Obložené chleby - vyzkoušejte nové kombinace!

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: Domácnost

Nudí vás už obyčejný chleba s máslem a šunkou nebo sýrem? Přinášíme tipy na neobvyklé chlebové chuťovky.

Obložené chleby - vyzkoušejte nové kombinace!

S fazolovou paštikou

4 porce - příprava: 10 minut

* 1 plechovka bílých fazolí
* 1–2 stroužky česneku
* 50 g gorgonzoly
* čerstvý estragon
* sůl a pepř
* červená chilli paprička

Fazole slijte, trochu nálevu si nechte stranou. Rozmixujte je s ostatními surovinami, podle potřeby přidejte trochu nálevu z fazolí. Podávejte ozdobené červenou chilli papričkou.

S avokádem a pistáciemi

4 porce - příprava: 5 minut

* 1 avokádo
* citronová šťáva
* pistácie
* slunečnicová a dýňová semínka
* koriandr
* sůl a pepř
* celozrnný chléb

Avokádo vydlabejte ze slupky, rozmačkejte vidličkou a smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi. Podávejte na celozrnném chlebu.

„Chilli cheese“

4 porce - příprava: 10 minut

* 150 g tvrdého sýra (čedar, ementál)
* cibule
* 2 zelené chilli papričky
* pepř
* 4 lžíce majonézy

Nastrouhaný sýr smíchejte s jemně nakrájenou cibulí, pokrájeným chilli a pepřem. Chleby namažte trochou majonézy, hustě posypte směsí a zapečte při 220 °C, než se sýr rozteče.

S grilovanými meruňkami

4 porce - příprava: 10 minut

* 4 lžíce mascarpone
* 4 lžíce mléka
* sůl a čerstvě mletý pepř
* 4 plátky šunky od kosti
* 3 meruňky
* olej

Mascarpone smíchejte s mlékem, špetkou soli a pepřem a namažte ho na chleba. Ten poklaďte i plátky šunky. Meruňky nakrájejte na osminky a na malém množství oleje je opečte na grilu. Položte na šunku a podávejte.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Tradiční polévky

Tradiční polévky

6. 6. | Při představě Itálie si možná vybavíte zuppa minestrone, ale v jejím receptáři jsou i jiné…

Další články z rubriky

Kuchyňská magie: Proč míchat těsto po směru hodinových ručiček?

Kuchyňská magie: Proč míchat těsto po směru hodinových ručiček?

Dnes | 1 | Největší čarodějky jsou ženy a největší magii provozují každý den právě v kuchyni. Spoustu věcí,…

12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

2. 12. | Ať už se letos pustíte do jednoho, dvou druhů, nebo hodláte zásobit sladkými „jednohubkami“ celou…

Trendy letošních Vánoc: Vyhrajete to s bílou, zelenou a fialovou

Trendy letošních Vánoc: Vyhrajete to s bílou, zelenou a fialovou

2. 12. | Vsadit při zdobení na aktuální trend, nebo spoléhat na to, co se osvědčilo vloni? Udělat Vánoce ve…

Kdy je správný čas trhat barborky, aby vám na Štědrý den vykvetly?

Kdy je správný čas trhat barborky, aby vám na Štědrý den vykvetly?

1. 12. | Podle staré pověry se věřilo, že děvče, kterému právě o Vánocích větvičky „barborky“ vykvetou, se…