Zatajená dcera Radkovi Johnovi neublíží, tvrdí průzkum

Zatajená dcera Radkovi Johnovi neublíží, tvrdí průzkum

Odhalení sedmileté nemanželské dcery publicisty a lídra Věcí veřejných Radka Johna (55) považuje nadpoloviční většina respondentů exkluzivního bleskového průzkumu společnosti SANEP za výhradní záležitost Radka Johna a jeho manželky Zlaty Adamovské. Pro část respondentů bylo však toto skandální odhalení soukromí Radka Johna šokující.

Exkluzivní internetový průzkum společnosti SANEP byl proveden ve dnech 10. - 11. ledna 2010 na reprezentativním vzorku 2 600 dotázaných obyvatel ČR ve věku 18-69 let. Celkově se průzkumu společnosti SANEP zúčastnilo v rámci panelu 135 tisíc registrovaných uživatelů 9 340 dotázaných. Vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru. Statistická chyba u uvedené skupiny obyvatel se pohybuje kolem +-1,5%.

Protože známý publicista a spisovatel Radek John se v současné době vydal na politickou dráhu, 31,3 % dotázaných se domnívá, že tento jeho rodinný skandál může poškodit politickou stranu Věci veřejné, jejíž je předsedou. Nadpoloviční většina dotázaných (55,1%) je však přesvědčena, že odhalení nemanželské dcery Radka Johna politickou stranu Věci veřejné nepoškodí.

"To potvrzují i mé osobní zkušenosti. I na stránky Věcí veřejných přichází mnoho ohlasů k této záležitosti. Lidé většinou píší, že mě stejně budou volit a podporovat jako politika v boji proti korupci a zadlužování státu. Propírání soukromých vztahů v bulváru prý je od toho rozhodně neodradí," okomentoval výsledky průzkumu Pro Korzo Radek John.

Doporučujeme

Články odjinud