Tohle je v současnosti nejposlouchanější písnička na světě. Znáte Despacito?

Tohle je v současnosti nejposlouchanější písnička na světě. Znáte Despacito?

Portorikánský letní hit Despacito zbořil dosavadní rekordy. Jako první překonal na YouTube tři miliardy zhlédnutí. Určitě tuto písničku znáte i z českých rádií, jen možná nevíte, že se jedná o takovou hitovku. Pokud ji neznáte, tak si ji tady poslechněte.

Znáte nějakou portorikánskou písničku nebo zpěváka? My doposud také ne, teď ale denně můžeme v rádiu slyšet tamní veleúspěšný megahit Despacito. K jeho úspěchu přispěla i síť Youtube, kde klip k ní doposud zhlédlo více jak 3 075 462 913 návštěvníků. To je světový rekord, a to nejen v počtu shlédnutí, ale i v rychlosti, tohoto čísla písnička dosáhla za 7 měsíců. Dnes už klasická hitovka Gangnam Style jihokorejského rappera PSY kralovala Youtube pět let, kdy se postupně přiblížila k hranici 3 miliardy.

Dost ale bylo čísel, sama písnička se věnuje něčemu úplně jinému, nikoho asi nepřekvapí, že lásce. Despacito znamená česky pomaličku a její autoři, portorikánský zpěvák Luis Fonsi a rapper Daddy Yankee, zpívají o tom, jak by se chtěli pomaličku milovat s krásnou dívkou, která se v klipu objevuje. „Chci tě pomalu svlékat polibky,“ zpívá Luis Fonsi. A jak to vypadá?

A tady si písničku můžete poslechnout:

Doporučujeme

Články odjinud