Světlana Nálepková: Ochutnala jsem toho už hodně, třeba v Thajsku krysy a šváby | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

Světlana Nálepková: Ochutnala jsem toho už hodně, třeba v Thajsku krysy a šváby

Jak si známá herečka a zpěvačka (53) udržuje štíhlou postavu? A co začala vloni dělat pro zlepšení kondice?

Diety se jí v životě šťastně vyhnuly. Naopak měla vždycky spíš problém přibrat. „Už jako dítě jsem byla hodně podvyživená, takže mě rodiče neustále posílali do ozdravoven, což jsem nesnášela,“ vzpomíná Světlana. Jí samotné to, jak vypadá, nikdy nevadilo. Ani v pubertě netoužila po ženských tvarech.

„Dlouho mě to táhlo k baletu, takže mi klučičí postava vyhovovala,“ přiznává. Až po čtyřicítce přestalo platit, že může sníst cokoli, aniž by to bylo vidět. „Protože ale jídlo miluji a nedokážu si ho odepřít, řekla jsem si, že se začnu víc hýbat.“ Před pěti lety začala cvičit hathajógu, která kromě zpevnění těla nastartovala i její osobní přerod.

„Od cvičení jsem se postupně dostala k filozofii jógy a šla jsem ještě dál. Učila jsem se pracovat sama na sobě – umět se pochválit i mít se ráda. Dneska s dcerou Josefínou pořádáme kurzy zaměřené na sebepoznání, kde jógu i předcvičuji,“ říká Světlana. K józe vloni přidala kromě hraní golfu i běh.

„Chtěla jsem se připravit na cestu do Himálaje a zlepšit si kondici. Hledala jsem dobré kardio, a protože aerobik a jiné hopsání mě neláká, začala jsem běhat. Navíc mi to pomáhá skvěle si vyčistit hlavu,“ vysvětluje Světlana. Novinkám se nevyhýbá ani v jídle.

„Na cestách jsem toho ochutnala už hodně, třeba v Thajsku krysy a šváby. Co se týká kuchyně, tíhnu k francouzské a italské. Pastu bych mohla jíst každý den. Také miluji indickou a thajskou, které si libují v pálivých jídlech.“ Naopak českým jídlům se vyhýbá. Brání se i podlehnutí tlaku společnosti, která touží po dokonalosti. „Jsem ráda, že to minulo i moji dceru, i proto, že jsem měla dvě kamarádky, které zemřely na anorexii.“

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

VIP recept

KUŘE S ANANASEM A KEŠÚ OŘÍŠKY

Dvě lžíce nastrouhaného kokosu vysypeme na plech a necháme zhruba 10 minut opražit v troubě předehřáté na 150 °C. Poté teplotu zvýšíme na 180 °C a vložíme plech s 1 hrnku kešú oříšků, které se asi po 15 minutách opraží dozlatova.

Do hluboké pánve dáme nadrobno nakrájenou cibuli, čtyři nadrobno nakrájené stroužky česneku a dvě lžičky nakrájených chilli papriček. Na dvě minuty necháme opéct a poté směs vysypeme na talíř.

V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje, přidáme 350 gramů nakrájených kuřecích řízků a osmažíme dozlatova. Přidáme půlku nakrájené červené a zelené papriky a 2 hrnky nadrobno nakrájeného čerstvého ananasu.

Prohřejeme a poté do směsi vrátíme směs zeleniny. Dochutíme dvěma lžícemi ústřicové omáčky, jednou lžící rybí omáčky a lžící hnědého cukru. Na dvě minuty zahřejeme. Nakonec přimícháme kešú oříšky a na talíři posypeme praženým kokosem a cibulkou. Podáváme s rýží.

Článek vyšel v časopise Dieta

Doporučujeme

Články odjinud