10 prohřešků proti italské kuchyni, kterých se dopouštíme

| Autor: Famous | Rubrika: Domácnost

Pro Italy je setkání s jejich národní kuchyní za hranicemi vlastní země často šíleným šokem. Odborníci z Academia Barilla v Parmě teď vyjmenovali desítku nejstrašnějších prohřešků proti italské kuchyni, kterých se dopouštějí lidé z Evropy a zbytku světa. Za nejhrubější násilí na svých pokrmech považují kečup vylitý na hromadu špaget.

10 prohřešků proti italské kuchyni, kterých se dopouštíme

Academia Barilla v Parmě je institucí, která se snaží bránit italské pokrmy vytvořené uznávanými mistry a certifikovanými podniky před ubohou kvalitou a imitacemi. Desítka největších kuchařských hororů má pomoci cizincům pochopit italskou kuchyni, když se pokoušejí o přípravu těchto pokrmů.

Deset prohřešků proti italské kuchyni a kultuře:

  • Nikdy nepít cappuccino k obědu a během jídla. (Tento druh kávového nápoje je určen ke snídani a něčemu sladkému. Ital by si cappuccino nikdy nedal později po snídani či přímo k obědu.)
  • Rizoto a těstoviny nejsou příloha. (Je to jedno z velkých faux pas.)
  • Olej se nelije do vody při vaření těstovin. (Přidává se přímo do těstovin hned po uvaření.)
  • Kečup na těstoviny nepatří! („To je kulinářský hřích,“ tvrdí Academi Barilla.)
  • Špagety Bolognese neexistují! (Omáčka Bolognese patří na tagliatelle, nikdy ne na špagety.)
  • Těstoviny s kuřecím neexistují. (Žádný Ital by nepřipravil těstoviny s kuřecím masem.)
  • Caesar’s salad není italský pokrm. (Vymyslel ho Ital, ale není to italský pokrm.)
  • Červenobílé prostírání v Itálii neznají. (Ačkoli ho používá většina italských restaurací ve světě.)
  • Fettuccine Alfredo Italové neznají. (Paradoxně tento pokrm připravili v Římě, ale Italové v celé zemi ho neznají.)
  • Jíst italské jídlo sám je hřích. (Italové by si nikdy nesedli sami s jídlem k televizi. Jedí vždy s rodinou či přáteli u stolu.)

Další články z rubriky

Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

Dnes | Večeře do 30 minut? Vykouzlete ji z jednoduchých surovin a uvidíte, kolik času vám najednou zbude…

Kuchyňská magie: Proč míchat těsto po směru hodinových ručiček?

Kuchyňská magie: Proč míchat těsto po směru hodinových ručiček?

Včera | 1 | Největší čarodějky jsou ženy a největší magii provozují každý den právě v kuchyni. Spoustu věcí,…

Trendy letošních Vánoc: Vyhrajete to s bílou, zelenou a fialovou

Trendy letošních Vánoc: Vyhrajete to s bílou, zelenou a fialovou

2. 12. | Vsadit při zdobení na aktuální trend, nebo spoléhat na to, co se osvědčilo vloni? Udělat Vánoce ve…

12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

2. 12. | Ať už se letos pustíte do jednoho, dvou druhů, nebo hodláte zásobit sladkými „jednohubkami“ celou…