Recept na víkend: Koláč s tvarohem a ovocem

| Autor: Johana Křížková | Rubrika: Domácnost

Každá rodina má svůj dokonalý moučník. A tenhle je prý u Makrlíků hit. Protože je rychlý, snadný a k tomu hříšně dobrý. Navíc při jeho přípravě využijete sezónní ovoce.

Recept na víkend: Koláč s tvarohem a ovocem

Koláč s tvarohem a ovocem

1 plech - příprava: 45 minut

TĚSTO:
* 2 hrnky hrubé mouky
* 1/2 hrnku krupicového cukru
* 2 vejce
* 1 prášek do pečiva
* 1 hrnek plnotučného mléka
* 1/2 hrnku oleje

NÁPLŇ:
* 500 g měkkého tvarohu
* 1 vanilkový cukr
* 1/2 hrnku krupicového cukru
* 1 vanilkový pudink
* 2 vejce
* mléko dle potřeby
* čerstvé ovoce (ale koláč je skvělý také třeba s povidly)

POSTUP:

Připravte těsto smícháním ingrediencí a dvě třetiny ho rozetřete na plech vyložený pečicím papírem.

Navrch naneste řidší tvarohovou směs.

Poklaďte ji omytým a vypeckovaným ovocem (nebo pokapejte povidly).

Pak vše „pocákejte“ zbylým těstem a pečte na 160 °C asi 25 až 30 minut.

Pomocí špejle zjistíte, zda je těsto propečené.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D. Autorem receptu je Miroslav Makrlík.

Čtěte také

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Tradiční polévky

Tradiční polévky

6. 6. | Při představě Itálie si možná vybavíte zuppa minestrone, ale v jejím receptáři jsou i jiné…

Další články z rubriky

Trápí vás rýma a nachlazení? Pořiďte si rýmovník!

Trápí vás rýma a nachlazení? Pořiďte si rýmovník!

9. 12. | Rýmovník je na pěstování velmi nenáročná bylinka, která má mnoho výhod. Pomáhá zmírňovat rýmu a…

Cukroví z rodinného receptáře: Pracny, linecké i rohlíčky

Cukroví z rodinného receptáře: Pracny, linecké i rohlíčky

9. 12. | 1 | S vánočním cukrovím je to jako s domácími koláči. Recepty se dědí z generace na generaci. Staré…

Jak se zbavit pavouků a přestat je lákat do bytu

Jak se zbavit pavouků a přestat je lákat do bytu

8. 12. | 10 | Domy jsou pro pavouky, zvlášť v zimě, až magicky přitažlivé. Uvnitř i zvenku. Většina jich sice…

Tradiční recepty: Co se jedlo za první republiky?

Tradiční recepty: Co se jedlo za první republiky?

7. 12. | 1 | Když se řekne "prvorepublikové recepty", většině z nás se jistě vybaví pokrmy našich babiček -…