Nejsladší ozdoby velikonočních cupcakes

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: Domácnost

Soutěž: Oslavte letos Velikonoce netradičně s roztomilými sladkými cupcakes. Dnes přinášíme recepty na ty nejlepší ozdoby.

Nejsladší ozdoby velikonočních cupcakes

Lahodný krém

* 3 bílky
* 230 g Hery
* špetka soli
* gelové potravinářské barvivo
* 165 g krupicového cukru
* ½ vanilkového lusku

Vejce a Heru nechte ohřát na pokojovou teplotu. Bílky se špetkou soli, gelovým barvivem a cukrem dejte do mísy a vložte ji do vodní lázně. Za stálého míchání pomalu zahřívejte, až se cukr rozpustí. Pozor, bílky nesmí projít varem! Zda je cukr rozpuštěný, poznáte mezi dvěma prsty, kdy už nejsou cítit krystalky. Hmotu vyšlehejte na tuhý sníh a postupně do něj zašlehejte změklou Heru. Na závěr ještě do krému vešlehejte semínka vyškrábnutá z vanilkového lusku.

Čokoládová ganache

* 150 ml smetany 30%
* 20 g glukózy
* 200 g čokolády s min. 53% podílem kakaa

Do hrnce dejte smetanu a glukózu a přiveďte téměř k varu. Nalámanou čokoládu v misce zalijte horkou smetanou a nechte rozpustit. Šlehejte metlou, až je ganache lesklá a hladká. Nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu.

Sirup na potírání cupcakes

* 60 g krupicového cukru

60 ml vody s cukrem svařte v kastrolku. Dochutit můžete vanilkovým extraktem (při vaření přidejte půl lžičky), kávou (1 lžička instantní kávy) nebo citrónem (60 ml citrónové šťávy).

Vajíčka z fondánu

Můžete si je vytvořit sami doma z fondánové hmoty nebo marcipánu (koupíte v obchodech). Pro získání pastelových barev použijte potravinářské barvivo. Do hmoty je rovnoměrně zapracujte hnětením.

Za týden se můžete těšit na recept na samotné vanilkové „cupcakes těsto“!


Soutěžte a pečte s námi veselé jarní cupcakes: "Potěšit své blízké je tak snadné!"


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

Beránek naslano i nasladko

Beránek naslano i nasladko

25. 3. | Možná vás velikonoční klasika už nudí nebo máte v rodině někoho, kdo sladké nemusí či přímo nesmí.…

Velikonoční nádivka krok za krokem

Velikonoční nádivka krok za krokem

24. 3. | Velikonoční nádivka je tradiční dobrota, která by neměla chybět na žádném svátečním stole. Pokud…

Další články z rubriky

12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

Včera | Ať už se letos pustíte do jednoho, dvou druhů, nebo hodláte zásobit sladkými „jednohubkami“ celou…

Trendy letošních Vánoc: Vyhrajete to s bílou, zelenou a fialovou

Trendy letošních Vánoc: Vyhrajete to s bílou, zelenou a fialovou

Včera | Vsadit při zdobení na aktuální trend, nebo spoléhat na to, co se osvědčilo vloni? Udělat Vánoce ve…

Kdy je správný čas trhat barborky, aby vám na Štědrý den vykvetly?

Kdy je správný čas trhat barborky, aby vám na Štědrý den vykvetly?

1. 12. | Podle staré pověry se věřilo, že děvče, kterému právě o Vánocích větvičky „barborky“ vykvetou, se…

Netradiční adventní kalendář? Vyrobte si jej z vánoční hvězdy

Netradiční adventní kalendář? Vyrobte si jej z vánoční hvězdy

29. 11. | Pokud se vám nechce začínat prosinec nudným adventním kalendářem plným nekvalitní čokolády, máme…