Vydra miluje lodě a touží po hříběti

Vydra miluje lodě a touží po hříběti

Herec Václav Vydra (55) dělí svůj čas na třetiny. Jednu věnuje rodině, druhou práci a třetí svým koňům a koníčkům. Jak ale tvrdí, ty třetiny bývají různě dlouhé i různě náročné.

Práce v divadlech i filmu má v současné době více než dost. "Je to opravdu někdy pořádná honička a na úkor práce občas trošku zanedbávám něco jiného, ale rok má tři sta pětašedesát dnů. Takže jsou chvíle, nebo dny či týdny, hlavně o prázdninách, kdy vypínám a plně se věnuji rodině a tomu, co mne ve volných chvílích baví," vysvětlil Václav Korzu.

Jeho malým velkým přáním je rozmnožit vlastní chov. "Pozor, nejde o rodinu," řekl Vydra se smíchem, "ale o moje koně." Má čtyři. Rád by připustil svoji klisničku a pořídil si hříbátko.

"To by se mi moc líbilo, mít koňského prcka. Ten není na výchovu tak náročný, jako malé děti, takže asi do toho půjdu," zasnil se oblíbený herec.

Kromě koní má ještě jedno hobby. Lodě, nebo přesněji řečeno plachetnice. "S manželkou Janou už několik let jezdíme o dovolené na moře. Půjčíme si loď, zajedeme si, kam nás to potáhne, a jen lenošíme a užíváme si pohody. Tedy pokud není moře moc divoké. To musím předvést své přednosti mořského vlka. A letos tomu v našich plánech nebude jinak. Vyrazíme opět a zřejmě do Chorvatska," dodal Václav Vydra.

Doporučujeme

Články odjinud