Vendula Svobodová zhubla a cestuje vlakem

Vendula Svobodová zhubla a cestuje vlakem

Vendula Svobodová (40) si nepotrpí na zběsilou jízdu v luxusním autě ani na cestování letadlem. Nejraději jezdí vlakem.

"Narodila jsem se totiž v Černošicích, blízko nás bylo nádraží, vlakem jsem jezdila do školy, na gympl a také pak do práce," svěřila se Korzu prezidentka Kapky naděje.

Zhubla o více než deset kilo, kvůli nevěře manžela Patrika Auše (33) opustila jeho dům v Říčanech a nastěhovala se ke kamarádce do Jablonce nad Nisou.

"K vlakům tedy chovám zvláštní nostalgii. A než jet autem ´D jedničkou´, to raději opravdu vlakem. Nedávno jsem byla vlakem ve Vídni, v Mnichově, Ostravě, Brně. A Kuba, když byl malej, rád sedával se svou babičkou na nádraží a koukal na vlaky," přiznává Vendula, jejíž život je plný nečekaných a většinou tragických zvratů. Ale radost má ze syna Jakuba (6).

"Kubovi jsem nechala ostříhat vlasy, už nezlobí, první třídu zvládl v pohodě," raduje se Svobodová, kterou také potěšilo, že jsou to právě vlaky, jež finančně přispějí do její nadace. Kapka naděje uzavřela totiž dohodu s železničním dopravcem RegioJet. Každý, kdo cestuje jeho vlaky, přispěje na léčbu dětí s leukémií. Přitom cena jízdenek se nenavyšuje.

ČTĚTE TAKÉ:
Jaký vliv mají na vaši váhu - práce, vztahy a děti?

ČTĚTE TAKÉ:
Velký průvodce výběrem brýlí

Doporučujeme

Články odjinud