Nezapomínejte na mléčné výrobky - ani v létě!

| Autor: redakce | Rubrika: Domácnost

Je čas dovolených, ale také se nám díky příznivějšímu počasí mění i chutě. V nejbližších dnech bude v našich jídelníčcích nejspíše převládat ovoce a zelenina. Neměli bychom se ale bát do našich jídelníčků zařadit i mléčné výrobky, které jsou jedním z pilířů vyvážené stravy. Během horkých letních dnů nás zároveň dokáží tyto produkty dokonale osvěžit.

Mléčné výrobky jsou zdrojem plnohodnotných a dobře stravitelných bílkovin a řady vitamínů a minerálních látek. Mléko a produkty z něj mají prokazatelné příznivé účinky na naše zdraví:

• Důležité pro stavbu tkání, hormonů a protilátek
• Zlepšuje funkci štítné žlázy
• Prevence osteoporózy
• Zlepšuje proces krvetvorby a správnou činnost mnoha enzymů
• Správný vývoj kostry
• Podporuje správný růst a aktivitu prospěšných bakterií
• Zkvalitňují složení mikroflóry zažívacího ústrojí
• Součást redukčního programu


Můžete se inspirovat recepty na: koktejly, zmrzlinu, dezerty, dresinky, lehké pomazánky, grilovací omáčky a jiné…



ČOKOLÁDOVO-OŘECHOVÉ SMOOTHIE ZDOBENÉ VLAŠSKÝMI OŘECHY



Ingredience:
1 kelímek čokoládového jogurtu
1 lžíce nasekaných ořechů
¼ šálku polotučného mléka
1 banán
3 kostky ledu

Na ozdobu:
Kostičky hořké čokolády
Vlašské ořechy

Postup:
Všechny ingredience dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Dle potřeby přidáme led nebo mléko, dokud není dosaženo správné (hutnější) konzistence. Nalijeme do sklenic a ozdobíme kostičkou čokolády a vlašskými ořechy.

KRÉM S LESNÍM OVOCEM



Ingredience:
250 g ricotty
½ l mléka,
1 sáček vanilkového pudinku
1 sáček vanilinového cukru
3 lžíce cukru
hrnek drobného ovoce (borůvky, maliny, lesní jahody, rybíz)
šlehačka

Postup:
V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek a cukr. Zbytek mléka přivedeme k varu. Do vroucího mléka vlijeme pudinkovou směs. Vaříme 2 minuty. Ricottu dáme do mísy a po částech do ní zašleháváme mírně vychladnutý pudink. Necháme téměř vychladnout a pak přidáme drobné ovoce. Naplníme do pohárů a navrch ozdobíme šlehačkou.

Tip: Pro obměnu můžeme namísto šlehačky ovocný krém posypat nasekanými ořechy nebo mandlemi.


OKURKOVÝ SALÁT S JOGURTEM A MÁTOU



Ingredience:
1 velká salátová okurka
250 g bílého jogurtu řeckého typu
2 stroužky česneku
lžíce čerstvé máty
sůl
černý pepř
lžíce olivového oleje
ovčí sýr

Postup:
Okurky omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme stát, aby pustily vodu. Silně je vymačkáme, dáme do mísy a přidáme olivový olej, část máty a pepř. Lehce vmícháme jogurt a necháme vychladit. Jednotlivé porce na talířku posypeme mátou a najemno nastrouhaným ovčím sýrem.


Zdroj: www.bileplus.cz






POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!









ČTĚTE TAKÉ: Rozešel by se s vámi partner, pokud byste ztloustla?!

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Nejlepší recepty z domácí hořčice

Nejlepší recepty z domácí hořčice

Dnes | Spousta lidí ji vnímá pouze jako omáčku k párkům nebo ke klobáse, ale to je věčná škoda. Její…

6 způsobů, jak vzkřísit pokojové květiny

6 způsobů, jak vzkřísit pokojové květiny

Včera | Nic neoživí interiér tak jako kvetoucí zelené rostliny. Každý, kdo ale nějakou kytku kdy měl, ví,…

Energetický úklid bytu – opravdu vám pomůže?

Energetický úklid bytu – opravdu vám pomůže?

Včera | Děláme toho spoustu, abychom naše domovy zbavily negativních energií – od pálení tyčinek a svíček…

Čistička vzduchu: Kdo si ji má pořídit a proč?

Čistička vzduchu: Kdo si ji má pořídit a proč?

14. 1. | Doma je potřeba větrat, jenže v mrazech, které právě panují, to nejde tak často a důkladně jako v…