Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: Domácnost

Co by to bylo za kuchyni bez šťavnatého a křupavého masa? Vyzkoušejte bůček, pomazánku z něj nebo lehce pálivý řízek z krkovičky.

Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

Pikantní pečený bůček

4 porce příprava: 2 hodiny

800 g vepřového bůčku, 2 stroužky česneku, sůl a pepř, 1 lžička mleté maďarské papriky, 1 lžička drceného kmínu, tymián

Bůček nakrájejte na menší kousky, ty obalte ve směsi z utřeného česneku, soli, pepře, papriky, drceného kmínu a tymiánu. Přendejte do pekáčku a pečte v předehřáté troubě při 180 °C přiklopené asi hodinu a půl. Poté odklopte, podle potřeby podlijte troškou vody a pečte dozlatova, bude to trvat asi 15 minut. Podávejte s chlebem.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

Dnes | Večeře do 30 minut? Vykouzlete ji z jednoduchých surovin a uvidíte, kolik času vám najednou zbude…

Kuchyňská magie: Proč míchat těsto po směru hodinových ručiček?

Kuchyňská magie: Proč míchat těsto po směru hodinových ručiček?

Včera | 1 | Největší čarodějky jsou ženy a největší magii provozují každý den právě v kuchyni. Spoustu věcí,…

Trendy letošních Vánoc: Vyhrajete to s bílou, zelenou a fialovou

Trendy letošních Vánoc: Vyhrajete to s bílou, zelenou a fialovou

2. 12. | Vsadit při zdobení na aktuální trend, nebo spoléhat na to, co se osvědčilo vloni? Udělat Vánoce ve…

12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

2. 12. | Ať už se letos pustíte do jednoho, dvou druhů, nebo hodláte zásobit sladkými „jednohubkami“ celou…