Marilyn Monroe ve filmu Pánové mají radši blondýnky Zdroj: Profimedia.cz

Marilyn Monroe ve filmu Pánové mají radši blondýnky Zdroj: Profimedia.cz

 Zdroj: Profimedia.cz
 Zdroj: Profimedia.cz
 Zdroj: Profimedia.cz
 Zdroj: Profimedia.cz
6
Fotogalerie

Simona Krainová v šatech Marilyn Monroe. Jak se jí podařilo napodobit hvězdnou ikonu?

Topmodelka Simona Krainová měla tu čest jako jedna z mála žen obléknout skutečné šaty legendární herečky Marilyn Monroe. Podívejte se, jak jí to slušelo...

V růžových šatech zazářila Marilyn v roce 1953 ve filmu Pánové mají radši blondýnky. Teď o šedesát let později je oblékla topmodelka Simona Krainová u příležitosti exkluzivní výstavy o životě a stylu této světové ikony.

I když originál je jen jeden, musíme uznat, že to Simoně v růžové róbě s dlouhými rukavičkami, které mají hodnotu půl milionu dolarů, opravdu slušelo. Samotná Simona přiznala, že by si vůbec nedovolila srovnávat s tak silným originálem, jako byla Marilyn. Prý každá kopie je v tomto případě špatná.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

"Když mi bylo nabídnuto obléci si šaty Marilyn Monroe, byla to pro mě pocta. A když jsme vytvářeli image, tak jsem zjistila, že Marilyn nejde napodobit. To je stejné jako s colou. Je to produkt, který svým způsobem vytvořil Hollywood, i Marilyn se tomu přizpůsobila, když v těch šedesátých letech vypozorovala, jak by měl vypadat idol. A trefila to přesně. A taky si myslím, že nikdo jiný už to nedokázal udělat tak dobře jako ona," svěřila se iDNES.cz Simona Krainová.

Na výstavu o Marilyn Monroe se můžete vypravit do 13. října. Koná se v Praze, v Jízdárně Pražského hradu.

Na výstavě si budete moci mimo jiné prohlédnout 30 párů bot a téměř 50 modelů z hereččina šatníku, které se objevily v jejích nejslavnějších filmech, které nosila v osobním životě a na veřejnosti. Oděvy a doplňky, z nichž se časem – jako z čehokoli, čeho se dotkla – staly kultovní předměty, po kterých pátrají sběratelé na celém světě a které se na aukcích prodávají za astronomické částky.

Výstava rovněž spojuje různé umělecké obory: fotografii – protože Marilyn byla bezpochyby nejvíce fotografovanou ženou dvacátého století – a film – protože byla vynikající herečkou, která dokázala zahrát širokou škálu rolí a charakterů a zároveň přinášet něco nového.

Doporučujeme

Články odjinud