywoodu oblíbený.

Gary Sinise na svůj Twitter napsal: "Měl jsem tu čest pracovat s Michaelem Clarkem Duncanem na dvou projektech, jednak na Zelené míli a pak, když byl hostující hvězdou v Kriminálce New York. Odpočívej v pokoji, příteli."

Bezmála dvoumetrový a stopadesátikilový Duncan musel odejít z univerzity, aby pomohl živit rodinu. Pak se živil jako kopáč a vyhazovač v několika chicagských klubech. Postupně však začal pracovat jako osobní strážce v Hollywoodu, kde mezi jeho klienty patřili například Will Smith, Jamie Foxx a rapper Notorious B. I. G.

Když byl posledně jmenovaný v roce 1997 zabit, Duncan změnil povolání a začal hrát ve filmu a v televizi. V roce 1998 se při natáčení filmu Armageddon spřátelil s Brucem Willisem a právě díky němu dostal příležitost ve filmu Zelená míle. Za roli Johna Coffeyho pak byl nominován na Oscara za vedlejší roli a na Zlatý globus za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli. Od té doby se jeho kariéra úspěšně rozvíjela.

Před necelými dvěma měsíci, 13. července, byl se srdeční zástavou převezen do nemocnice. Život mu tehdy zachránila jeho přítelkyně Omarosa Manigaultová-Stallworthová, který mu poskytla masáž srdce. Přes veškerou snahu lékařů se však z těžkého infarktu již nezotavil a v pondělí 3. září v nemocnici v Los Angeles zemřel.

Foto: Profimedia.cz

ČTĚTE TAKÉ:
Sama spokojená aneb 3x single

ČTĚTE TAKÉ:
Lucie Vondráčková ve svatebním - s Plekancem vypadali jako dokonalý pár

Doporučujeme

Články odjinud