Nejlepší přílohy z brambor? Vyzkoušejte placky, muffiny nebo pyré!

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: Domácnost

Superhrdiny podzimního hodování jsou brambory. Říká se o nich, že jsou největším zdrojem vitamínu C v naší zemi. Ani chuťově nemají konkurenci.

Nejlepší přílohy z brambor? Vyzkoušejte placky, muffiny nebo pyré!

Bramborové placky s posypem

4 porce příprava: 60 minut

800 g brambor typu B, 70 g másla, 1 vejce, 200 g polohrubé mouky + podle potřeby, 50 g bramborového škrobu, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička soli

POSYP: máslo na potření, 2 lžíce máku, 2 lžíce sezamového semínka, 1 lžička sušeného česneku, hrubozrnná sůl, pepř

Brambory uvařené ve slupce oloupejte a najemno nastrouhejte. Smíchejte je spolu s rozehřátým máslem, vejcem, moukou, škrobem, práškem do pečiva a solí. Vypracujte těsto. Podle potřeby přidejte ještě mouku. Těsto nechte v chladu odpočívat asi 5 minut. Poté jej rozdělte na 8 částí, vyválejte placky a ty přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je máslem, posypte směsí z máku, sezamu, sušeného česneku, soli a pepře. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova, asi 15 minut.

NÁŠ TIP: Do náplně dejte trochu nakrájeného kysaného zelí a místo parmazánu posypejte brynzou.

Další recepty najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní jídlo, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Cukroví z rodinného receptáře: Pracny, linecké i rohlíčky

Cukroví z rodinného receptáře: Pracny, linecké i rohlíčky

Dnes | S vánočním cukrovím je to jako s domácími koláči. Recepty se dědí z generace na generaci. Staré…

Jak se zbavit pavouků a přestat je lákat do bytu

Jak se zbavit pavouků a přestat je lákat do bytu

Včera | 8 | Domy jsou pro pavouky, zvlášť v zimě, až magicky přitažlivé. Uvnitř i zvenku. Většina jich sice…

Jak si vybrat stromek v květináči? Záleží, co od něj očekáváte

Jak si vybrat stromek v květináči? Záleží, co od něj očekáváte

7. 12. | Máte raději živý vánoční stromeček, ale je vám líto, že ho kvůli vám museli pokácet nebo že za…

Tradiční recepty: Co se jedlo za první republiky?

Tradiční recepty: Co se jedlo za první republiky?

7. 12. | 1 | Když se řekne "prvorepublikové recepty", většině z nás se jistě vybaví pokrmy našich babiček -…