Bezlepkové placky: Ke snídani i na svačinu

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: Domácnost

Zdravému a jednoduchému stravování propadl i náš čtenář David, který se o své recepty dělí na facebookových stránkách Food By Dave. My vyzkoušeli jeho „Oopsie Bread“.

Bezlepkové placky: Ke snídani i na svačinu

Bezlepkové placky

4 porce - příprava: 35 minut

* 3 vejce
* sůl a pepř
* 100 g cream cheese nebo lučiny
* podle chuti bylinky, parmazán, chia semínka nebo česnek

Troubu zapněte na 150 °C. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky vymíchejte s cream cheese do hladké hmoty. Podle chuti přidejte i jemně nasekané bylinky, nastrouhaný parmazán, semínka nebo prolisovaný česnek. Dochuťte i trochou pepře.

Vmíchejte do bílkového sněhu, pro jistotu můžete přidat i půl lžičky prášku do pečiva. Lžící tvořte na plech vyložený pečicím papírem menší placky, podle velikosti jich bude 8 až 12 kusů. Pečte asi 20 minut dozlatova. Používejte stejně jako chléb.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D. Autorem receptu je David Neuman.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

Tradiční polévky

Tradiční polévky

6. 6. | Při představě Itálie si možná vybavíte zuppa minestrone, ale v jejím receptáři jsou i jiné…

Čerstvá Itálie také u vás doma

Čerstvá Itálie také u vás doma

3. 6. | Silné chutě, na které nelze zapomenout. Podmanivost italské kuchyně je jednoznačně v čerstvosti,…

Další články z rubriky

Mleté maso v hlavní roli: Zapomeňte na karbanátky

Mleté maso v hlavní roli: Zapomeňte na karbanátky

Dnes | Jestli už se vám přejedly karbanátky, "Holanďan" či sekaná, zkuste něco o trochu fajnovějšího.…

Rajské potěšení: Podlehněte receptům z rajčat

Rajské potěšení: Podlehněte receptům z rajčat

Včera | Chuti i kráse čerstvých rajských jablíček je velmi snadné podlehnout. Zpříjemněte si prázdniny…

Sůl nad zlato: Zamilujte si koláče naslano

Sůl nad zlato: Zamilujte si koláče naslano

26. 7. | 2 | Máte chuť si něco dobrého upéct, ale na sladké nemáte ani pomyšlení? Koláče z kynutého, křehkého i…

Brambory rozhodně nejsou nuda!

Brambory rozhodně nejsou nuda!

25. 7. | 1 | Děláte stále dokola jen brambory vařené, pečené či šťouchané? Je čas na změnu. Ta vám zabere…

Komerční sdělení
Domácí pekárny Vaření s dámou