Ťulda se učí role s boxerkou Brendou

Ťulda se učí role s boxerkou Brendou

Zkušený herec Otakar Brousek mladší (51), zvaný Ťulda, si občas dělá starosti s pamětí. Teď přišel na novou metodu, jak se naučit roli.

"Nyní mám zcela nový systém, jak si pamatovat náročné divadelní texty. Mám totiž nového desetiměsíčního psa, boxerku Brendu, které říkáme také Bublina, Bubu, Baba. A ta se stala mojí divadelní partnerkou," přiznává se herec, který hrál nejrůznější role v kladenském divadle včetně Hamleta a mnoho dalších v Městských divadlech pražských a nyní coby člen souboru Divadla Na Fidlovačce.

"S pejskem jdu na procházku a říkám mu texty role. Brenda si zvykla, už se neotáčí, jestli na někoho mluvím. Je to velmi dobrá partnerka. Teď jsem jí stále přeříkával roli Veršinina, kterého hraji v Čechovových Třech sestrách. Je to mnoho textu a Brenda se na mne s pochopením dívala."

Otakar Brousek mladší se synem Ondřejem

Ve Třech sestrách v Divadle Na Fidlovačce hraje Otakar Brousek mladší se svým synem Ondřejem. Ťuldu mrzí, že se Ondřej rozešel s Adélou Gondíkovou, se kterou má čtyřletou Nelinku. Ale pro synův úlet má pochopení.

"Nemohu k tomu říct víc než to, že jsem to také prožil, když byl Ondra malý. Takže on dobře ví, jaké to je, když se rodiče rozejdou. Může mně to být líto, ale z vlastní zkušenosti vím, že když se člověk zamiluje, těžko komu co radit. Ovšem jinak se všichni stýkáme. Například jsme před pár dny byli celý den u Gondíkových," uzavírá Otakar Brousek mladší.

Doporučujeme

Články odjinud