Mléčná čepice od kapucínů

| Autor: Dana Švigová | Rubrika: Domácnost

Silná černá káva dokáže báječně vzpružit – zvláště po ránu. Ale pokud jich spořádáte za den třeba sedm, už si je nemůžete ani pořádně vychutnat. Obvykle přichází na řadu nejrychlejší obměna – trocha mléka a cukr. Jenže i to se časem přepije. Chcete proměnit všednost v cosi výjimečného? Co třeba cappuccino?

Tato lahůdka s italským názvem si během své historie našla miliony příznivců po celém světě. O jejím zrodu se traduje spousta „zaručených“ legend hýřících fantazií. Všechny však mají jedno společné – kapucínské mnichy, podle kterých tato kávová pochoutka získala přinejmenším svůj název.

>Správné cappuccino sestává z horkého espresa, mléka a nejméně dvoucentimetrové mléčné pěny. Současná uspěchaná doba však příliš nepřeje zdlouhavým kulinářským procedurám. A vyšlehat nadýchanou mléčnou pěnu není tak docela jednoduché. Sofistikované technologie ve speciálních přístrojích si s touto záležitostí poradí za chviličku, ale nejsou tak docela levné a ne vždy jsou po ruce. Je tu ovšem ještě jeden způsob, jak na horkém espresu onu pověstnou bohatou čepici vytvořit: Cappuccino Top.

Novinka od Meggle, Cappuccino Top, přináší zajímavou a velmi snadnou variantu přípravy cappuccina – mléčnou pěnu ve spreji. Žádné zdlouhavé šlehání, žádné používání speciálních drahých přístrojů a žádná velká kuchařská kouzla – stačí jen protřepat a bohatá „kapučínová“ pěna je tu jako mávnutím kouzelného proutku!

Díky praktickému balení, které můžete mít pořád v chladničce, si můžete dát cappuccino kdykoliv vás na něj přepadne chuť. A v tomto případě dokonce bez výčitek svědomí týkajících se vaší štíhlé linie. Meggle Cappuccino Top totiž i přesto, že dokáže vykouzlit hustou mléčnou pěnu, obsahuje jen 0,1% tuku a žádný cukr či sladidlo, takže se v jednom šálku takovéhoto cappuccina ukrývá téměř zanedbatelné množství kalorií.7

Chcete vašim chuťovým buňkám dopřát ještě něco víc? Těsně před podáváním cappuccina mléčnou pěnu Meggle Cappuccino Top posypte špetkou skořice nebo nastrouhané čokolády – již tak lahodný nápoj tím proměníte v lahůdku s neobyčejnou chutí! Doporučená cena výrobku je 32,90 Kč.


Zdroj: Botticelli

Komentáře

Komentářů celkem: 1
PRIMA NÁPAD! punčochatá 30. 1. 2008 | 22:04

Další články z rubriky

Jak levně vykouzlit pohodu Vánoc? Nejlepší výzdoba do 300 korun

Jak levně vykouzlit pohodu Vánoc? Nejlepší výzdoba do 300 korun

Dnes | Advent v nás vzbuzuje kreativitu jako snad žádné jiné roční období a stále kratší dny a blížící se…

Trápí vás rýma a nachlazení? Pořiďte si rýmovník!

Trápí vás rýma a nachlazení? Pořiďte si rýmovník!

9. 12. | Rýmovník je na pěstování velmi nenáročná bylinka, která má mnoho výhod. Pomáhá zmírňovat rýmu a…

Cukroví z rodinného receptáře: Pracny, linecké i rohlíčky

Cukroví z rodinného receptáře: Pracny, linecké i rohlíčky

9. 12. | 1 | S vánočním cukrovím je to jako s domácími koláči. Recepty se dědí z generace na generaci. Staré…

Jak se zbavit pavouků a přestat je lákat do bytu

Jak se zbavit pavouků a přestat je lákat do bytu

8. 12. | 11 | Domy jsou pro pavouky, zvlášť v zimě, až magicky přitažlivé. Uvnitř i zvenku. Většina jich sice…