Grilujte na stovky způsobů

| Autor: Dana Švigová | Rubrika: Domácnost

Teplé počasí je tu a kdo může, tráví volný čas venku, nejlépe při příjemném posezení s rodinou a přáteli. Pro takovou příležitost se ideálně hodí grilované lahůdky



Chvíle volna si můžete zpříjemnit grilováním na unikátním grilu Brahma s revolučním systémem Aromaz®, který dodá pokrmům na sta vůní a chutí.



Příprava jídla pod šitým nebem se pomalu stává národním sportem a tomu odpovídá i nabídka grilů na trhu, ze kterých si vybere každý. Na výběr jsou od tradičních na dřevěné uhlí, přes elektrické až po plynové. Kromě klasické osvědčené nabídky se ovšem každoročně objevují zajímavé novinky. Poprvé si u nás například právě letos můžete vybírat z ucelené nabídky grilů renomované belgické společnosti Barbecook, které jsou pověstné nejen designem, ale i překvapivými nápady.



Do dvou nerezových misek můžete přilít aromatickou kapalnou směs, pivem nebo vínem, které následně váš pokrm provoní a ochutí.



Novinkou jsou například originální plynové grily Brahma vybavené revolučním systémem Aromaz®, které náš trh vstupují s mottem „více vůní více chutí“. Princip spočívá v tom, že systém Aromaz® ovlivňuje výslednou vůni jídla, takže umožňuje připravovat pokrmy na nesčetně způsobů. Jednoduše si například můžete steak s vůní piva, vína či bylinek nebo lososa s příchutí kopru. Součástí grilu jsou dvě nerezové misky, které stačí naplnit libovolnou kapalnou aromatickou směsí. Mohou to být buď sypké směsi předpřipravené speciálně pro systém Aromaz® s dubovým nebo jablečným aroma (rozpouští se ve vodě) nebo můžete improvizovat a připravit něco sami. Možností je nepřeberné množství, protože do misek lze přilít třeba pivo, víno nebo vodu s bylinkami,  rozmíchaným grilovacím či jiným kořením. Když je při grilování obsah misek uveden do varu, připravovaný pokrm uvolněné aroma absorbuje a získává novou chuť. Počet možností přípravy jídla tedy závisí jen na vaší fantazii a chuti experimentovat.





Gril Banika s horizontálním ohřevem vám nabídne výrazně zdravější přípravu jídla, které se nedostane do kontaktu s plameny.



Další zajímavou novinkou je gril Banika s vertikálním ohřevem, ve kterém se dá použít dřevěné uhlí i dřevo. Ocení ho především vyznavači klasického grilování, kterým vadí nezdravé odkapávání omastku do plamene. Protože v tomto případě se jídlo griluje ve svislé poloze, kdy se nedostane do přímého kontakt i ohněm a tuk bezpečně odtéká do speciální sběrné misky. Stejně dobře jako na grilování může tento gril při romantickém posezení posloužit i jako venkovní krb.



Zdroj a foto: Mountfield

Další články z rubriky

Trápí vás rýma a nachlazení? Pořiďte si rýmovník!

Trápí vás rýma a nachlazení? Pořiďte si rýmovník!

Dnes | Rýmovník je na pěstování velmi nenáročná bylinka, která má mnoho výhod. Pomáhá zmírňovat rýmu a…

Cukroví z rodinného receptáře: Pracny, linecké i rohlíčky

Cukroví z rodinného receptáře: Pracny, linecké i rohlíčky

Dnes | S vánočním cukrovím je to jako s domácími koláči. Recepty se dědí z generace na generaci. Staré…

Jak se zbavit pavouků a přestat je lákat do bytu

Jak se zbavit pavouků a přestat je lákat do bytu

Včera | 8 | Domy jsou pro pavouky, zvlášť v zimě, až magicky přitažlivé. Uvnitř i zvenku. Většina jich sice…

Jak si vybrat stromek v květináči? Záleží, co od něj očekáváte

Jak si vybrat stromek v květináči? Záleží, co od něj očekáváte

7. 12. | Máte raději živý vánoční stromeček, ale je vám líto, že ho kvůli vám museli pokácet nebo že za…