Světlana Nálepková přiznává: "Miluji víno, piji ho denně!"

Světlana Nálepková přiznává: "Miluji víno, piji ho denně!"

Herečka a zpěvačka Světlana Nálepková (48) je známá svou vášní k vínu a platí za jeho znalkyni. Jednu skleničku si prý neodpustí každý den a často se účastní someliérských soutěží. Teď se stala kmotrou mapy viničních tratí ve Velkých Bílovicích, největší vinařské obce v Česku, kde se právě teď natáčí již druhý díl úspěšného filmu Bobule.

"Co se týče alkoholu, nepiju tvrdý alkohol, ale pouze víno. To si ale dopřávám v hojné míře. Piji ho denně," prozradila Korzu Nálepková. Díky svým zkušenostem se už blonďatá herečka nenechá jen tak ošálit nekvalitním mokem z hroznů a dobré víno snadno pozná.

"Protože se účastním someliérských soutěží, vím, že velkobílovická vína platí nejen u nás, ale i ve světě za dobrá a kvalitní," řekla Nálepková s pocitem náležité hrdosti, že byla jako kmotra mapy vybrána právě ona.

Na velkobílovické vinné sklepy má energická divadelnice nejednu veselou vzpomínku: "Když jsem měla hereckou štaci po Moravě, zastavili jsme se samozřejmě i v místních sklepech. Často mě museli při odcházení podpírat. Vzpomínám si, že jednou jsme se ani neobtěžovali naléváním, ale pili jsme víno rovnou ze sudu koštýřem," svěřila se Nálepková provinile.

Svou lásku k vínu česká Marlene Dietrichová neskrývá, naopak. Aby byla přímo u zdroje, u svého domu si začala víno sama pěstovat a zpracovávat. "Mám u svého domu vysázených pět řad vína. První řady mi už rodí druhým rokem. Poslední dvě jsem vysazovala teprve před dvěma lety. Takže teď doufám, že příští rok by se mohly chytit i ony," těší se Nálepková.

Doporučujeme

Články odjinud