Vévodkyně Catherine se stane plukovnicí u Tygrů, stejně jako Diana

Vévodkyně Catherine se stane plukovnicí u Tygrů, stejně jako Diana

Catherine (30), manželka britského prince Williama (29), se ujme pluku, kterému kdysi v čestné funkci velela princezna Diana. Vévodkyně z Cambridge se stane čestnou plukovnicí Královského pluku princezny z Walesu.

Zdroj blízký královské rodině sdělil reportérům listu The People: "Konečné rozhodnutí padne až za pár týdnů, ale na plánu s Dianiným plukem se již pracuje. Catherine nechce, aby to vypadalo jako kdyby Dianu napodobovala, ale ráda jí vyjádří úctu."

Diana, která zemřela při autonehodě v Paříži v roce 1997, se musela post plukovníka Královského pluku princezny z Walesu známého také pod přezdívkou "Tygři" vzdát, když se v roce 1996 rozvedla v princem Charlesem.

Budoucí královna se zatím ujala jen velmi malého množství veřejných funkcí. Přesto se však podle listu Daily Mail proslýchá, že královna Alžběta si Catherine velmi oblíbila. Vnukovu manželku do žádných povinností netlačí. Chce mladému pářu dát čas na to, aby si trochu užili "normálního" života, než nastoupí celoživotní dráhu veřejných osob na plný úvazek. Také se chce vyhnout opakování situace, k níž došlo s Dianou, která byla již v devatenácti letech, hned po svatbě, naplno uvázána do královských povinností.

Královna je vůči Catherine velmi shovívavá, i když si jistě uvědomuje, že ona v jejím věku již čtyři roky vládla a porodila již dvě ze svých čtyřech dětí.

ČTĚTE TAKÉ:
Zpěvačka Beyoncé porodila holčičku!

ČTĚTE TAKÉ:
Video: Těhotná Natalia Oreiro se svlékla pro Greenpeace!

Doporučujeme

Články odjinud