Recept na víkend: Dort Red Velvet se smetanovým krémem a malinami

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: Domácnost

Prázdniny končí a naše ratolesti čeká v pondělí škola. Prvňáčci se možná těší, ale starší děti by mohly začít propadat smutku. Pro pozvednutí nálady jim můžete zkusit upéct tento lahodný dort.

Red Velvet se smetanovým krémem a malinami

forma o průměru 24 cm - příprava: 2 hodiny

* 250 g hladké mouky
* 25 g holandského kakaa
* sůl
* 240 ml podmáslí
* červené gelové barvivo
* 120 g másla
* 150 g cukru krupice
* 2 vejce
* 1 lžička vanilkového extraktu
* 1 lžička jedlé sody
* 1 lžička jablečného octa
* 500 g cream cheese
* 50 ml mléka
* 300 ml smetany ke šlehání 40%
* 300 g malin
* cukr moučka na doslazení

Troubu zapněte na 170 °C. Máslo vyšlehejte s cukrem, jedno po druhém zašlehávejte vejce o pokojové teplotě. Přidejte vanilku. Prosejte mouku, kakao a sůl.

V podmáslí rozmíchejte barvivo. K máslu pomalu střídavě všlehávejte mouku a podmáslí. Nakonec vmíchejte ocet se sodou. Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte asi 45 minut.

Cream cheese smíchejte s mlékem. Vyšlehejte šlehačku s cukrem a do ní vmíchejte cream cheese. Nakonec přidejte maliny. Dort prokrojte a promažte krémem.

Náš TIP: Část krému a malin si můžete nechat navrch na ozdobu.


Irena Potměšilová

Irena od dětství miluje modelování. Před 2 lety začala dělat první dorty, hlavně pro známé a rodinu. Kamarádka jí na facebooku zprovoznila stránku Irena dorty a spokojení zákaznící od té doby prý jen přibývají.


Recept jsme převzali z časopisu F.O.O.D.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Tradiční polévky

Tradiční polévky

6. 6. | Při představě Itálie si možná vybavíte zuppa minestrone, ale v jejím receptáři jsou i jiné…

Další články z rubriky

Trápí vás rýma a nachlazení? Pořiďte si rýmovník!

Trápí vás rýma a nachlazení? Pořiďte si rýmovník!

Včera | Rýmovník je na pěstování velmi nenáročná bylinka, která má mnoho výhod. Pomáhá zmírňovat rýmu a…

Cukroví z rodinného receptáře: Pracny, linecké i rohlíčky

Cukroví z rodinného receptáře: Pracny, linecké i rohlíčky

Včera | 1 | S vánočním cukrovím je to jako s domácími koláči. Recepty se dědí z generace na generaci. Staré…

Jak se zbavit pavouků a přestat je lákat do bytu

Jak se zbavit pavouků a přestat je lákat do bytu

8. 12. | 10 | Domy jsou pro pavouky, zvlášť v zimě, až magicky přitažlivé. Uvnitř i zvenku. Většina jich sice…

Tradiční recepty: Co se jedlo za první republiky?

Tradiční recepty: Co se jedlo za první republiky?

7. 12. | 1 | Když se řekne "prvorepublikové recepty", většině z nás se jistě vybaví pokrmy našich babiček -…