Domácí kysané zelí: 12 tipů, jak připravit to nejlepší

| Autor: Ivana Štědrá | Rubrika: Domácnost

Nejlepší čas na výrobu kysaného zelí právě nastal. Je levné a zároveň zdravé. Posiluje imunitu, pomáhá při trávení, jeho šťáva snižuje diabetikům hladinu cukru v krvi, je plné minerálů. Navíc nám pomáhá hubnout! Jak si připravit to nejlepší?

Domácí kysané zelí: 12 tipů, jak připravit to nejlepší

1. Jakou hlávku?

V současné době oblíbené „špičaté“ zelí je vhodné jen do salátů, na krouhání si pořiďte odrůdy speciálně k tomu určené, jde o pozdní nebo polopozdní odrůdy. Pokud se vám nechce odírat si prsty u kruhadla, můžete už dnes koupit zelí předkrouhané.

Následující »

Další články z rubriky

Trápí vás rýma a nachlazení? Pořiďte si rýmovník!

Trápí vás rýma a nachlazení? Pořiďte si rýmovník!

Dnes | Rýmovník je na pěstování velmi nenáročná bylinka, která má mnoho výhod. Pomáhá zmírňovat rýmu a…

Cukroví z rodinného receptáře: Pracny, linecké i rohlíčky

Cukroví z rodinného receptáře: Pracny, linecké i rohlíčky

Dnes | S vánočním cukrovím je to jako s domácími koláči. Recepty se dědí z generace na generaci. Staré…

Jak se zbavit pavouků a přestat je lákat do bytu

Jak se zbavit pavouků a přestat je lákat do bytu

Včera | 8 | Domy jsou pro pavouky, zvlášť v zimě, až magicky přitažlivé. Uvnitř i zvenku. Většina jich sice…

Tradiční recepty: Co se jedlo za první republiky?

Tradiční recepty: Co se jedlo za první republiky?

7. 12. | 1 | Když se řekne "prvorepublikové recepty", většině z nás se jistě vybaví pokrmy našich babiček -…