Grilované krevety s římskou omáčkou

| Autor: redakce | Rubrika: Domácnost

Recept na dnešní den z extra velkých královských krevet.

Grilované krevety s římskou omáčkou



6 porcí

250 ml omáčky









Na krevety:

olivový olej

1 stroužek česneku, oloupaný a prolisovaný

hrubozrnná sůl a čerstvě mletý pepř

24 extra velkých královských krevet (mražených nebo čerstvých)



Na omáčku:


1 plátek bílého chleba

olivový olej na smažení

3 lžíce mandlí

3 lžíce lískových ořechů

3 oloupané stroužky česneku

4 rajčata

listy z jednoho stonku petržele (ne kadeřavé)

1 lžíce mleté papriky

1 červená paprika

2 lžíce chilli pasty

4 lžíce balzamikového octa

4 lžíce sherry octa

olivový olej

sůl a čerstvě mletý pepř



Krevety:

V míse smíchejte olej s česnekem rozsekaným nástavcem HC a dejte stranou. Krevetám
odstraňte hlavy a krunýře, ale ponechte ocasní ploutve. Vyjměte vnitřnosti a potřete
krevety olejem. Osmažte dorůžova (asi 2 minuty po každé straně).



Římská omáčka:


Na malém množství oleje osmažte chléb dozlatova, odstavte a nechte vychladnout. V
horké troubě upražte mandle a lískové ořechy, nechte vychladnout a oloupejte, nejlépe
pomocí papírového ubrousku.

V rozehřáté troubě nasucho opečte papriky ze všech stran, až ztmavnou a slupka se
začne uvolňovat. Dejte do hrnce, přiklopte a nechte 10 minut zchladnout, potom
oloupejte, nařízněte a odstraňte semeníky. Pomocí nástavce HC nasekejte petrželku.

Plátky chleba, ořechy a česnek nasekejte v nástavci BC. Přidejte ostatní suroviny
kromě octa a oleje a sekejte dohladka. Přidejte ocet a olej. Okořeňte podle chuti a
servírujte jako omáčku, do které se namáčí krevety.


Tyto recepty byly navrženy a vyzkoušeny pro ruční mixér Braun Multiquick
Professional MR 5000.
Bližší informace naleznete zde.


Zdroj: Ewing PR



 




Další články z rubriky

Trápí vás rýma a nachlazení? Pořiďte si rýmovník!

Trápí vás rýma a nachlazení? Pořiďte si rýmovník!

Dnes | Rýmovník je na pěstování velmi nenáročná bylinka, která má mnoho výhod. Pomáhá zmírňovat rýmu a…

Cukroví z rodinného receptáře: Pracny, linecké i rohlíčky

Cukroví z rodinného receptáře: Pracny, linecké i rohlíčky

Dnes | S vánočním cukrovím je to jako s domácími koláči. Recepty se dědí z generace na generaci. Staré…

Jak se zbavit pavouků a přestat je lákat do bytu

Jak se zbavit pavouků a přestat je lákat do bytu

Včera | 8 | Domy jsou pro pavouky, zvlášť v zimě, až magicky přitažlivé. Uvnitř i zvenku. Většina jich sice…

Jak si vybrat stromek v květináči? Záleží, co od něj očekáváte

Jak si vybrat stromek v květináči? Záleží, co od něj očekáváte

7. 12. | Máte raději živý vánoční stromeček, ale je vám líto, že ho kvůli vám museli pokácet nebo že za…