Co připravil kuchař roku?

| Autor: redakce | Rubrika: Domácnost

28. února v Hotelu Inter-Continental Praha proběhla soutěž: KUCHAŘ ROKU 2003-2004 "Knorr Cup". Jde o soutěž 12ti nejlepších kuchařů České republiky v kategorii junior a senior. Chcete vědět, jaké dobrůtky mistři kuchyně připravili?


Pípal Jan - Kuchař roku 2003/2004 senior - první místo
Hlavní jídlo: Kombinace konfitovaných holubích stehýnek s plněnými prsíčky podávané s jablečno-šafránovým purée, s zprudka pečenými houbami a silnou omáčkou z červeného vína.

Moučník: Variace mangové pěny a sorbetu s pistáciovou křupinkou doplněná ovocným salátkem a malinovou omáčkou.


Havlíček Patrik - druhé místo
Hlavní jídlo: Dorůžova pečený medailon z daňčího hřbetu pod krustou ze sušených tomatů na noku rozmarýnových brambor doplněný restovanou zeleninou a ocetu Balsamicu servírovaný s terinou z králičího hřbetu s parmskou šunkou na džemu ze zelených tomatů.

Moučník: Tymbálek z čokolády Valhrona plněný lehkou tvarohovou pěnou se zmrzlinou z lískových oříšků s čerstvými malinami a malinovou omáčkou.


Douša Ladislav - třetí místo
Hlavní jídlo: Dančí váleček v rozmarýnovém kabátku na liškovém puré s pečenými kachními srdíčky, zeleninovou polentou, a mladým hráškem doplněný o brusinkovo-balsamikový mramor a zvěřinovou pěnou.

Moučník: marcipánové placičky s šípkovým mussem a karamelovými jehlami.



Hajný Petr - čtvrté místo
Předkrm: Pečený filet z tresky na kaparách a černých olivách s tomatovým risottem, holandskou omáčkou.

Hlavní jídlo: Rolovaný králičí hřbet v panchetta na petrželové pyré, ragout z králičích stehen a ledvinek pečené v bránici. Zapečený telecí brzlík v houbách shi-take, thymiánové jus.


Husák Miroslav - čtvrté místo
Hlavní jídlo: Konfitovaný daňčí filet v pistáciovém mantlu na houbovém glaseé s gratinovanou bramborovou kaší na cuketo-bramborovém soklu a glazírovaný telecí filet s brzlíkem se salátem z cukety a portskou redukcí.

Moučník: Vanilkový dortík v čokoládové mřížce s mangovým goullis a nugátem, doplněno karamelovým lískovým oříškem.


Kovařič Vladimír - čtvrté místo
Předkrm: Lososové věžičky plněné vanilkovým dipem se zázvorem, sezamová omáčka s citronovo-máslovou příchutí, jemná wasabi omáčka.

Hlavní jídlo: Králičí rolka plněná tomaty, koriandrem, kozím sýrem chavroux, v oříškách pekan, estrageonová rýže s parmazánem a houbami. Šípková omáčka s červeným vínem.


J U N I O Ř I :

Rychtr Josef - Kuchař roku 2003/2004 junior - první místo
Hlavní jídlo: Pečený krk a brzlík z mléčného telátka na chlebovém soufles, smetanové soté z kotrče, glazírovaný černý kořen a mladá karotka na jemném telecím glace.

Moučník: Čokoládový jehlan plněný perníkovým parfait, coullis z obřích brusinek a vanilková omáčka San-Remo


Horký Jan - druhé místo
Předkrm: Grilované filátko parmince nachové na con-casé z mrkve a fenyklu, tempurovaný tuňák ve vinném těstíčku, na lehkém dýňovém puré a fenyklovo-šafránovou omáčkou doplněné o čerstvý sýr obalený v čerstvé řeřiše.

Hlavní jídlo: Jehněčí hřbet pod crustou z černých oliv a šalvěje na tomatovém kus-kusu se silným jehněčím fondem, smažený telecí brzlík v cuketo-bramborovém julienu s ragout z mini tomatů a žluté cukety.


Znamenáček David - třetí místo
Předkrm: Váleček z tuňáka v celestýnském těstě na tomatovém risottu a kozím sýrem Buche a fine v rýžovém papíru s tempurovanou krevetou Black tiger a pěnou z bílého vína.

Hlavní jídlo: Pečený daňčí hřbet v houbové žemli s bramborovou raviolou plněnou králičím ragů se špenátovým kus kusem a omáčkou z kořenové zeleniny.

Brož Miroslav - čtvrté místo
Hlavní jídlo: Humrové sufléss prokládané sépiovou lasagní, ragů z cukety a mrkve provoněné koprem, závitek z mořského jazyka provoněný tuňákem a špenátem vhodně doplněný o mini steak z lososa na citrónové trávě pošírovaný v rybí várce. Limetkovo-kaviárová omáčka a kari omáčka s kaparama.

Moučník: Piškot plněný kousky tropického ovoce, proložen čokoládou dvojí barvy, vanilkovo-mátová omáčka, zdobená chipsem z kiwi a plněné fisállis na karamelové jehle.

Slanina Ondřej - čtvrté místo
Předkrm: Pečený králičí váleček na tofu dušeném v tomatech, smažená bramborová hranolka plněná kozím sýrem a pažitkou, obalená v ovesných vločkách, pastinákový juliem a holandská omáčka.

Hlavní jídlo: Grilovaný jehněčí hřbet s paprikovou krustou na játrovo-olivovém ragů, těstovinová roláda plněná parskou šunkou a parmazánem, restovaná zelenina s řeřichou.

Štěrba Jiří - čtvrté místo
Hlavní jídlo: Váleček tuňáka obalený v plátcích lososa a pečený ve filo těstu, doplněný bramborovo-kaštanovým puréé, restovanou černou ředkví, pórkem, červenou cibulí a houbami na šafránové omáčce s kapičkami prohřátého dýňového oleje.

Moučník: Mousse z jablečného puré s kousky sušených fíků na karamelové omáčce s kuličkami hrušky prohřáté v redukovaném víně.

zdroj: Asociace kuchařů a cukrářů České republiky
www.akc.cz

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Trápí vás rýma a nachlazení? Pořiďte si rýmovník!

Trápí vás rýma a nachlazení? Pořiďte si rýmovník!

Dnes | Rýmovník je na pěstování velmi nenáročná bylinka, která má mnoho výhod. Pomáhá zmírňovat rýmu a…

Cukroví z rodinného receptáře: Pracny, linecké i rohlíčky

Cukroví z rodinného receptáře: Pracny, linecké i rohlíčky

Dnes | S vánočním cukrovím je to jako s domácími koláči. Recepty se dědí z generace na generaci. Staré…

Jak se zbavit pavouků a přestat je lákat do bytu

Jak se zbavit pavouků a přestat je lákat do bytu

Včera | 8 | Domy jsou pro pavouky, zvlášť v zimě, až magicky přitažlivé. Uvnitř i zvenku. Většina jich sice…

Jak si vybrat stromek v květináči? Záleží, co od něj očekáváte

Jak si vybrat stromek v květináči? Záleží, co od něj očekáváte

7. 12. | Máte raději živý vánoční stromeček, ale je vám líto, že ho kvůli vám museli pokácet nebo že za…