Zuzana Vejvodová: V seriálech to frčí!

Zuzana Vejvodová: V seriálech to frčí!

Vnučka hudebního skladatele Jaromíra Vejvody Zuzana Vejvodová (28) je oceňována především na divadelních prknech. Okouzlila například jako Julie nebo Desdemona v Letních shakespearovských slavnostech na Pražském hradě. Ale popularitu získala až díky televizním seriálům Hraběnky, Nemocnice na kraji města a především díky Ulici. V ní jako svobodná matka Libuška zamotává všem chlapům hlavu.

"Divadlo miluji, ale seriály jsou pro mne novinkou. Zvláště Ulice. To je nová dobrá zkušenost. Tam to natáčení frčí. Herec musí přijít pečlivě připraven," vyznává se herečka, jejíž domovskou scénou je Divadlo Na Fidlovačce. Teď hraje v její nejnovější premiéře Čechovových Tří sester postavu Iriny.

"Je to snad nejkrásnější hra, ve které jsem kdy účinkovala. A i když je více než sto let stará, fascinuje mě, jak je současná. Když diváci přijdou na představení jako na vyslovenou klasiku, diví se, jak je současné, jak se v něm řeší stále stejné problémy i věčné vztahy mezi muži a ženami," říká Zuzana s dobrým pocitem, že má přítele, se kterým si rozumí a že ji neničí nenaplněný vztah.

"Také asi záleží na štěstí. Mám s muži prostě štěstí. Však mám doma skvělého partnera, který je také herec, a proto má pro mou práci velké pochopení. A také proto se velmi málo doma setkáváme. Buď mám představení já, nebo on," vysvětluje Vejvodová.

Zuzana si s ním teď také vyrazila na hory. "Lyžovali jsme jenom tři dny, na víc kvůli premiéře a mému natáčení Ulice nebyl čas. Ale mám ráda zimu i v Praze a zvlášť, když mrzne. Alespoň se nemnoží bacily," říká Zuzana Vejvodová s úsměvem.

Doporučujeme

Články odjinud