VIP pomáhaly i se svými mazlíčky

VIP pomáhaly i se svými mazlíčky

I když už je po ránu docela chladno, nejedna duše se díky dobrému skutku pěkně zahřála. Řeč je především o psech, kteří nemají to štěstí choulit se se svým pánem u krbu a nechat se hýčkat.

Právě kvůli těmto pejskům přišly známé tváře, mezi které patří například Kateřina Herčíková, Marta Jandová, Martin Kraus, Michaela Kožíšková-Maurerová a Matěj Ruppert, aby u příležitosti otevření nového obchodu v OC Nový Smíchov podpořily psy v útulcích.

Jelikož se i díky novému obchodu ROGZ může do nákupního centra s pejsky, přišli tito známí milovníci zvířat i se svými čtyřnohými přáteli, aby společně předali šek těm, kteří se starají o psy, ke kterým nebyl osud příliš milostivý.

„Naším cílem je poskytovat to nejlepší v psím světě a chceme dělat radost nejen šťastným pejskům rozmazlovaným jejich páníčky, ale podporujeme i ty opuštěné v útulcích. Proto jsme se rozhodli věnovat útulku Naděje pro čtyři packy a útulku Kralupy nad Vltavou společně s našimi partnery 300 kg kvalitního krmiva a 50 vodítek v celkové hodnotě 53 070Kč,“ říká majitelka obchodu Lenka Kholová.

Kateřina Herčíková má zvířata hrozně ráda a rozhodně jí nechybí velký smysl pro humor. „Mám psa Punťopsa a pana Kočku - Felixe (toho bez kolotoče)!! Pejsek (Punťa) a Kočička (Felix) jsou skutečnou pohádkou. Vařím s nimi, věším prádlo, když má páníček narozeniny, upečeme dort. A když Pejsek (Punťa) naťapá v předsíni, tak vytřeme Kočičkou (Felixem) podlahu,“ směje se Kateřina.

Michaela Kožíšková - Maurerová měla rovněž dobrou náladu. „Běžně v rodinách po sobě dědí děti. U nás je to jinak, u nás dědí zvířátka po zvířátkách. Například obojky od psů následně používají králíci a nemůžeme si vynachválit i skvělý a pevný obojek, který nosí naši oslíci. Zatím jsem nesehnala obojek pouze pro kachny, ale když jsme učili chodit děti, občas jsme použili vodítko,“ svěřila se Míša.

Matěj Ruppert: „Když jsem se seznámil se svou přítelkyní, měla už bulteriéra Tobiáše, který si mě vybral jako pána a stejně jako Tereza se do mě zamiloval. Tobiáš je svalnatý (po mně),“ směje se Matěj Ruppert a dodává: „má takové nápady, že po mně v noci chodí a dýchá mi přímo do obličeje. Vůbec si neuvědomuje, že mě svými 25 kilogramy může rozmáčknout. Ale i tak ho zbožňuji, stejně jako Terezu.“

Na závěr se rozpovídala i Marta Jandová. „Život bez pejsků si nedokážu představit. Sice se mi někdy po ránu nechce do parku, ale když tam jsem, tak jsem jim za to vděčná. Oni jsou šťastní a já pak plná energie,“ říká Marta Jandová a nevědomky tím i prozrazuje, jak se udržuje stále v dobré kondici.

Poté, co známé tváře společně s novým obchodem pomohly opuštěným psům v útulcích, za odměnu nakoupily těm svým mazlíčkům vše, co jim na očích viděly.

Foto: archiv ROGZ

Doporučujeme

Články odjinud