Recept na neděli: Boršč s uzeným masem a smetanou

| Autor: Jana Vašáková | Rubrika: Domácnost

Přemýšlíte, jakou vydatnou polévku připravit k nedělnímu obědu? Máme pro vás tip na skvělý boršč.

Recept na neděli: Boršč s uzeným masem a smetanou

4 porce

příprava: 30 minut

200 g uzeného masa

1 cibule

1 lžíce řepkového oleje

2 červené řepy

4 větší brambory typu B

2 mrkve 1 celer

2 petržele 2 bobkové listy

3 kuličky nového koření

sůl a pepř

200 g zakysané smetany

Uzené maso nakrájejte na kostičky, cibuli nasekejte a orestujte na oleji. Přidejte na kousky nakrájenou řepu, brambory a kořenovou zeleninu. Ochuťte bobkovými listy, novým kořením, solí a pepřem. Zalijte vodou nebo domácím vývarem a vařte doměkka, asi 20 minut. Poté vyndejte celé koření a polévku na talíři ozdobte zakysanou smetanou.

Článek vyšel v časopise Food

Další články z rubriky

5 jednoduchých rychlých večeří pro každý den

5 jednoduchých rychlých večeří pro každý den

Dnes | Lámete si každý večer hlavu s tím, co udělat rychlého a snadného pro rodinu, aby byla stoprocentě…

Chcete mít nejkrásnější muškáty v okolí? Vypěstujte si je ze semínek

Chcete mít nejkrásnější muškáty v okolí? Vypěstujte si je ze semínek

Dnes | Silné, husté rostliny, obsypané desítkami květů. Takové pelargonie mohou zdobit vaše okna a balkony…

Kdy naplánovat založení nové zahrady? Nejlepší chvíle je právě teď!

Kdy naplánovat založení nové zahrady? Nejlepší chvíle je právě teď!

Včera | Aby návrh zahrady skutečně respektoval potřeby všech členů rodiny a jejich různé zájmy, je dobré se…

Jak pečovat o muškáty v zimě? Hlavně nesmí růst!

Jak pečovat o muškáty v zimě? Hlavně nesmí růst!

Včera | Tak tuhle otázku řešíme snad každý. Muškáty jsou totiž dlouhá léta nejčastější rostlinou objevující…