Léto u grilu: Inspirace z masa a ryb

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: Domácnost

Ať už holdujete klasickým nebo méně otřelým receptům, u grilu se většinou sklouzne jen k osvědčené klasice. Berte tyhle naše nápady jako impulz ke změně, protože ryba nemusí být jen pstruh na másle. A burger připravíte i z uzeného kapra nebo sumce.

Léto u grilu: Inspirace z masa a ryb

Špízy z candáta s cuketou

4 porce příprava: 40 minut

2 červené chilli papričky, šťáva z 1 citronu, 120 ml olivového oleje, 500 g filetů z candáta, 120 g uzené šunky, 150 g bílého chleba, 1 lžička sušeného oregana, sůl a pepř, 2 malé cukety

Omyté papričky opečte na grilu, dokud se na nich nezačnou dělat puchýřky. Nechte je zapařit v sáčku, zbavte stopek a semínek, oloupejte a nakrájejte na proužky. Smíchejte s citronovou šťávou, 4 lžícemi oleje, osolte a opepřete. Candáta podle potřeby zbavte kůže a nakrájejte na kousky velikosti sousta. Plátky šunky poskládejte tak, aby vznikly malé „komínky“, chleba nakrájejte na kostičky stejně velké, jako je ryba. Střídavě vše napíchejte na grilovací jehly. 3 lžíce oleje smíchejte s oreganem, pepřem a trochou soli. Touto směsí potřete špízy a ty vložte na gril. Za občasného potření ochuceným olejem grilujte asi 8 minut. Cukety nakrájejte na podélné plátky a přepulte. Potřete stejným olejem jako špízy a z obou stran opečte na grilu. Podávejte se špízem a pokapané olejem s grilovanou papričkou. Skvělé je přihodit i čerstvou mátu.

Náš TIP: Místo candáta můžete použít i jinou bílou sladkovodní rybu, třeba kousky okouna nebo amura. Preferujte ale dravce, jejich maso je jemnější a na špízy se bude víc hodit.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Vánoční feng shui úklid: Vyhoďte, co vás netěší

Vánoční feng shui úklid: Vyhoďte, co vás netěší

Dnes | Ano, většinou před Vánoci alespoň trochu poklidíme. Chceme se tu cítit dobře. Není třeba ale…

Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

Včera | Večeře do 30 minut? Vykouzlete ji z jednoduchých surovin a uvidíte, kolik času vám najednou zbude…

Kuchyňská magie: Proč míchat těsto po směru hodinových ručiček?

Kuchyňská magie: Proč míchat těsto po směru hodinových ručiček?

4. 12. | 2 | Největší čarodějky jsou ženy a největší magii provozují každý den právě v kuchyni. Spoustu věcí,…

Trendy letošních Vánoc: Vyhrajete to s bílou, zelenou a fialovou

Trendy letošních Vánoc: Vyhrajete to s bílou, zelenou a fialovou

2. 12. | Vsadit při zdobení na aktuální trend, nebo spoléhat na to, co se osvědčilo vloni? Udělat Vánoce ve…