10
Fotogalerie

Slavné děti slavných: Které známé osobnosti podědily talent?

Talent je dědičný. Dokazuje to řada známých osobností, jimž se narodily děti, které je v úspěších dohánějí nebo dokonce předčí. Kdo ze známých hvězd má slavné rodiče? Znáte je všechny?

Marta Jandová

Dcera frontmana kapely Olympic Petra Jandy nikdy příliš z otcovy slávy netěžila. O kariéru v České republice se ani příliš nepokoušela a rovnou odjela pnit si svůj sen do Německa, což se jí podařilo. Založila úspěšnou kapelu Die Happy, se kterou koncertovala po Evropě, a několik let dokonce randila s tehdy slavným zpěvákem Sashou. Nyní už má rodinu a působí převážně v Čechách. Objevila se v porotě pěvecké soutěže Česko hledá Supestar a v současné době exceluje v zábavné show Tvoje tvář má známý hlas.

Klepněte pro větší obrázek

Pokračování 2 / 10

David Kraus

David Kraus podobu se svým otcem, moderátorem Janem Krausem rozhodně nezapře. Navíc nemá problém využít tátovo slavné jméno ke svému prospěchu a už léta účinkuje se svojí kapelou v jeho pořadu Show Jana Krause. Abychom mu ale neodpírali zásluhy – poprvé na sebe upozornil před lety svojí písní Zuzana, ve které se vyznával z lásky k herečce Zuzaně Norisové. Stejně jako jeho otec rozjíždí David také svoji hereckou kariéru. Objevil se například ve filmech Bolero nebo Martin a Venuše i v seriálech Vyprávěj či Vraždy v kruhu.

Klepněte pro větší obrázek

Pokračování 3 / 10

Zuzana Stivínová

Herečka Zuzana Stivínová se narodila do výhradně uměleckého prostředí. Její otec Jiří Stivín je známý hudebník a babička Eva Svobodová byla herečka. Bratr Zuzany - Adam se potatil a jako baskytarista hrál v kapelách Chinaski, Navigators nebo Mig 21. Zuzana se hudbě věnovala také, hraje výborně na violoncello a vystudovala hudebně-dramatický obor na pražské konzervatoři. Věnuje se však převážně herectví, na kontě má řadu filmů i seriálů. Mezi ty divácky oblíbené patří například filmy Pasti, pasti, pastičky, Bathory, Chyťte doktora nebo Grandhotel. Na televizních obrazovkách momentálně boduje nový seriál Pustina z produkce HBO, kde má Zuzana hlavní roli.

Klepněte pro větší obrázek

Pokračování 4 / 10

Jakub Prachař

Maminka herečka Dana Batulková, otec herec, dědeček zasloužilý umělec Ilja Prachař. To by bylo, aby se v Jakubovi nenašel alespoň kousek talentu! K herectví přičichl už v dětství, kdy se objevoval v pohádkách, později měl roli v nekonečném seriálu Ulice a přišly i filmové role jako Padesátka, Sněženky a machři po 25 letech nebo Revival. Momentálně hraje v seriálu Ohnivý kuře. V soutěži Česko Slovensko má talent se pro změnu ujal funkce moderátora. Uplatnil se i v hudební branži, několik let byl členem veleúspěšné kapely Nightwork.

Klepněte pro větší obrázek

Pokračování 5 / 10

Tereza Kerndlová

Táta Terezy Kerndlové Laďa Kerndl zpíval dlouhé roky na zaoceánských lodích a dodnes je uznávaným jazzovým zpěvákem. Tereza byla k hudbě vychovávána odmalička, a tak když se potkala s dalšími dcerami slavných muzikantů Terezou Černochovou a Helenou Zeťovou, bylo vymalováno. Trojice založila holčičí skupinu Black Milk a s prvním albem Modrej Dým měla docela našlápnuto. Rok na to následovala deska Sedmkrát, trio se ale kvůli hádkám posléze rozpadlo. Tereza odstartovala sólovou kariéru, vydala tři desky, reprezentovala Českou republiku v mezinárodní pěvecké soutěži Eurovize a poslední album Schody do nebe vydala v roce 2011. Od té doby o ní pracovně není příliš slyšet, naposledy se řešila hlavně její svatba s dlouholetým partnerem René Mayerem.

Klepněte pro větší obrázek

Pokračování 6 / 10

Adam Mišík

Zrzek s dětskou tvářičkou bývá často označován za českého Justina Biebera. Jeho otec Vladimír Mišík je významným českým muzikantem, který před lety stál u zrodu kapel jako The Matadors, Blue Effect nebo Flamengo. Adam se potatil, ačkoliv styl hudby, které se věnuje, je diametrálně odlišný. Zkoušel také štěstí v Americe, lépe se mu ale daří u nás v Čechách, kde má poměrně slušnou fanouškovskou základnu. Pilně koncertuje a buduje si jméno na sociálních sítích. Účinkoval také v prvním ročníku hudební show Tvoje tvář má známý hlas.

Klepněte pro větší obrázek

Pokračování 7 / 10

Tereza Černochová

Druhá Tereza z tria Black Milk a zároveň dcera již zesnulého Karla Černocha také hudbu nepověsila na hřebík. Po rozpadu dívčího seskupení vydala v roce 2007 ve spolupráci s Romanem Holým sólovku Small Monstrosities, na další počin si ale fanoušci museli počkat až do roku 2015, kdy vyšlo album Škrábnutí. S Romanem Holým spolupracuje i nadále, občas vystupuje jako záskok za Tonyu Graves na koncertech jeho kapely Monkey Business. Spolupracovala i s Vladimírem 518. Jako svobodná matka navíc vychovává dceru Lauru.

Klepněte pro větší obrázek

Pokračování 8 / 10

Matěj Stropnický

Otec Martin Stropnický byl známý především jako herec, před několika lety se ale vrhnul na politiku a stal se ministrem obrany. Matěj se o hereckou kariéru pokoušel také, hned napoprvé získal hlavní roli ve filmu Máj a zahrál si i v seriálu Borgia. Herectví mu ale k srdci nepřirostlo, a tak se stejně jako jeho otec dal na politiku. Ostatně, měl k tomu větší předpoklady než k herectví – studoval v Lisabonu a v Římě, maturoval na Francouzském lyceu a na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy absolvoval žurnalistiku a mezinárodní teritoriální studia, na něž navázal magisterským oborem Mediální studia. Od ledna letošního roku je předsedou Strany zelených.

Klepněte pro větší obrázek

Pokračování 9 / 10

Natálie Kocáb

Talentovaná zpěvačka, scenáristka a spisovatelka je dcerou Michaela Kocába, který se stal významnou osobností Sametové revoluce. Ještě za komunismu založil kapelu Pražský výběr, která s přestávkami funguje dodnes, angažoval se i v politice. Natálie se také aktivně věnuje hudbě, letos vydala desku Ellis Island. Je autorkou knih Monarcha Absinth, Tohle byl můj pokoj nebo Slyšíš mě? A píše také divadelní scénáře.

Klepněte pro větší obrázek

Pokračování 10 / 10

Rudolf Hrušínský nejmladší

Rod Hrušínských plodí samé herce, které pojmenovává Rudolf, takže jsou v tom trochu zmatky. Rudolf Hrušínský známý z filmů jako Vesničko má středisková je otcem Rudolfa, který se pravidelně objevuje na televizních obrazovkách v seriálu Ulice a je otcem Rudolfa, jenž se proslavil svým během bez jediného kousku oblečení přes náměstí v Plzni. Stalo se tak ve filmu Discopříběh, následovalo jeho pokračování, poté si Rudolf zahrál s Ivetou Bartošovou ve Svatbě upírů a ukázal se také v Landově filmu Kvaska. V poslední době o něm příliš slyšet není.

Klepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud