18
Fotogalerie

Stále krásná Demi Moore oslaví 50. narozeniny

Americká herečka Demi Moore, jeden z hollywoodských sexsymbolů devadesátých let, oslaví letos v listopadu své již 50. narozeniny.

Demi Moore, rodným jménem Demi Gene Guynes, se narodila 11.11.1962 v americkém státě Nové Mexiko ve městě Roswell. Pocházela z chudých poměrů a její dětství zrovna příliš šťastné nebylo. Její biologický otec Charles Harmon opustil její matku Virginii ještě před Demiiným narozením. Se svým druhým otcem Danny Guynesem se rodina velmi často stěhovala z místa na místo, takže najít si nějaké stálé přátele bylo pro Demi velmi obtížné. Její nevlastní otec byl navíc každou chvíli bez práce, podléhal hazardním hrám a alkoholu, kterému holdovala i její matka.

Není proto divu, že v šestnácti letech opustila rodný dům i školu, aby se co nejdříve postavila na vlastní nohy. Odjela do Evropy, kde se začala živit jako modelka. Krátce na to se seznámila s hudebníkem a rockerem Freddy Mooreem, za kterého se v roce 1980 provdala a jehož příjmení přijala za své. V témže roce její nevlastní otec Danny spáchal sebevraždu.

Manželství s Freddy Mooreem vydrželo pět let a v roce 1985 skončilo rozvodem. Příjmení si však ponechala, jelikož se v té době již dostávala do povědomí veřejnosti jako herečka. K herectví ji přivedla kamarádka Nastassja Kinski, jejíž dětství a cesta ke slávě se s tou Demiinou velmi podobala. Svůj filmový debut absolvovala Demi ve snímku Choices z roku 1981. Krátce na to se objevila v hororu Parazit a menší roli si zahrála i ve snímku Lékařská akademie z roku 1982.

Její první hlavní rolí byla role rockové zpěvačky ve filmu Žádná maličkost z roku 1984. Do širšího povědomí se dostala o rok později svou rolí ve snímku Eliášův oheň, kde se při natáčení sblížila s Emiliem Estevezem, se kterým následně prožila tříletý vztah. Ten skončil v roce 1987, kdy se Demi provdala podruhé. Jejím vyvoleným nebyl nikdo jiný než Bruce Willis, po jehož boku začala její kariéra závratně stoupat.

Když se v roce 1990 objevila po boku Patricka Swayze ve filmu Duch, byla rázem jednou z nejznámějších hereček hvězdného Hollywoodu. Ohromující úspěch filmu jí otevřel dveře k nejatraktivnějším ženským rolím té doby. Z následných filmů, které zaznamenaly u diváků úspěch, jmenujme například snímek Pár správných chlapů s Tomem Cruisem a Jackem Nicholsonem, či romantické drama Neslušný návrh s Robertem Redfordem a Woody Harrelsonem.

Manželství s Brucem Willisem trvalo do roku 2000, avšak před rozvodem žili již dva roky odděleně. Společně mají tři dcery - Rumer Willis (nar. 1988), Scout LaRue Willis (nar. 1991) a Tallulah Belle Willis (nar. 1994). Do dnešního dne však zůstali přáteli.

Herecké úspěchy, které Demi zaznamenala v první polovině 90. let, se od té doby již nezopakovaly. Její kariéra šla pomalu dolů, avšak kvůli svému rozvodovému řízení plnila stále první stránky novin. O malém hereckém comebacku se začalo mluvit až v roce 2003 v souvislosti se snímkem Charlieho andílci: Na plný pecky a následně v roce 2007 díky filmu Brilantní plán z roku 2007, kde ztvárnila hlavní roli po boku slavného Michaela Cainea. Více než před kamerou se Demi daří v roli filmové producentky, kde zaznamenala již několik úspěchů.

V poslední době plní slavná herečka stránky novin a časopisů opět – tentokrát kvůli rozvodu s o šestnáct let mladším hercem Ashtonem Kutcherem, za kterého se provdala v roce 2005. Jejich rozvodové řízení ještě zdaleka není u konce a na obzoru se v Demiině životě rýsuje další muž – novozélandský herec Martin Henderson (37). Proto je velmi pravděpodobné, že stále krásná Demi Moore bude plnit stránky bulváru ještě hodně dlouho.

Demi Moore v roce 1985

Demiin první manžel Freddy Moore (vlevo)

Demi Moore ve filmu Wisdom z roku 1986

Film Duch z roku 1990 odstartoval její kariéru naplno

Nahá Demi v pokročilém stupni těhotenství se v roce 1991 objevila na titulní straně magazínu Vanity Fair

Neslušný návrh (1993)

Striptýz (1996)

G.I. Jane (1997)

Demi s druhým manželem Brucem Willisem

Třetím manželem Demi Moore se stal herec Ashton Kutcher

Novozélandský herec Martin Henderson

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud