Originální přílohy k hovězímu masu

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: Domácnost

Vždycky podáváte k hovězímu brambory? Zkuste je připravit netradičně nebo rovnou vyměnit za zeleninu či houby.

Ragú z lišek s petrželí

2 porce - příprava: 15 minut

* 400 g lišek
* rostlinný olej
* hrst nasekané plocholisté petržele
* sůl a pepř

Lišky očistěte, nakrájejte na kousky a duste je na troše oleje doměkka. Přidejte petržel, dochuťte solí, pepřem a podávejte.


Brambory s pórkem a hořčicí

2 porce - příprava: 35 minut

* 300 g brambor
* sůl a pepř
* 1/2 malého pórku
* 50 g másla
* 1 vrchovatá lžíce hrubozrnné hořčice

Nakrájené oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Pórek, včetně zelené části, nakrájejte na kolečka a na másle restujte, dokud nezačne lehce zlátnout. Slité brambory promíchejte s pórkem a hrubozrnnou hořčicí. Podle potřeby dochuťte.

NÁŠ TIP: Brambory s pórkem a hořčicí jsou základ. Dochuťte je zázvorem, bylinkami a chilli.


Růžičková kapusta s křenem

2 porce - příprava: 30 minut

* 200 g růžičkové kapusty
* 50 g másla
* 70 g anglické slaniny
* 2 lžíce zakysané smetany
* 1 lžíce jablečného křenu

Kapustičky vhoďte do vroucí vody a zhruba 2 až 3 minuty vařte. Vyjměte je a prudce zchlaďte v ledové vodě. Slaninu nakrájejte na kostičky a nasucho (pustí dost tuku sama) ji opečte na pánvi. Vyjměte ji a ve výpeku opatrně dozlatova opečte přepůlené kapustičky. Ty nakonec promíchejte se slaninou, smetanou a jablečným křenem.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Tradiční polévky

Tradiční polévky

6. 6. | Při představě Itálie si možná vybavíte zuppa minestrone, ale v jejím receptáři jsou i jiné…

Další články z rubriky

Vánoční feng shui úklid: Vyhoďte, co vás netěší

Vánoční feng shui úklid: Vyhoďte, co vás netěší

Dnes | Ano, většinou před Vánoci alespoň trochu poklidíme. Chceme se tu cítit dobře. Není třeba ale…

Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

Včera | Večeře do 30 minut? Vykouzlete ji z jednoduchých surovin a uvidíte, kolik času vám najednou zbude…

Kuchyňská magie: Proč míchat těsto po směru hodinových ručiček?

Kuchyňská magie: Proč míchat těsto po směru hodinových ručiček?

4. 12. | 2 | Největší čarodějky jsou ženy a největší magii provozují každý den právě v kuchyni. Spoustu věcí,…

Trendy letošních Vánoc: Vyhrajete to s bílou, zelenou a fialovou

Trendy letošních Vánoc: Vyhrajete to s bílou, zelenou a fialovou

2. 12. | Vsadit při zdobení na aktuální trend, nebo spoléhat na to, co se osvědčilo vloni? Udělat Vánoce ve…