Jakou vybrat porodnici?

155 komentářů

jankrupka
10. října • 13:50
liliana
4. srpna • 11:11

Ahoj, já jsem rodila 3 děti, pokaždé v jiné porodnici. Vždy jsem byla spokojena. Myslím, že na porodnici moc nezáleží, důležitější je být fit a v pohodě + trochu důvěry, že vše dobře dopadne. Děkuji tímto všem sestřičkám, které byly u mých porodů, byly jste všechny moc fajn!!!!
Chtěla bych ale ještě poprosit nastávající maminky o názor ohledně odběru pupečníkové krve-zajímalo by mě, jestli o něm uvažujete nebo ne, a proč???
Díky
Díky

Omega
20. července • 22:51

Dobrý den,pořád se nemůžu rozhodnout kam jít rodit,termín mám až na 1.listopadu,ale o porodnici přemýšlím už ted.Nevíte někdo jak je na tom Vyškovská nemocnice?Mám ji nejblíž a rodila jsem tam už v roce 2003,tenkrát byl porod bez komplikací a nemůžu si stěžovat,ale slyšela jsem,že pokud nastanou komplikace,tak si tam personál neví moc radya taky pokud je porod zdlouavej,tak doktoří kolikrát zbytečně čekají a nechají rodičku dloho trápit i když jinde by to už řešili císařským řezem.Prosím napište mi svoje názory na Vyškovskou porodnici,pokud možno,tak můžete psát i na mail okoliskova@seznam.cz.Budu moc vděčná za jakoukoliv informaci.

janahovor
20. července • 18:02

Tak já su z Valašského Meziříčí, ale jelikož zde měli plno, tak jsem rodila na Vsetíně. A musím jen chválit - u porodu byli úžasní, ptali se mě na porodní plán (jako prvorodička jsem netušila do čeho jdu, tak žádný plán jsem neměla). Nabízeli různé alternativy, asistentka mi dělala masáže a ulevovala od bolesti. Byli hodně vnímaví a příjemní. Po porodu na oddělení byly všechny sestry úžasné, strašně hodné, když nám ani po 4 dnech nešlo kojení, tak sestra se mnou proseděla téměř hodinu a učila mě různé varianty, hodně se vším pomáhaly.
Já můžu Vsetín jen doporučit a pokud to jen půjde, tak budu rodit zase tam. Líbí se mi, že po porodu miminko neměří - nenatahují jim nožičky, miminko je co nejvíce s maminkou, pokud to vyloženě maminka nechce nebo není ve stavu neschopném, tak je miminko hlavně s ní. Jsou trpělivé a příjemné při učení kojení, koupání apod. Já byla max.spokojená!!!

slunicko01
30. června • 12:21

Ahoj já rodila před l4-měsíci v Kyjově.Byla jsem maximálně spokojená,personál skvelý.Nově pospravované.Po 3 tydnech odvezena opět do Kyjova s poporodníma komlikacema na gyn.odd.Sestřička Drahuška na jipce užasna zenska.Pokud se nám zadaří druhé tak určitě pojedu opět do Kyjova

Michaela a Pavol Hus
20. června • 9:42

Krásný den,
prvního synáčka (2009) jsem porodila ve Fakultní Thomayerově nemocnice v Praze-Krči-porod i vše ostatní bylo úžasné, dcerušku (2010) jsem porodila ve FN Brno-Bohunice a porod byl taktéž úžasný a ani nemuseli číst můj dvoustránkový porodní plán, aby byli schopni splnit naše náročné požadavky, prostě vše, co jsem měla v porodním plánu napsané mi do puntíku splnili, jediné, co mě mrzí, je, že jsem u dcerky nestihla, z důvodu rychlého porodu, darovat pupečníkovou krev pro výzkumné účely. S partnerem jsme byli velmi spojeni. Doporučujeme FN Brno.

Mamkam
7. května • 13:25

INSPIRUJTE SE TAKÉ ZDE:
Nové stránečky nejen pro nastávají maminky, ale také babičky, děti a jejich přátele, již na své nové doméně.
www.maminkymaminkam.cz

avonoz
13. března • 18:37

První dítě jsem rodila v Kroměříži - plánovaný císař - příjemná atmosféra, žádný stres, paráda.
Druhé, které příjde na svět v srpnu budu opět rodit v Kroměříži.
Je to vždy o lidech, o přístupu.
Hodně rodiček raději jezdí do Zlína. Co jsem ale slyšela, tak každé třetí dítě si ze zlínské porodnice veze ucpaný oční kanálek, který se někdy léčí i hodně drasticky :(.
Kamarádka má slova jen potvrzuje - natáčeli si porod na kameru a doma se divila, jak ošklivě sestry novorozené dítě omývaly, že je jasné, z čeho ty záněty jsou.
Samozřejmě je to každého věc, přeji všem jen příjemné vzpomínky na první dny svého miminka.

Daniela H.
11. února • 18:20

ahoj, tak já rodila v Brně na Polní a hrůza hrůz!!!! Por. asistentce Lazarové, té se vyhněte co nejdál můžete! Krááááva na entou! Usnadnit ženě porod to jako od ní nehrozí, max vás nažene do horký sprchy a pak vám poví, že taky rodila a ví jaký to je, takže na co si tam vlastně stěžujete! přece jste tam přišly s tím, že porod bolí! Dál raději nekomentuju, jsem ráda, že jsem přežila těžký porod! Na novorozeneckým už to ujde :o)

ida101
30. října • 14:01

Já jsem byla spokojená s naší porodnicí moc a moc. Co se týká profesionality, starostlivosti nelze sestřičkám, asistentkám, lékařům nic vytknout. Pravda ne všechny sestřičky na dětském byly super, ale existuje věc jako dotaz, snaha o domluvu a kolikrát se zjistí, že se ty dvě osoby jen nepochopily správně. Bohužel je dost maminek, které si pojem domokracie vyvětlují tak, že personál je jejich služebnictvo a spolubydlící jsou od toho, aby snášeli jejich rozmary, pokud ne, jsou špatné. A samostatná kapitola jsou matky-hrdinky, které mají dlouhý porodní plán, kde odmítají raději všechno a ve finále si stěžují, že byl porod dlouhý a že nebylo to, nebo ono tak, jako u kamarádky. Milé dámy, než sepíšete porodní plán vemte rozum do hrsti, samyslete se nad tím, poraďte se s porodní asistentkou nejlépe v té vyhlédnuté porodnici v rámci předpororního kurzu a uvidíte, že to zvládnete potom na jedničku a kromě vzpomínek na bolest si budete odnášet i krásné vzpomínky jak vaše nejkrásnější děťátko přišlo na svět.

Nevzdávámse
30. září • 15:17

http://www.babyonline.cz/porodnice/=/city/brandys-nad-labem/v/3.htmlPodívejte se na tuhle nemocnici a hodnocení,já tam sice nerodila, jsem z Prahy ale slyšela jsem na tuhle nemocnici jen samé pozitivní reference.

Pamarie
23. srpna • 22:10

Musím se připojit k diskusi - je to těžké, zdá se mi, že spousta žen je dneska spíš histerická, než racionální - nikdy nikde jsem nečetla, že porod je tzv. brnkačka, že to nic není, že je to něco bezbolestné. Je to věc naprosto přirozená a bohužel, ne každé z nás je dáno, že porodí v pohodě.. Sama jsem svou první dceru rodila 36 hodin, z toho jsem měla 20 hodin minutové kontrakce. V porodnici byli všichni strašně milí, profesionální, snažili se mi pomoct, ale bohužel, tzv. porod nepostupoval a musela jsem na císaře. Epidural zabral, ale i tak jsem nakonec musela mít narkózu.. Vše jsem zvládla, nepanikařila jsem, lékařům jsem důvěřovala a narodila se mi zdravá a hodná holčička. Kojit mi ji přinesli asi 3 hodiny po porodu, hned nám to šlo a po týdnu jsme šly domů, dcera úžasně přibírala. Na miminko jsem se moc těšila a moc mě mrzelo, že jsem nerodila přírodní cestou. Po 7mi letech čekám syna, podle paní doktorky budu mít nejspíš veliké děťátko a asi i porod bude probíhat podobně.. I když se bojím, jak to celé proběhne, vím, že miminko se ven prostě dostat musí. Jedinou obavu mám, abych měla opět skvělé štěstí na personál, na všechny sestřičky a lékaře. Rodila jsem před 7mi lety v porodnici v Benešově, jen jsem doporučovala. Nyní jsem registrovaná v Motole a moc si přeji, abych byla opět tak spokojená. Nemá smysl rodičky strašit příběhy o tom, jak strašné to bylo. Nebojme se, je to přeci přirozené a i my se na svět museli dostat, ne? Tak hodně síly a odvahy.

Iva Janečková
18. srpna • 18:26

Milé dámy, s velkou oblibou jsem si přečetla Vaše názory. Mohu se jako jediná ozvat jako porodní asistentka a podotknout, že ne vždy porod probíhá tak, jak se píše v přemrštěném množství různých knih, které mají rodičky načtené. To že je porod zakončen císařským řezem neznamená, že je nemocnice špatná, nebo ještě lépe špatně vedený porod. Po boji je každý generál a každý nejlépe ví, co se mělo a nemělo dělat. Po třicetileté praxi v porodnictví mohu říci, že se rapidně snížila fyzická zdatnost žen,a musím poukázat na přecitlivělost rodiček vlivem hormonálních změn. Prosím nestrašte ostatní, jsem v demokratické republice, kde si můžete s sebou vzít k porodu koho chcete. Ten právě zmíněný stres a čekání problému kvůli některé z dam které se zrovna objevily komplikace, nemusí zrovna nejlépe pomoci.

Uztrdf
7. července • 14:13

Ahojky, já jsem rodila v roce 2007 v Benešovské Nemocnici, rodila mne dr. Pekařová, byla naprosto výborná, moc jí tímto děkuji ( škoda jen, že už odešla).

Niky
6. července • 20:44

Ahoj, já jsem rodila před 3 roky v Plzni na Slovanech a byla to katastrofa, nechali mě dlouho přenášet, pak vyvolávali a po 16 hod šli na císař.řez a to už byl malej přidušen a převezen na dětskou JIP a já měla pak rozsálou infekci břicha, lékaři nereagovali na mé stížnosti - bolest břicha, až pak se divili, že jizva praskla infekcí a byla jsem v nem.dva měsíce,a neumožnili mi mít dítě u mě a když jsem si stěžovala, tak mi poslali sociálku domů. V Plzni - FN už nikdy nebudu rodit.! Hodně mých kamarádek si stěžuje i na novou porodnici Lochotín- lékaři to berou jako povinnost a ne jako novej život.

Milena
29. května • 15:42

Rodila jsem v České Lípě,a jinam bych nešla.Přála jsem si aby mě rodil,Dr.Havlas ,i když ten den neměl noční službu přijel a odrodil mě.Moc mu tímto děkuji .

ZRÝ
19. května • 11:19

CDŽZ

DENISA ŘRBDERVHN
19. května • 11:14

FWHJZSANI

denisa Trmalova
19. května • 11:13

ahoj mate hetky miminka at je zravej nebo zrava jasem nemocna moje maminka kateřinka chce mit miminko kolik mate miminma tak pozravuje Matej Eda Kateřinka DENISA Eda je ČERMAK MI TRMALOVI

denisa Trmalova
19. května • 11:08

ahoj hvjfifgifg

papucha
22. dubna • 20:05

Ahoj holky, já rodila v Litoměřicích a doporučuju, personál na porodním super, bez jejich podpory bych to naše první dítko nezvládla přivést na svět v takové pohodě ač měl čtyři kila.

Adel.ka
22. dubna • 16:03

Ahoj, rodila jsem před pěti měsíci v Roudniceí nad Labem a byla jsem maximálně spokojená. Všem moc doporučuji. Skvělí doktoři a doktorky, moc příjemné porodní asistentky, milé sestřičky na novorozeneckém. Pokud se rozhodneme ještě pro třetí dítko jinde rodit nebudu :866: :812:

David a Marcela
21. dubna • 20:27

Vážené budoucí maminky, přítelkyně rodila před 20 dny v české lípě a já samozřejmě jako správný otec byl u toho. V žádném případě NEDOPORUČUJI nikomu rodit v této nemocnici. Přístup porodních asistentek a následně sester byl katastrofální. Pokud budete chtít podrobnosti, neváhejte mi napsat na email dyno79@seznam.cz

Cristiana
23. února • 9:15

ahojky, původně jsem měla rodit císařem v Ústí nad Labem, měla jsem tam naplánovaný císařský řez, ale přišlo to na mě dříve, bydlím v Mostě, tak jsem musela jet rodit císařem do Mostu, bála jsem se tam jet, po těch hrozných řečích. Ale nakonec jsem byla spokojená, měla jsem nadstandard. Sestřičky byly moc ochotné a milé.

Irisss
22. ledna • 12:12

Ahojky já jsem 2x rodila v Masarykově nemocnici v Ústí nad labem a neměnila bych.Je pravda že první porod byl trochu zvlaštní,ale to asi i pro to že prvorodička neví co očekávat,ale i tak bylo vše v pořádku,na cokoliv jsem se zeptala bylo mi odpovězeno a při druhém už jsem věděla co mě čeká tak jsem i víc pomohla sama.Ale neměnila bych.Budu tam rodit znovu

casi
14. ledna • 15:46

Ahoj holky, vřele doporučuju Chrudim. Rodila jsem tam v červnu 2008 a všechno absolutně v pohodě. Skvělí doktoři i sestřičky.

Novotňásci
9. ledna • 14:36

Saxsano
Podle vlastní zkušenosti ti radím jeť raději do Prachatic,Českého Krumlova nebo i někam jinam.V Budějicích se to nezměnilo. Pokud by jsi se přeci jen pro Budějice rozhodla tak jedině s někým a prosadit si hned od příjmu.Prostě,aby tě nikam nechoď sama bez doprovodu přítele nebo ještě lépe duly.(do vzkazů ti mohu napsat kontakt na skvělou dulu z Vitějovi)Prostě nezůstávej sama s personálem.Oni si některé PA a doktoři dost dovolují k rodičkám.A jsou líní ti ukázat úlevové polohy,masírovat atd.Vzít sebou porodní plán a trvat na jeho plnění. Pokud by ti porod vyvolávali tak měj mobil stále po ruce,aby jsi stihla zavolat doprovodu na sál a aby se vnutil za tebou. Budějice bez doprovodu rozhodně nedoporučuji.

SAXSANA
6. ledna • 17:31

AHOJ HOLKY MÁM RODIT 23.3 ASI BUDU RODIT V ČB. ALE MÁM CELKEM STRACH S PŘÍSTUPZU PERZONÁLU MÁTE NĚKTERÁ SKUŠENOST ZA ODPOVĚŤ DĚKUJI

kompanka
3. ledna • 23:40

Ahoj děvčata, já jsem rodila před 11-ti lety v Karviné a byla jsem spokojená.Před 5-ti měsíci jsem rodila po druhé a zase v Karviné,asi jsem měla pokaždé štěstí, že tam byl perfektní personál, jak doktorky tak i sestřičky byli moc ochotní.Jídlo se dalo taky jíst.
jediné co mi vadilo, že tam byl nedostatek kojeneckého oblečení a látkových plen.Měnil se kus za kus,ale kolikrát neměli na výměnu oblečení pro miminko,tak muselo zůstat v tom co mělo na sobě(i když si ublnklo).

Novotňásci
14. listopadu • 20:59

Ahoj. Mám tři děti a dvě zkušenosti s různými porodnicemi.V porodnici v Č.Budějovicích byl v r.2003 přístup přímo otřesný a co vím od maminek co rodili nedávno tak se to moc nezměnilo.Další dvě zkušenosti mám s porodnicí v Prachaticích.Tam je vše na vysoké úrovni.Při problémech většího charakteru převáží miminka do větších nemocnic,ale přístup je velmi profesionální.Máte tam pocit,že vy jste ta JEDINÁ NA SVĚTĚ.Dávají Vám velmi na jevo jak si Vás váží.A slovíčko nemohu,nejde tam neznají.Hezky všechno vysvětlí a raději se třikrát zeptají než něco udělají.NApř. V porodním plánu jsem měla,že nechci nástřih.Paní doktorka se do poslední chvíle snažila nestříhat.Masírovala jako zběsilá.O nástřih jsem nakonec požádala sama.Protože už jsem nemohla vydržet silné kontrakce.

Fibi80
27. října • 19:28

Ahoj holky, já jsem rodila v Hradci Králové a byla jsem docela spokojená. Příjemné chování a možnost objednávní vlastního pokoje mě osobně plně stačilo. Pravda rodila jsem v létě za velkých veder, takže to bylo trochu hekticé, ale na druhou stranu, který porod není :o)
Jinak teď jsem narazila na velmi pěkný a informačně rozsáhlý přehled porodnic na http://www.naseporodnice.cz

darina
19. října • 21:02

souhlasím s naomi a mončou že v české lípě je v porodnici hrozný přístup co se týče některých zdravotních sestřiček ale ještě horší byly porodní asistentky taky bych už tam nerodila nikdy,jedině přístup lékařů na porodním a dětských sestřiček byl skvělý,ale ty asistentky děs zaplatpánbu,že aspon doktoři byli super

dana veselá
21. září • 16:33

porod v Ústí nad Labem byl dost roznej,kdyby starší sestra nezavolala staršího lékaře přišla bych o dceru,dva a půl dne sem rodila normálně,přitom to od začátku bylo na císaře.špatné krevní testy,dcera byla zaseklá v půlce břicha,krevní hematom,zkažena plodová voda,ještě jsem dostala vynadáno,že se nesnažim porodit,mladý perzonál byl nepříjemný,ale starší byl super.díky patří starší sestře a lékaři,mladé doktorky už nechci zažít,po tomhle zážitku už asi nebudu mít další dítě.císař byl dobrej,tam už se všichni chovali skvěle a jak jinak,byl tam jen starší personál.na císaře mám jen krásné vzpomínky,i když jizva a břicho bolí.a malou jsem dostala na pokoj až po dvou dnech,chodili mi ji jen ukazovat.na co nezapomenout?na manžela,když už ho ke mě pustili mladší personál si toho tolik nedovolil

Katka
15. září • 11:03

Pred vic jak 5 lety jsem rodila v Ostrave fifejdach byla jsem nespokojena od porodu po peci na oddeleni sestinedeli.A letos 2008 breznu jsem potratila v Anglii,kde uz nejaky cas zijeme a byla to jeste vetsi katastrofa.Je velice smutne,ze personal,ktery by mel delat ne jen svou praci,ale take snazit se to rodickam ulehcit,mnohdy jeste vse zhorsi at uz neprijemnym chovanim ci neprijemnym pohledem a kolikrat lekar-chlap a sestricky,ktere jeste sami deti nemaji!!!!!Opravdu smutne.

Katerina33
5. září • 21:44

Tady v Praze si bohužel momentálně člověk snad musí vybrat porodnici hned po početí, aby se vůbec dostal do pořadníku, že ve vybrané porodnici může za 9 měsíců rodit, nebo jestli má prostě smůlu a bude rád za porod v sanitce

Stelina
9. srpna • 20:25

Ahoj všem.Já jsem rodila poprvé před 16 lety v Rokycanech a řekla jsem si že tam už nevkročím.Sestra na mě jen řvala,doktor pro změnu zase ani nepromluvil,takže jako prvorodička jsem byla dost vyděšená.Při porodu jsem ztratila hodně krve a dlouho se mi dělalo špatně.Sestra mě jen buzerovala,stála nade mnou a posmívala se,že se všechny nakonec zvedly,tak ona si počká až to udělám i já.Prostě děs.Před 2,5lety jsem rodila v Plzni na Slovanech.Prostředí nic moc,ale byli všichni moc milí,takže jsem byla spokojená.Teď mám 2měsíční miminko.Rokycany jsou nově opravené tak jsem to riskla.A vyplatilo se to,super porodní asistentka,porod byl rychlý,mimčo se narodilo 20min. po mém příjezdu do porodnice.Nikdo na mě nekřičel,pouze mě radili co mám dělat.Prostředí bezva a lidi taky.Bylo to mé 6 těhotenství,3x jsem spont. potratila takže mám s personálem celkem dost zkušeností.Všude záleží na lidech.Stačí aby se vyměnila směna a všechno je jinak.

GI-GI
6. srpna • 9:54

ahoj všichni já rodila v Ústí nad labem a super,personál moc fajn,bylo to v pohodě...

NAOMI
1. srpna • 15:50

Tak já jsem rodila v porodnici v České Lípě a taky už bych sem v životě nešla..Za prvé věděli že syn bude veliký - odhadovaná váha byla 4300g, ale na to doktorka řekla že to neni možný (to sem nepochopila proč by to nebylo možný, když sem měla doopravdy obr břicho)- mimochodem syn měl nakonec 4 580g.. No nechali mě tedy rodit normálně - za což jsem byla strašně ráda, protože císařský řez pro mě byla hrozná představa - že bych nepochovala a nenakojila svoje miminko hned po porodu - že by nebylo to, na co jsem se nejvíc těšila.. rodila jsem od 9 hod. do 18. hod.. pomalu jsem se otevírala, byla jsem už dost vysílená a v těch příšerných bolestech jsem žádala o epidurál, což mi odmítli - to ovšem není to co by mi vadilo to bylo to, že tam semnou byl manžel, který se tak těšil až si ho pochová, ale nepochoval, v 18.30h. se KONEČNĚ po tom zkoušení mě odrodit (dr. do mě rval ruku a stále se ho snažil vyndat, sestra mi dost silně zkočila na břicho a po mym výkřiku se ještě zeptala co je??..) tak mě odvezli na sál - že budem císařem - vyčerpanou a šťastnou že to brzo zkončí mě odvezli, nadruhou stranu jsem dodnes smutná a když mě to chytne tak brečim že byl ten náš začátek pěkně hnusnej a vše co jsem si plánovala bylo pryč.. no a za druhé: přístup sestřiček ze ženského odd. hrozný (bylo i pár vyjímek) po císaři, kdy jsem nemohla vstát z postele mi nikdo nechodil vyměnovat ani vložky - jen jedna sestra co mela noční, jinak mi je chodila vyměnovat mamka, většina sester byly nepříjemný..a bylo toho více..nadruhou sestry od miminek dobrý.. ale ptostě ČESKÁ LÍPA NEEE!!

mikyna
28. července • 21:52

V Mostě je sice skvělá novorozenecká JIP, ale ostatní je naprosto katastrofální. Od vybavení porodnice až po personál. Jedinou výjimkou je příjemný MUDr. Maroš Kocka. Šílené kovové vrzající postele, špína, oprýskaná omítka na zdech, hluk, smrad z cigaret, toalety s děravými dveřmi. Hlavně že tam dal Šulc instalovat plazmy s reklamou na sebe sama. :-)

eliska
26. července • 1:29

ahoj mamci ja jsem rodila v ceske lipe a nic moc pece strasna opravdu nic moc podruhy pudu jinam ani jako prvorodic ce mi v tehotenstvi nenabydli ani zadne kurzi ale u druheho mimca budu chytrejsi a poradne si to uziju jak tehotenstvi tak porot ceska lipa je hrozna jak vcem no

MONCA
28. června • 23:47

AHOJ JA JSEM RODILA V CESKE LIPE HRUZA 20 MINUT SEM VOLALA NA SESTRICKU PAK KDYZ UZ KONECNE PRISLA TAK KDYBYCH SE NEZEPTALA JESTLI UZ PRIJEL PRITEL TAK BY MI HO ANI NEPRIVEDLI PO PORODU MI MALIHO UKAZALI A ODVEDLI POPRVI JSEM HO VIDELA VE 3:20 RANO MELA JSEM POROD KOMPLIKOVANEJ PAK KDYZ ME PRIVEZLI NA POKOJ TAK JSEM SE ZEPTALA KDY MI MALIHO PRIVEZOU SESTRICKA ZE AZ SE OSPRCHNU PAK ZE PO VIZITE A NAKONEC MI HO PRIVEZLI 5 MINUT PRED JIDLEM TAKZE FAKT HRUZA TED CEKAM DALSI A REKLA JSEM ZE RACI DOMA NEZ V CESKY LIPE AHOJKY A PREJU VSEM KRASNY PEKNY HODNY DETICKY

schara
21. června • 18:04

Rozhodně nechoďtě rodit do Trutnova!!!!

jarka marešova
17. června • 8:35

Ahoj nastavajici maminy ja rodila v Hořovicich a mohu tuto nemocnici jen chvalit,je to tam užasne.Takže doporučuji.Mejte se a zvladnete to na 1.pa pa Jarka a Michaelka 18mes.

Krivankova24
20. května • 14:50

Tak holky ja sem naprosto spokojena s Bohunicemi v brně.narodil se tam muj braska i muj brouček.

marlibz
19. května • 22:06

ahoj,já rodila už dvakrát v Kyjově.Teď je to tam úplně nové.Byla jsem naprosto spokojená.Doktoři i sestry výborné

marie hanakova
18. května • 16:46

ja rodila v Rumburku uz po druhe a nemenila bych personal na jednicku a lekari to same starali se ome i dite perfekten co se tyce stravi take na jednicku dekuji lekarum i sestrickam za perfektni peci doporuciji vsem maminam marie

Simona
24. dubna • 15:54

Cauky holky :-) , rada bych se dozvedela kdo rodil v Prostejovske porodnici jake ma zkusenosti a treba taky neco k Epiduralu ci je stim problem nebo neni . napiste mi prosim mam rodit za 10 tydnu. dekuji Vam vsem predem . Napiste mi na marine-mona@seznam.cz

halamickovi
29. března • 15:21

Pozor NEMOCNICE VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ NEPOSKYTUJE TAKOVOU ÚROVEŇ SLUŽEB JAK POPISUJÍ NA SVÝCH INTERNETOVÝCH STRÁNKÁCH!!!!"Naším cílem je poskytování kvalitní zdravotní péče, jenž se bude ZAKLÁDAT NA PŘÍSTUPU K PACIENTOVI a odborné erudici." V pondělí dne 3.3.2008, byla má manželka na kontrolním vyšetření ve Vaší nemocnici na gynekologicko porodním oddělení ve Valašském Meziříčí.V úterý dne 4.3.2008 nastoupila hospitalizaci s tím, že má prodělat důležitá vyšetření týkající se vyvolání porodu.Po tomto vyšetření bylo rozhodnuto,že v tento den (ÚT) nebude ještě porod vyvolán a že ve středu po vizitě se dále uvidí.
Ve středu dne 5.3.2008 se má manželka cítila velmi dobře a neměla žádné potíže ani náznaky toho, že by musela již rodit.Téhož dne, brzy ráno ještě před vizitou byla manželce zavedena tableta na vyvolání porodu. Ještě dříve,než byla tato tableta zavedena, byl pan primář MUDr. Tomáš Kopecký manželkou požádán,aby nebyl porod vyvolán dříve,než přijede manžel k porodu.
Podotýkám znovu, že pan primář byl několikrát manželkou upozorněn na to, že se nacházím pracovně v Bratislavě a porodu se chci účastnit.
Když jsem v rekordním čase přijel až z Bratislavy k tomuto porodu,byl jsem totálně vyčerpaný,stresovaný a porod již byl v poslední fázi.Manželka už mou přítomnost však nevnímala.
V souvislosti s tím, mě stále pronásledovala myšlenka a o to více jsem byl zklamán,proč k tomu muselo takto dojít.
Na postup jsem si stěžoval řediteli nemocnice.
Pan ředitel mi odpověděl,že celý porod chtěli stihnout v běžné pracovní době a proto byl porod vyvolán ihned ráno!!!Proto se ptám. A co maminky,které rodí mimo běžnou pracovní dobu?Ty nemají u porodu plně kvalifikovaný personál a v plném obsazení?
Někteří lékaři i personál se chová v nemocnici arogantně a nadřazeně! Pozor na mladší lékařky a hlavně zdravotní sestry.Ty se nechovají k pacientům zcela profi.Starší zdravotní sestry se chovají velmi profesionálně a mají velmi kladný vztah k náročné práci!
Na novorozeneckém oddělení si manželku po porodu nechali asi 9 dnů.Náš syn měl 7 dní vysoké hodnoty žloutenky,ale vůbec nic s ním neprováděli.Novorozeneckému oddělení vládne špatná primářka!!!Neochotná naslouchat potřebám svých pacientů.Navíc mám pocit,že si své pacienty vážou záměrně dlouhou dobu,aby vybrali na poplatcích co největší hodnotu peněž.
Před 8 týdny porodila moje švagrová dceru a musela podepsat revers,jak byla nespokojená na tomto oddělení.
Závěrem chci říci, že v případě,kdy se rozhodneme mít s manželkou další dítě, na zařízení nemocnici ve Valašském Meziříčí se obracet již nebudu, poněvadž uvádějí na webu, že na prvním místě jsou požadavky pacienta a já jsem se přesvědčil, že tomu tak není!!!
M+M

susila
22. března • 22:13

Já rodila v Táboře v červnu a jsem moooc spokojená.

miskab
14. března • 18:23

Já rodila před 10 lety v Táboře, a byla jsem spokojená, za 3 týdny tam jdu znova tak jsem zvědavá co mě čeká?

čepělka
13. března • 13:51

Zravím všechny maminy i ty nastávající,je mi 33 a rodila jsem 3 z toho 2 v porodnici u Apolináře,měla jsem tam vždy i manžela a byly tam moc příjemní.Pokud některá z vás bude v dohledné bobě rodit,tak vřele doporučuji a přibalte s sebou i vaše chlapíky,je to moc fajn.

ivajn
24. února • 2:34

Ahojky já jsem rodila svého chlapečka v Karvine 4 a nemůžu si na nic stěžovat,jak sestřičky tak lekaři prostě supr... Navíc je to tam tet uplně z renovované.

Katerina
18. února • 22:27

Ahojky ja jsem rodila v Sumperske porodnicisveho synka ,a nemuzu si na nic stezovat.

Mirka Š
3. ledna • 4:51

Obě své děti jsem rodila na Bulovce a vyvracím veškeré bludy,které se o Bulovce vyprávějí.Bylo to naprosto v pořádku-přístup personálu i prostředí.Doporučuji všem.Včera tam porodila holčičku i má sestřenice a bylo jí dovoleno si vzít k porodu jak muže,tak maminku.Prostě bezva!!!

jiil
27. listopadu • 20:41

3x jsem rodila v Třinci,2x jsem měla u porodu manžela,pokaždé jsem měla skvělé porodní asistentky.Které se mě snažily povzbuzovat.Jinak porody jsem měla bezproblémové,poporodu,první noc jsem miminko u sebe neměla,potom už ano,na pokoji jsme byly po dvou.

Zdenka
22. listopadu • 12:52

Ahojky, rodila jsem 2krát ve Vyškově a byla jsem spokojená. Jen jedna sestřička od maminek byla hrozná!! Co se týče sestřiček od miminek a celková péče při porodu, tak si nemohu vůbec stěžovat!

Radunka
2. listopadu • 15:18

AHOJ,muj první porod byl katastrofa a to díky pánum doktorum ze šumperske porodnice.Nakonec jsem po velkých bolestech skončila naoperačním sále(císařský řez).Ze své skušenosti nedoporučuji rodit v šumperku.

zdeni1
8. října • 15:07

Ahoj, já rodila letos v dubnu v Plzni u Mulačů a byla jsem naprosto spokojená. Doktoři a sestřičky jak na porodním sále tak na oddělení byli skvělý, ochotný a moc milí a hodní.Pokud bych šla rodit znova tak jedině k Mulačům.

IRA
29. září • 15:46

Ahojky kdo má zájem ušetřit na nákupech a dostávat dárečky tak se jukněte na www.promi.cz do objednávkového a nebo registračního formuláře vypište číslo dárkového kódu 827167 a dostanete dárek.Jinak je tam sleva na celý nákup 10% a jiné zajimavé slevy.Obchůdek je to pro mámi a děti.

sasa0
25. září • 22:29

ja rodila svoji prvni dcerku v nymburce a uz po druhe nikdy v zivote. vymenily mi dcerku a jeste mi ta sestra vynadala. druhou v praze u apolinare a tam super

Eva
22. září • 16:15

Naprosto souhlasím s názorem paní ,která rodila ve Val.Meziříčí.Můj porod naštěstí proběhl rychle a bez problému,ale por.asistentka mela nemístné pindy a byla dost neochotná.Po porodu jsem byla total.vyčerpaná,ale za pár hodin jsem měla u sebe malou,která v jednom kuse řvala.Sestry příšerné.Ale pokud by měl někdo problémy se strdcem ,pak neznám lepší kardiologii,než ve Valmezu.Super doktor!!!!!

Sambinka
20. srpna • 11:40

Ahojky, já jsem rodila dvakrát v Benešově u Prahy a nemůžu si stěžovat. První porod byl před dvěma lety a druhý před dvěmi měsíci. Jen mi u malého nezjistily, že se narodil s rozštěpem patra, ale jinak dobrý. Je to tam nové. Ležela jsem na nadstandardu, takže jsme byly jen ve dvou.

zoozii
4. srpna • 20:52

Ahojky,měla bych prosbičku.Nenašel by se tu někdo kdo rodil v Čáslavi?Jestli ano mohl by se mi sím ozvat na Email zoozii@seznam.cz Děkujůůů:o)

Eva
29. července • 11:19

Dobrý den!!
chtěla bych poprosit maminky, které maji zkušenost s porodem v Bohunicích a na Obilňaku a v prostějovské nemocnici ať se prosím ozvou na email Sokca@seznam.cz.
Jsem budouci porodní asistentkou a dělam bakalářke na téma Kojeni a potřebovala bych váš nazor na přístup porodních asistentek a dětských sester!!Za pmoc předem děkuji!! S pozdravem Eva

Carmens
28. července • 16:35

Rodila jsem v Ústí nad Labem a opravdu skvělý přístup :-), díky tomu je pro mě porod nezapomenutelný zážitek.
Po porodu jsem ležela na nadstandardu a také perfektní, opravdu DOPORUČUJI.

lucinice
26. července • 21:40

Pordnice Usti najdou se fajn lidi sice jsem byla císařem ale pak personal dokážou i zdeptata nic moc holky.

Grcprctralala
26. července • 11:28

Ahojte,
mám velice dobré reference na nemocnici v Prostějově. Byla jsem to tam omrknout a všechno
perfektní prostředí i personál super.
Známá tam rodila loni a byla moc spokojená, takže
tam doufám taky brzo skončím - termín mám 8.8.2007. Takže pa holky. Kontakt hanapen@centrum.cz

Marlenka
9. července • 18:56

Ahoj holky-za 14 dní mám termín a budu rodit v Prostějově!!!:816: Máte některá nějakou osobní zkušenost??
Krom toho, že tam bude díky opravě Šternberské porodnice narváno:47: nemám žádné konkrétnější info:74:

Markéta Miková, Karl
9. července • 10:55

Ahojky, pokud se některá z Vás rozhoduje do které porodnice jít rodit své zlatíčko,tak jednoznačně *D*O*P*O*R*U*Č*U*J*I* porodnici v Nemocinci Kadaň!;o)) S tak profesionálním a milým chováním jak na porodním sále, tak na šestinedělí, jsme se nikde jinde (a myslím tím nejenom ve zdravotnictví) nesetkali (já a manžel, který byl po celou dobu u mě a podporoval mě):o)) Rodila jsem od 09:00 hodin dne 18.04.2007(první stahy) do 07:35 hodin dne 19.04.2007 (kdy přišla na svět naše dcerka Terezka 3420g a 51 cm) a po celou dobu byli všichni strašně pozorní, hodní a snažili se mi pobyt co nevíce zpříjemnit. Opravdu můžu na celý personál pět jen chválu a KLANÍM SE PŘED JEJICH PŘÍSTUPEM K RODIČKÁM - MATKÁM A PROFESIONALITOU, KTEROU ODVÁDĚJÍ!:o) A co se týká pokoje na šestinedělí, tak jsme byla na krásném, velkém nadstandardním pokoji v růžové barvičce, kde jsem se cítila jak doma!:o)) Díky všemu je Terezka šťastné a šikovné děťátko, které plně kojím a jsme obě móóóc šťastné!!!:o))))

IRA
29. června • 11:57

Ahojky tak Štenberk mi opravují ,tak přemýšlím kam se teda vrtnu.Přerov i Prostějov mám trochu z ruky takže nakonec vtom Olomouci skončím,třeba to přežiju,termín máme 25,7 tak vám potom dám vědět jaké to tam bylo.Držte mi palečky.

holčina
28. června • 11:41

Holky mám pro vás dobrou nabídku: Prodám výherní certifikát v hodnotě 4150Kč. Tento certifikát je jízdenka do Evropy luxusním autobusem od Student Agency. Je to jízdenka pro 1 osobu. Jízdenka je na cestu tam i zpět. Můžete využít pouze do zahraničních zemí: Švédsko, Německo, Holandsko, Švícarsko, Itálie a Maďarsko. Jak už jsem řekla hodnota jízdenky je: 4150Kč prodám za 2500kč. Kdo by měl zájem pošlete mi vzkaz Díky.

Lena
24. června • 12:01

ahoj,chtěla bych poradit,jaka je porodnice v Prostějově.

IRA
13. června • 13:02

Ahojky našla jsem si dobrý internetový obchod a pokud vás to zajímá tak jako mě tak se jukněte.Adresa je www.promi.cz k registraci máte 10% slevu ne celý nákup a k obědnávce když napíšete dárkový kód č.827167 tak i dárky.Já byla moc spokojená a konečně mám hotovou i celou výbavu pro tu naši malinkou holčičku.Zatím ahojky.

Táňa Mik
7. května • 13:33

K nemocnici Valašské Meziříčí.Rodila jsem začátkem roku,porod protahovaný,snažili se ho urychlit,ne zrovna příjemný zážitek,epidurál nebyl možný.Porodní asistentky většinou fajn,lékařka zmatkovala,moc si rady nevěděla.Horší zážitek z pobytu na novorozeneckém odd.,sestry nepříjemné,neochotné.Naštěstí to bylo moje druhé dítě,nepotřebovala jsem pomoct s kojením a tak,ale maminka od vedle měla dost problémy,nedokázal jsem jí poradit a sestry ji spíše deptaly (jedna ji dokonce sprostě vynadala, ale i ostatní byly velice neochotné,nepomohla žádná.Dusné ovzduší.Milé byly ženské sestry,zvedaly náladu, dokázaly povzbudit.Jesli je pro vás důležité kojení, ještě podotýkám, že navzdory doporučením se v této porodnici jede postaru. Dítě vám na sále nepřiloží,i když jsem o to žádala(sestra mi řekla, že nejsem v porodnici sama a že nemá čas),poprvé ho donesou až po čtyřech a půl hodinách.Běžně vám ho přikrmí, když v noci řve, ale většinou ho stejně mají maminky u sebe i první noc.Dudlíky taky dávají, nebo nabízí, když dítko křičí při vizitě "ruší tím" sestřičky a lékařku.Porodnice nemá titul baby friendly a opravdu taková není.Jinak pokoje jsou pěkné, nové, ale kvůli těm tam člověk nejde,že?

Luciana00
6. května • 21:53

Ahojky, rodila jsem v Kadani. Bylo to tam naprosto su per!!! Do této porodnice jsem odjela po té, co jsem podepsala revers v Chebské porodnici. Kdyby někoho zajímalo více, klidně napište.

volksbank
22. března • 20:09

Nezáleží na porodnici, ale na lidech. Porodnice může být sebelepší, ale když je tam na baterky personál tak je to katastrofa!

isbela
13. března • 21:56

Ahoj, já jsem rodila dvakrát v Klatovech, prohlídka porodnice před porodem a tatínek při porodu jsou tam samozřejmostí. Pokojíky na předporodní čekání jsou spíše malé, ale k dispozici jsou všechny možné pomůcky včetně gymbalu a hlavně úžasná vana s možností využití aromaterapie (fakt to pomáhá při otevírání). Ale připprvním porodu to šlo ztuha a mladý doktor příliš dlouho vyčkával, než zavolal primáře. Na císaře už bylo pozdě, museli použít kleště, všechno dopadlo dobře, jen syn je hyperaktivní, což mohly způsobit porodní komplikace. Druhý porod už byl bez problémů, hlavně jsem si užila vanu a pak jsem ani nevěděla, že mě rodí žákyňka. Je možné si zvolit jinou polohu, nástřih hráze se dělé skoro pokaždé, snaží se vyhnout císaři. Epidurál se tehdy nedělal, ale rodila jsem před 6 a 3 lety, nevím, jak se od té doby situace změnila.

IRA
12. března • 22:11

Ahoj.Já jsem zatím rodila jednou ted mě to čeká podruhé.Co se týče Olomouce tak nikdy,strávila jsem na porodnickym čtyři delší pobyty a nikdy více.Rodila jsem ve Štenberku a vřele doporučuji,perfektní personál ochotný přístup,ted tam pojedu také.

zurafa
3. března • 11:06

AHOJKY. LETOS BUDU ROSIT PO DRUHÉ. NEMPHL BY MI NĚKDO PORADIT, NEBO ASPOŇ NAPSAT NĚJAKÉ ZKUŠENOSTI Z NEMOCNIC VSETÍN NEBO VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ? MOC DĚKUJU

zurafa
3. března • 11:04

ČAUKY. RODILA JSEM VE ZLÍNĚ. DEN PŘED PLÁNOVANÝM PORODEM JSEM TAM NASTOUPILA A NA DRUHÝ DEN DO MĚ NARVALI PRÁŠKY NA VYVOLÁNÍ PORODU. NIC NEZABRALO, TAK JSEM SE ROZHODLA, ŽE PŮJDU NA CÍSAŘE (PŘENÁŠELA JSEM 10 DNŮ, TAK UŽ JSEM MĚLA O MALOU STRACH). NA PORODNÍM SÁLE JSEM OPERAČNÍ TÝM SE SAMÝMA DOKTORKAMA, BYLY VÝBORNÉ. SESTŘIČKY NA OPORODNÍM, AŽ NA 2 VYJÍMKY BYLY TAKY PŘÍJEMNÉ. JENOMŽE POTOM SE STALO NĚCO, PROČ UŽ TAM NECHCI NIKOMU VĚŘIT - PŮL HODINY PO PORODU JSEM SE DOZVĚDĚLA, ŽE MI ZE SKŘÍŇKY NA POKOJI UKRADLI FOŤÁK A MOBIL. JÁ VÍM, MĚLA JSEM SI JE DÁT K NIM DO TREZORU, ALE URČITĚ TO CHÁPETE, ŽE JSEM TO VŠECHNO CHTĚLA MÍT NACHYSTANÉ, ABYCH MOHLA HNED PRVNÍ DEN ZDOKUMENTOVAT NAŠI MALOU HOLČIČKU. BYLA JSEM Z TOHO DOST ROZHOZENÁ. TAKŽE RADÍM VŠEM POKUD NEMÁTE NĚCO V TREZORU, MŮŽE VÁM KDYKOLIV COKOLIV NĚKDO UKRADNOUT.

Veronika
19. února • 22:14

Rodila jsem 3krát.Pvní před 25lety hrůza a děs,bez lékaře bez sestry,v té době hokej byl důležitější,nebýt stolu,dítě bylo na zemi,Brno u šilhanů,druhý porod před 22lety Bohunice,ještě horší,řev a co tam dělám,porod sama na pokoji během 15minut,třetí porod 17let u šilhanů,teprve teď se snažili,mně aspoň kontrolovat.Tento porod snad už lehce podobný porodu v kultivované zemi.Letos budu rodit po 4,jsem zvědavá jaký bude tady v Prostějově,kam jsem se přestěhovala...

bonini
31. ledna • 20:45

ahoj rodila jsem v Olomouci, co se tyce porodnich salu super, jen na sestinedeli to bylo podle toho kdo mel smeny...pocity smisene

HankaJa
22. ledna • 1:48

kuk - já rodila v roce 2004 v Praze Podolí a mohu říct jen samá slova chvály! Cítila jsem se tam jako doma - docházela jsem tam od 3 měsíce a nemohu si na nic stěžovat.
Škoda, že nebudu rodit podruhé - zase bych si to hezky vychutnala..***
prostě super péče!

7candy7
16. ledna • 19:56

ahojda já jsem rodila v Opočně a super personál a doktoři fakt si nemůžu stěžovat bylo to tam jako doma ve všem vyšli vstříc jen jedna maličkost musela jsem čekat do rána na primáře aby mi udělal císaře a trápila se s kontrakcemi které né a né mi zastavit to je asi jediná výtka

vewinka
15. ledna • 21:25

Tak já rodila před pěti v Českém Krumlově. :812::812::812: Výborný personál, jak na ležáku, tak na šestinedělí, tak na dětském. Opravdu jsem zde byla spokojená, ač původně jsem tam nechtěla vůbec ležet. No tři měsíce mi tam celkem utekly, poznala jsem mnoho budoucích mamin, se kterýma se stýkám do dnes. Jediné mínus bylo, že v den mého porodu netekla voda. Prostě to nestihli řemeslníci opravit, tak zahodili cajk a šli domu. Zahodili, tím myslím do slova, neb u hlavního uzávěru byl cajk všude po zemi:813:No a já se rozhodla, že budu rodit. No ale po pravdě, do masážní sprchy, na kterou jsem se moc těšila, bych se stejně s tím mým pupkem a křížovými bolestmi nedostala. Nabídli mi masážní polštářek, který byl k nezaplacení.Čaje jsem mohla vypít, kolik jsem chtěla. Sestřičky mě stále hlídaly a povzbuzovali - prostě to tu bylo s citem a velkou pomocí. Můj porod zkončil krásnýma dvoukilovýma klukama, které se díky celé pomoci narodili normálně a já mohla hned slyšet jejich "řev", na který jsem se celých devět měsíců strašně těšil.Dnes je to tam prý ale ještě lepší. Porod do vody, barevné pokoje a hlavně sestřičky zůstaly stejné, což je velký balzám pro rodičky:812:

VjerockaV
15. ledna • 9:17

AHOJKY. rODILA JSEM PŘESNĚ PŘED 5 MĚSÍCI U mILOSRDNÝCH BRATŘÍ V bRNĚ A MŮŽU vÁM ŘÍCT UŽ NIKDY VÍCE TAM. rODILA JSEM V OBDOBÍ KDY BYLO HODNĚ MIMINEK. Rodila jsem císařem a malou mi po porodu ani nepřiložili. Na 6 nedělí nebylo místo tak mě šupli na pooperační pokoj na gynekologii. 3 dny jsem tam ležela a malou jsem za tu dobu viděla jen jednou. Vůbec se o mě nestarali a nechali mě celé 3 dny ležet v krvi, neotřeli mě od potu po 5 epiduralech jsem se nemohla moc hýbat a dostala jsem za tu dobu 1 loupák jinak jsem byla o hladu. Opravdu tam již nikdy víc

ALIS
30. listopadu • 22:30

Tak to naše porodnice v Rumburku je zlatá. První porod byl perfektní a ještě ktomu nás rodila spolužačka ze základky. Druhý byl předčasný a císařem a vše vpohodě. Za čtvrt hodiny jsem byla na sále. A už to bylo. POHODA.

Charmed1811
21. listopadu • 21:02

Koukám, že holkyz Brna a okolí brblou na bohunickou porodnici a ptají se na Obilňák. K Bohunicím řeknu jen jedno: Nikdy víc. Když jsem tam jela s holkou, bylo zrovna přeplněno. Na vyšetřovnu za mnou manžel nemohl, chodili jsme po chodbě a pořád nebyl volný porodní box. Pak to psychicky nevydržel (myslel, že porodím na toaletě) a šel jim zaplatit nadstandadní porodní box. Vůbec jsem ho nevyužila, protože jsem byla už na konci první doby porodní. Z lékařského hlediska si to nehlídali, z etického je ani nenapadlo nám peníze vrátit...
Ovšem další porod s klukem byl teprve dílo: Dovezla mě sestra, ta mi až později řekla, že monitor dostala za úkol zapojit žákyňka, která nevěděla jak a dítě hezkých pár minut nikdo neměřil, do boxu neustále nakukovala nějaká sestra a sondovala, kdy už to bude, že mají nachystanou operaci mimoděložního těhotenství - což mi omílali celou dobu, než jsem čtyřkilové dítě vytlačila... Zašít mě laskavě přišli 3/4 hodiny po porodu. Jednalo se o třetí porod, ale nikdo mi ani po něm do druhého dne nezkontroloval zavinutí dělohy. Nevšimnout si, že krvácím míň, než po předchozích dětech, nepíchli mi 4. den po porodu ani potřebnou injekci. Ten den mě poslali domů, kde jsem naopak z náhlé ztráty krve několikrát omdlela, nakonec jsem měla zánět dělohy a antibiotika a doktor - mimochodem, uznávaný specialista, nadával, že mě nezkontrolovali. Jedna věc je náhoda, ale tohle? Jeďte radši na Obilňák. Co mám zprávy, skončili tam všichni lepší doktoři z Bohunic a zprávy od kamarádky, sestřenice, švagrové byly v poslední době taky dobrý...

mIRKA zIRHUTOVÁ
10. listopadu • 14:02

aHOJ, RODILA JSEM PŘED 7 MĚSÍCEMA V ÚSTESKÉ PORODNICI A NIC MOC...MANŽEL SE MNOU NEMOHL ZŮSTAT PŘI CELÉM PORODU, PUSTILI HO AÝ K SAMOTNÉMU PORODU........BYLA JSEM TAM 24HOD PERSONÁL NIC MOC

Jana.d
10. listopadu • 8:56

rodil nekdo v brnenske nemocnici obilny trh jaky to tam je diky moc

Hana Z.
8. listopadu • 23:21

ahojky.
rodila jsem před měsícem v Pardubicích druhého potomka a byla jsem velmi spokojena. Hlavně poporodní péče lékaři i sestřičky. Děkuji jim velmi.

Olga Kalinova
8. listopadu • 12:14

Ahojky.Ja jsem rodila v Brně-Bohunicich a byla jsem nespokojena,kvůli vyčkávání doktorů na druhou dobu porodní ,mam dnes postiženou dceru.Těhotenství(do 40 tyd) probíhalo bez problému,měla jsem i odběr plodové vody (v pořadku).Jak mi pak jeden dr.řekl byla jsem ve špatnou dodu na špatném místě.Dnes bych si vybrala porodnici na Obilním trhu.Měla jsem tu možnost tam strávit pár dní a přístup veškerého personálu byl opravdu na úrovni.

jojo2
7. listopadu • 9:56

Ahoj já jsem rodila dvakrát v Havířově a nemá dobrý pocit,lépe řečeno,už bych si tam nenechala ani vypálit bradavici.Potřetí jsem rodila ve Frýdku a spokojená jse byla maximálně,můžu jen doporučit

gemini34
2. listopadu • 13:23

Já rodila 28.8 na Bulovce abyla jsem moc spokojená,na porodním sále jsem byla 30 hodin a nemohu si na nic stěžovat.Porodní asistentky skvěé!!!

Tulisek
17. října • 18:44

lena: Já rodila ve Vinohradský před dvěma lety a naprosto super. Je to tam hodně malý, ale kdykoli sem potřebovala tak se mi někdo věnoval (sestry JIP, šestinedělí i dětské). V srpnu tam rodila kamarádka, jela do Podolí, ale měli stopstav a poslali jí do jiný porodnice a ta byla taky nadšená. Akorát říkala že je škoda, že rodí teď, protože to tam rekonstruují a prý to tam má být hezký.

langerova.helena
6. října • 13:13

Ahoj Leno,
rodila jsem v Krči před pěti lety a přístup personálu na porodnici i na oddělení šestinedělek byl výborný.Byť jsem byla tehdy již zkušená maminka, byla jsem velmi překvapena, že po přijetí s miminkem se mne ujala sestřička,kdykoli ochotná poradit a pomoci.Předtím jsem zažila, že informace ke kojení,péči o miminka si maminky mezi sebou předávaly,ale zde Vás nenechají v nejistotě.Přeji hodně štěstí, příjemný porod a hodně radosti z miminka. Helena

lena
29. září • 14:31

chtela sem se zeptat jestli nekdo nema nejakou zkusenost s vinohradskou nemocnici nebo s tomaerovou nemocnici mam termin v prosinci a jeste nejsem zaregistrovana chtela sem rodit u apolinare nebo v podoli ale uz maji plno a uz sem z toho bezradna a navic v te vinohradke sem nevidela na strankach zadne foto.Dekuju za info.

Polskej
15. září • 17:57

Ahoj taky jsem rodila v Budějovicích a myslím,že tuším o jakou dámu se jedná.Je to opravdu hrůza,měla jsem také tu čest se tam s ní setkat.Měla jsem druhý porod a mnohem větší bolesti než při tom prvním.Právě tato sestra mi řekla abych zbytečně nehekala,že prý mám druhé dítě tak snad vím co dělat.Pro prvorodičky musí být opravdu hrozné se tam s někým takovým setkat a pro mladé mediky a medičky s někým takovým tam pracovat.Vždyt je to jedna z nejkrásnějších prací,každým okamžikem vítají na světě nové človíčky a dělají radost nejen nám maminkám,ale i našim blízkým.Tak proč jsou tak otrávení?

Monicabellagina
15. září • 17:41

Před 6měsíci jsem rodila v Budějovické porodnici.Porod jsem měla rychlý a téměř bez komplikací.Také jsem měla štěstí,že sloužil zrovna můj gynekolog.Na přijmu rodiček jsem se ovšem setkala se starší zakomplexovanou sestrou,která již na první dojem působila hrozně.Byla zřejmě nevyspalá nebo neměla zrovna svuj den.Zkrátka to byla taková tlustá,brejlatá a hlavně hodně nepříjemná bába v přechodu.S ní sloužící sestra o něco mladší nebyla taky zrovna moc milá,ale byla o něco lepší.Na druhou stranu mě moc potěšilo,že v ten den bylo na praxi i několik mladých mediček,které právě naopak byli moc milé,obětavé,ochotné a hodné.Měli pochopení i trpělivost a právě díky jim mohu vzpomínat na můj nejkrásnější den v životě!Myslím si,že nejsem jediná kdo se domnívá,že tato práce je pro lidi,kteří mají rádi lidi protože jim při své práci pomáhají na svět tak právě oni by měli mít cit,pochopení a trpělivost.A ne aby tam seděla stará tlustá zaprdlá baba,která vám ten krásný den svým hnusným ksichtem pokazí a sebere vám veškerou sílu a energii,kterou si s sebou nesete.Tak mi nezbývá jen doufat,že až půjdu rodit podruhé tak tam s SNAD už nebude.

Haňulka
20. června • 7:43

Ahojky,já jsem rodila ve Slaném a musim tuto porodnici moooc chválit.Je tam bezvadný přístup k maminkám i k miminkum,poznala jsem tam i maminku která tam měla problémy s porodem i personálem ale já si osobně myslím že největší problém je v tom že některé maminky si myslí že když mají nastudované knihy tak že už vlastně nemusejí doktory poslouchat.Já poslouchala a nachala si poradit a vše bylo v pohodě i když jsem byla na porodním sále 12 hodin.Vždyť jsem rodila poprvé a pan doktor odrodil už tisíce dětí,takže kdo má větší zkušenosti?Prostě si musí maminka nechat poradit.

Lumamba
8. června • 9:34

Ahoj já rodila v ÚPMD Podolí a nikam jinam už bych nešla !!! Koukněte se sem http://www.nioneta.cz je tam článek.

Monika
7. června • 14:29

Já jsem rodila v porodnici v Turnově, byla jsem velice spokojená!!

Dadkan
15. května • 19:58

:502: Ahojky ,děvčata nechám Vám tu odkaz na diskusi o pobytu dítěte v nemocnici.Jedná se tu sice o FDN a Brně ,ale nejen o ni.Napište nám Vaše zkušenosti s dětskými nemocnicemi. Děkujeme TADY TO JE

Jajulena
27. dubna • 8:33

Ahoj,já jsem rodila v Brně u Mílosrdných Bratří.Nemocnice sice patří ke klášteru,ale i jako zarytý ateista jsem se tam cítila v pohodě.Na personál si nemohu stěžovat.Je to malá nemocnice takže vás tam znají,nejste pro ně jen pacientka číslo xxx.:482:
V době kdy jsem rodila já bylo porodů více,ale i tak to pěkně zvládli.Po porodu mě malou okamžitě podali i když jsem rodila císařem.Vše šlo na základě domluvy.
A to jak jednu maminku rozkojily i když ta to dávno vzdala,tak to byl mistrovský kousek-:312:Byla jsem tam moooc spokojená.

Dadkan
13. dubna • 7:36

:427: AHOJ HOLKY -pokud máte něco k nabídnutí nebo chcete něco koupit tak kukněte sem:
http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=3072

marcettka
30. března • 23:03

Já jsem rodila v lednu v Praze Podolí.Porodní sál byl moc dobře vybavený a kdybych dorazila krapet dřív, tak jsem si to tam mohla všechno užít.A sestřičky i doktoři byli ještě úžasnější. Myslím, že i proto byl pro mě porod moc krásný zážitek.Ale taky musím podotknou, že na oddělení šestinedělí už to tak super nebylo. Sestřičky byly méně přívětivé a ještě méně ochotné,ale s tím mým drobečkem vedle sebe jsem to zas tak nevnímala.

Be-Be
24. února • 0:54

Rozhodně néé Mělníkhrůza hrůůůůz!!!!:120::120::120::120:

Maruška_a_holčánci
5. února • 14:55

Já rodila před dvěma lety dvojčátka ve Znojmě a musím je moc pochválit. Zachránili mi druhou holčičku a rozpoznali včas zaklíněné ramínko, takže to včas zvrátili a obě holčičky jsou díky tomu zdravé.

sovicka16
18. ledna • 10:42

Já jsem obě děti rodila v porodnici v Dačicích ale bihužel už neexistuje. Personál byl v poho až na některé sestry. škoda že jí zavřeli teď se musí jezdit di okolních porodnic nejbližší je 40 km.

Bibina
4. ledna • 15:53

S porodnicí jsem spokojená byla, jen někteří pracovníci, typu sester mi tak trochu naháněli husí kůži.

Aksalka
23. října • 12:49

Pro SISI
Ahoj,ja rodila ve Vrchlabi. Tamjsou porody do vody bezne.Pak take vim,ze toto snad umoznuji v Havlickove Brode.Podivej se na stranky www.rodina.cz do sekce porodnice.Tam snad najdes potrebne informace a nebo alespon kontakty na porodnice,kde se muzes zeptat.

Johnová
8. října • 9:52

nedoporučuji porodnici v Liberci- špatná zkušenost

Sisi
4. října • 11:27

Chtěla bych požádat o radu. Termín mám v březnu a chtěla bych rodit do vody. Máte s tím některá z vás zkušenosti? Jsem z Ostravy a jak jsem se zatím dívala na web tak nikde poblíž se do vody nerodí, nevíte o nejbližší nemocnici, kde to umožňují? Děkuji

Johnová
1. října • 16:14

Já mám na chování v porodnici ty nejhorší vzpomínky

Darina
16. června • 16:16

Ahoj. Já jsem rodila letos v únoru v pardubické porodnici a byla jsem moc spokojená. Všechno tam bylo výborný : sestřičky, doktoři, jídlo, čistota no proste nemůžu si na nic stěžovat

Radulka
5. června • 15:08

Rodila jsem ve fakultní nemocnici v Hradci Králové a bylo to k vydržení. Je pravda že sestřiška,která se starala o děti byla nepříjjemná jako trn v prd...,ale jinak doktorky nebo jiné sestry byly moc hodné. Prostředí bylo taky vcelku pěkné,jen mě udivilo že děti se koupaly u umyvadla kde jsme si bežbě myly ruce a pod.. <:e55>

Yasmin.Hayatt
8. května • 18:37

já rodila v Mostě a bylo to supéééééér <:e113><:e113><:e113>
díky nedostatku peněz, který trápí zdravotnictví tato nemocnice není Hilton, ale chlív taky né. přívětivost a odbornost personálu je na nejvyšší úrovni a co víc, je tu špičkové pracoviště novorozeneckého JIRP, kde mi zachránily v průběhu pěti let obě mé dcery, které se narodily s diagnózou neslučitelnou se životem. ta starší je chytrá jako opice a velice pohybově nadaná a ta druhá, to ukáže čas, kam se vydá, ale díky této nemocnici, mají mé holčičky svou budoucnost před sebou bez jakýchkoliv omezení.
vy, co se chystáte rodit a máte tuto nemocnici v dosahu, vřele ji doporučuji, jsou tam lidi se srdcem na pravém místě. <:e100><:e100><:e100>

Tulisek
4. května • 20:52

Já sem rodila před osmi měsíci ve Vinohradský nemocnici v Praze (nemá zrovna nejlepší reputaci, ale nepochopila sem proč :-( )a bylo to moc příjemné. Umíněnej synáček od 24 týdne seděl a nechtěl se otočit, takže mi naindikovali císařský řez. Na ultrazvuku se zdál dost velkej (a já malá). A ven se mu taky nechtělo. Na porodním sále, JIPce a pokoji byli všichni moc příjemní(myslím personál). Když sem měla problém hned se řešil. Nemůžu porovnávat s ostatníma porodnice, ale tady sem byla opravdu spokojená. A při druhým vím, že půjdu zase tam. (Jestli bude fungoval)

MIRAHEL
28. dubna • 11:15

Já hledala porodnici,scháněla všelijaké dostupné info. o všech okolních i vzdálených,o epidurálu,o rození do vody a další.Když sem se v tom nějaký pátek už plácala a info se hromadily a hromadily,potkala sem kamarádku a bylo po schánění.Odrodila 3 děti v né zrovna vyhlášené a nejlépe vybavené porodnici ve které pracuje.Víceméně mě přesvědčila že nezáleží na prostředí ale na lidech.A měla pravdu,je to vyloženě o lidech a hlavně mi bylo v tu chvíli uplně jedno jestli koukám na starý obklady nebo na nový.Měla sem tam manžela,hodný lidi a hlavně se mi narodilo zdravé a krásné miminko.Byla sem tak moc šťastná,že i na tu bolest sem okamžitě zapoměla<:e46>Těším se,že až tam za dva,tři roky půjdu znovu rodit druhé mimi,budu tam mít stejně fajn lidi jako při našem prvním <:e1>Přeju všem maminkám stejně dobré zkušenosti,ať už rodí kdekoliv.<:e111>

grazlice
26. dubna • 19:39

Ahoj,rodila jsem před šesti dny v Praze na Bulovce,byla jsem opravdu mile překvapená.Od sestřiček po doktory všichni jsou tam bezvadní,ochotní.
Musím říct,že jsem rodila již po čtvrté,na Bulovce poprvé a bylo to tam opravdu nejlepší.

Barila
16. dubna • 19:51

Lenka: Lenko, nejsi náhodou Lenka Víchová (za svobodna)????? Jestli jo, dej vědět. Většinou projíždím diskuze : Čekání na čápa s přezdívkou Barila.

drndisek
5. dubna • 14:19

Rodila jsem před rokem a půl v porodnici v Kadani a úplně super. Skvělý doktoři a moc hodný sestřičky. Manžel byl semnou celou dobu před porodem a i přímo u porodu a nic jsme neplatili. Velice pěkné a klidné prostředí. Rodit se dá i do vody ale my jsme to už nestihly, ale plánovaly jsme to. Mají i pěkné nadstandartní pokoje a za přijatelné ceny. Pro miminka tam mají i erární oblečky a plínky(papírové). Všem maminkám v blískosti této porodnice doporučuji. Já jsem z K. Varů a přesto jsem se rozhodla rodit tam a nelitovala jsem. Myslím že na porodnici hodně žáleží. Tak držím všem budoucím maminam palce.

Ivulinda
27. března • 14:16

Rodila jsem dvakrát v Jaroměři(1990 a 1991),bylo to ještě téměř za socíku,ale dobrý,snad jen,že tenkrát nikdo nesměl ani do čekárny a děti ukazovali přez malé,zavřené okénko.
Ale v Trutnově,v r.2002 už mohl kdokoli do té návštěvní místnosti,pochovat si miminko.Prostředí krásné,s klasickými nemocnicemi to už nemělo nic společného,na pokoji jsme byli dvě,vlastní VC, koupelnu a místnost s nerez. vaničkou,digi. váhou,dva přebalováky,skříňky s prádýlkem na miminka,jednorázových plenek co hrdlo ráčí a všelijakého mazání,sypání atd.Jídlo nám nosili na pokoj a každá jsme měli k dispozici vlastní telefon.
Ale abych řekla pravdu,kdybych si teď mohla vybrat,volila bych nemocnici,kde by nás bylo víc na pokoji.V Trutnově to bylo skvělé,ale jelikož jsme kromě návštěv,nemuseli vylézt z toho svého apartmá,bylo to celé hrozně anonymní.
Kdo má ovšem rád soukromí,byl by na výsost spokojen!
K dispozici mají i jednolůžkový pokoj s nadstandartním vybavením a myslím že je i možnost pobytu s manželem,ale to si nejsem jistá.

rybka*
22. března • 11:01

kuči: Je to jak kde.Já vím třeba u nás v Praze, že v Thomayerově nemocnici se epidurál na vyžádání hradí a musíš to chtít předem, ale oproti tomu v Podolí se nehradí a rozhodneš se pro něj kdykoli...dokud to tedy jde <:e96>Jinak, já rodila v rrpnu loni právě v Podolí.Mám s Podolím ještě další zkušenosti, protože jsem měsíc chodila na monitory téměř denně kvůli malému množství plodové vody, taky jsem ležela na rizikovém kvůli záchvatu dušnosti a pak ještě s mastitidou asi měsíc po porodu zas na jiném odd. a péče se kterou jsem se setkala byla opravdu skvělá!
Porod samotný byl pro mě opravdovým zážitkem všichni byli báječní, milí, šikovní!
Moc se mi líbilo chování personálu i porodní sál, kde jsme byli s manželem vlastně od úplného počátku až do doby 2 hodin po porodu...v klidu a soukromí.Měli jsme k dispozici svoji sprchu,balon, porodní židličku, puštěné radio...nevím jak to chodí jinde, ale cítila jsem se opravdu příjemně.
Epidurál jsem měla, neplánovaně ale lékařka mi ho doporučila aby se porod rychleji rozjel, a hlava mě potom tedy vůbec nebolela.
Malou nám ihned dali mě na břicho a pak taťkovi pochovat, už otřenou a popsanou :o)
Pak ji odnesli prohřát do inkubátru a ještě bylo trochu práce na mě, protože nechtěla ven placenta, tak mi připíchli trochu látky do zavedeného epidurálu a já byla ušetřena klasické anestezie a vytáhli ji :-)
Všechno proběhlo v pohodě a klidu.
Všem co mají porod před sebou přeju hladký průběh a tak příjemný personál, jako jsme měli my!

ferka
5. března • 12:19

Kubena: zkus www.rodina.cz

kubena
1. března • 23:06

chtela bych naji nejaky prehled krestnich jmen, ale nedari se mi najit tu spravnou adresu
muze mi nekdo napsat kde to hledat?

Samantha
24. února • 14:58

kuči: snaž se to vydžet bez epidurálu, jasně, záleží na tom, jak dlouho rodíš, ale po něm jsou časté nepříjemné a dlouhodobé bolesti hlavy. Taky jsem o něm přemýšlela, ale zpětně jsem ráda, že jsem nevyměkla, porod se dá přežít a já jsem velkej chcípák, co si nechává dát injekci i u vrtání zubu <:e19>

barbyynka
24. února • 0:42

takže je to i o štěstí..tedy pokud nejste "šťastnější" a bohatší a nemáte zaplacené tyto služby.....a moje rada (pokud si to můžu dovolit) je...kamkoli jdete rodit..tak uvolněné a natěšené na miminko..pokud i s manželem tím lépe (neexistuje dojemnější pohled než neohrabaný dojatý chlap s novorozeňátkem v ruce-ale nenutit!!!) klidné a bez hysterie,kterou některé rádoby odborné články vyvolávají...nebát se zeptat,spolupracovat..a uvidíte-bude to dobré!!! závidím všem,které to čeká...á bych si miláčka porodila s radostí znovu...

barbyynka
24. února • 0:38

Vybrat porodnici není až tak důležité...porodila jsem 2 děti-každé v jiné..v té 1.která měla úžeasné reference,jsem byla nešťastná..ale jen a pouze přístupem personálu....v té 2. nemám ani slov prostě paráda a nádhera...ani nevím,že jsem rodila včetně toho,že asistentka si se mnou dala práci a nemusela mně šít,což (jak dnes vím) bylo největší plus. Takže já o tom básním,přitom den po mně zde rodila kamarádka a byla zoufalá-a do téhle porodnice ji už nikdo nedostane...

yvetta
23. února • 13:22

Ahoj děvčata, mrkněte do fotogalerie,dala jsem vám tam soupravičky na mimča co dělá jedna starší paní. Kdo má zájem, nechte mi vzkaz. Hezký den.<:e111>

Pavlina z Moravy
9. února • 19:36

Za epidurál neplatíš pokud jsi pojištěna u jiné pojišťovny než je VZP. Jestli jsi pojištěná u VZP, tak by to museli napsat jako nutný úkon, pak bys za to neplatila. Ale zeptej se přímo v porodnici, když si ji půjdeš před porodem prohlídnout, tak budeš mít nejaktuálnější informace.(já jsem rodila v srpnu 2004, tehdy to tak bylo). Některé porodnice dělali problémy pojištěncům VZP zaplatit si epidurál v hotovosti - ale to už se změnilo, ta možnost je, aspoň tady v Ostravě.

kuči
9. února • 19:21

nevíte někdo,zda se za epidurál platí?Díky

ladyannn
10. ledna • 21:51

já před 2 měsíci rodila v Hradci Králové a nemůžu si stěžovat:-)

Monika
16. listopadu • 22:22

Já jsem rodila v Českých Budějovicích, před cca 3 měsíci. Porod mi byl vyvoláván (zaveden 3x prostin), všichni se ke mně chovali báječně jak na porodním sále, tak na JIP (kam jsem se později dostala, protože muselo dojít na císařský řez), tak na šestinedělí. I sestřičky u miminek byly skvělé, nosily mi malého i na JIP, pomáhaly s kojením, když jsem se nemohla po operaci moc pohybovat.

Zuzana
15. listopadu • 13:43

Dobrý den,ráda bych zkusila porod do vody a samozřejmě nechci potom s malým miminkem cestovat přes půl republiky. Neví někdo z vás o nějaké porodnici, jenž toto nabízí v jižních nebo západních Čechách, tedy co nejblíž mému domovu.

Lenka
13. listopadu • 22:11

Rodila jsem před 2 lety v Bílovci. Narodil se nam Davídek náš první syn. I když porod byl hodně dlouhý a trochu komplikovaný, byla jsem maximálně spokojena, jak s doktory, tak se sestrami. Prostě všechno bylo skvělé. I když je to malá porodnice a nic nového vřele doporučuji.

Pavlina z Moravy
19. října • 20:30

Já jsem rodila v Ostravě - na Fifejdách a super!
Řekla jsem si o epidurál a porod byl skvělý - i když měl klučina 54 cm a 4 kg. A podporují kojení, takže perfektní. Všem doporučuji!

karkulkaa
1. května • 16:42

omlouvam se za preklem "myminkam"<:e49>Jinak bych se chtela zeptat, jestli uz je v Cesku bezny epidural. Pamatuji, ze v 92 roce jsme to nabizeli malokomu a nejlepe druhorodickam, jelikoz u prvorodicek to prodluzovalo 2 dobu porodni. Tady v USA je epiduralni anestezie normalni, neznam ani jednu odvaznou, ktera by to odmitla.
Jinak vam preji prijemny vikend!!!!!<:e73>

karkulkaa
30. dubna • 17:33

Bessy, to nemyslis vazne<:e74>s tim umyvadlem pro myminka, proc jste to nektra neoznamila na hygienu, ti by jim udelaly pruvan.
My jsme meli taky provizorni sal u nas, sice se tam rodickam nelibilo, ale snazili jsme se to nahradit prijemnym a ohleduplnym chovanim k rodickam. Co ja vim tak asi pred patnacti lety se porodnice vybirat nemohla, takze to musela byt hruza a des.<:e58>

Bessy
29. dubna • 17:01

Rodila jsem poprve pred 15lety tenkrat v nove porodnici Bulovka.Bylo to otresne hlavne personal.Rodit se ma v klidu a ne za revu porodni asistentky.Podruhe ve Fakultni nemocnici Hradec Kralove.Pan doktor neprijemny clovek a prostredi otresne.Koupelny plesnive a umyvadla kde se koupala miminka uklizecka pouzivala jako vylevku po vytreni pokoje.Otresne.Bessy

karkulkaa
28. dubna • 20:16

Natrefila jsem na tuto diskusi asi pozde, ale chtela bych jen napsat, ze jsem taky rodila v USA a bylo to bez chyby, jinak v Cesku jsem pracovala jako porodni asistentka a za me doby si rodicky nemohly nic vybirat, jedine co bylo super, jsem pracovala v super vybavene porodnici, ale co se tyce sestinedeli bylo pro rodicky hruza, nyni se pry vse presunulo jinam a vsichni jsou nad miru spokojeni. No a ja jsem byla po porodu na pokoji pouhych 48 hodin coz mi ani tak nevadilo, ma to totiz sve vyhody a nevyhody a velky rozdil je, ze vam v USA neplati porodne a matersko, coz muzou byt maminky v Cesku rady, ze dostavaji i to malo.
Mejte se vsichni hezky a budu rada kdyz se nekdo ozve.<:e96>

14. dubna • 16:35

Rodila jsem také v Krči.
Při porodu na mě řval doktor abych nebrečela..
Rehabilitační sestra za mnou vůbec nebyla,jen když mě propouštěli,ptali se mě jestli cvičím,jak mi ukázali...
Nikdo mi neřekl,že mám odstříkávat...
Nikdo mě nenaučil kojit,každý den mi nadávali,že kojím špatně.Malá probrečela celé noci a ubývala na váze,vybrečela si horečku.Z toho stresu jsem úplně přišla o mléko,tekla mi z prsou čistá krev.
Ani jsem nejedla,bylo mi zle a nemohla jsem brečící dítě nechat samotné na pokoji.
Po odchodu domů dětská doktorka okamžitě nasadila náhradní výživu a byla vzteky bez sebe.
Říkala že už je to druhé dítě takhle bez výživy z Krče.
Mooc pěkné to bylo.

Eva
15. března • 21:56

Ja jsem rodila dvakrat v USA, a bylo to super. Byl tam manzel, ktery mohl spat se mnou na pokoji, deti byli s nami taky. Kdys jsem si chtela odpocinou, zavolala jsem sestru a ona miminko odvezla., a privezla kdy jsem chtela. Mela jsem svuj vlastni pokoj se sprchou, a kdykoliv jsem neco potrebovala, stacilo zmacknou telefon a sestra prisla.
Akorat samozrejme jdete z nemocnice od 24-48 hodin, kdyz rodite normalne, a s cisarem to je 48-72 hodin.

verkaberuska
15. března • 20:41

Rodila jsem císařským řezem v porodnici v Prostějově. 20 minut jsme čekali v čekárně, než se přišla sestra zeptat, proč tam jsme(silné krvácení). Pak byl syn převezen do Olomouce, a já celý týden musela odpovídat na otázky, kde mám dítě. Nebylo to moc příjemné. Navíc porodnice byla stará budova, bez možností alternativních způsobů porodu. Letos se už ale přestěhovala do nových prostor, tak se aspoň něco snad změní.

Leloo
11. března • 12:08

Rodila jssem obě děti v porodnici Krč. Pokaždé jsem byla spokojené. přístup sestřiček i doktorů byl vynikající. Pokud jsme měla nějaké problémy či otázky vždy rádi a s úsměvem poradily a pomohly.

Jana S.
22. listopadu • 19:32

Před 8 měsíci jsem rodila císařským řezem v nemocnici Brno - Bohunice a nemohu si ztěžovat na přístup sester a doktorů v této nemocnici. Měly pěkný přístup jek ke mě, tak k manželovi tak k mému 4,5 kg synovi který je oproti mému prvnímu synovi ten nejhodnější kluk - ještě nevíme, že ho máme - spínká, povídá si, v noci spí durch, začíná šlapat ...

Stabajzna
24. října • 20:46

Mám dvě děti 2 6 let. první porod jsem měla v Brně na Obilném trhu. A byl to děs . Hrozná nemocnice a neochota lékařů i sester. Najít si někoho bylo umění. Druhý porod probíhal v Brně ve fakultní nemocnici v Bohunicích. Bylo to super.Senzační pan porodník i porodní personál. ÚIžasné sesřičky a lékařky jak pro nás tak i pro naše miminka.Prostě ty dvě porodnice jsou jako nebe a dudy.Ani se mi nechtělo domů;))))

Ela
21. října • 10:13

Rodila jsem již dávno v Thomayerově nemocnici v Krči před 26 lety. Porod sám byl osobě natolik traumatizující, že mi bylo jedno, jak rodím, u koho a v jaké porodnici. Byla jsem ráda, že mi z toho utrpení někdo pomůže. Samozřejmě radost z narozeného dítěte byla obrovská, ale to už je jiná kapitola. Obdivuju dnes maminky, které dokážou o porodnicích mluvit jako o ubytovacích hotelech někde v horách. Možná je to i proto, že dnes je miminko vzácnost, před lety díky zvýšení příspěvků na mateřskou dovolenou se rodilo jak o závod, přistýlka nebyl žádná vzácnost. Přeju všem rozumným ženám, co se nebojí dnes mít děti, aby se jim dobře a lehce rodilo v příjemných porodnicíh a jejich miminka byla zdravá.

Dušan
20. srpna • 16:11

Zkuste kliknout na : http://www.emimino.cz/modules.php?name=Sections Najde tam subjektivní hodnocení porodnic maminkami.

Kristýna Soukupová
9. července • 19:05

Rodila jsem před 1,5 rokem v porodnici v Českých Budějovicích. Porod naštěstí probíhal bez komplikací. Lékaři byli bezvadní, sestry už o něco horší. Šokovaná jsem však byla na odd. šestinedělí, přístup dětských sester byl naprosto příšerný. Nejenže mě neseznámili s tím jak mám kojit, jak mám přebalit a obléct novorozence, ale totálně mi svým dost drastickým způsobem přikládání mého syna k prsu zdeprimovali dítě, takže po příchodu domů syn odmítal kojení a musela jsem přejít na umělou výživu. Byla jsem opravdu velice zklamaná neprofesionálním přístupem vyškolených sester ( v Č.B. porodnici praktikují tzv. kladný přístup ke kojení).

Marča
9. července • 16:52

Mám jedno dítě a rodila jsem v okrese HK.V porodnici v Novém Bydžově.Byla jsem tam velice spokojená.prostředí a personál bezva.Jen škoda, že porodnici zrušili.Budoucí maminky, ať Vám to tyky tak vyjde.

Ela
30. června • 5:45

Rodila jsem v Přerově před dvěma měsíci a sestřičky i lékaři byli skvělí. S vybavením porodnice to bylo horší, ale naštěstí už se přestěhovala do nového. Jak se mi tam bude líbit uvidím příště.

Romana
29. června • 22:11

Tak já jsem rodila skoro před 30 roky v Prachaticích a byla to hrůza.Komplikovaný porod,dlouhý (od 22h v neděli do úterý 16h)Nikomu to nepřeju a dala bych hodně za to,abych si mohla vůbec něco vybrat.Dnešním maminkám to přeji,zaslouží si to,aby se s nimi citlivě zacházelo.

mejdlo
28. června • 21:55

Nazdárek mám holčičku 1998 a kluka 2002 rodila jsem s Ostrově nad Ohří. Byla jsem mile překvapená pozornými, ochotnými sestřičkami,lékaři.

Ber?a
27. června • 16:09

Já mám dva syny.Jeden se narodil v nemocnici na Bulovce v roce 1991 a druhý v Motole roku 1993 a v obou jsem byla naprosto spokojená.

Doporučujeme

Články odjinud