Recept na víkend: Rýžové závitky se zeleninou

| Autor: Jana Vašáková | Rubrika: Domácnost

Chystáte na víkend oslavu a rádi byste svým hostům nabídli něco neobvyklého? Zkuste rýžové závitky. S jejich přípravou vám mohou pomoct i vaše děti.

Rýžové závitky se zeleninou

16 kousků - příprava: 40 minut

* 16 hotových rýžových placek (sušené, k dostání v supermarketech)
* 1 balení tenkých rýžových nudlí
* 4 mrkve
* 1 menší čínské zelí
* 100 ml sójové nebo rybí omáčky
* 3 lžíce hladké mouky
* čerstvý koriandr (případně bazalka nebo pažitka)
* olej na smažení
* sójová omáčka na namáčení

Rýžové placky po jedné krátce namočte ve větší míse s vodou tak, aby se ponořily, ale nepraskly. Až budou na dotek lepivé, rozložte je na utěrku a nechte uschnout. Mezitím vložte na 2 minuty rýžové nudle do vlažné vody, pak je slijte a přendejte do mísy.

Oloupanou mrkev a listy čínského zelí nakrájejte na tenké plátky, v míse smíchejte s nudlemi a sójovou, popřípadě rybí omáčkou. V hrnku vidličkou smíchejte mouku s trochou vody, až vznikne řidší těstíčko.

Na spodní část placky rozložte díl nudlí se zeleninou, navrch vložte trošku koriandru a přehněte placku. Její vrchní část zlehka potřete těstíčkem, přeložte levou část placky, následně pravou a vrchní část ještě jednou potřete „lepidlem“. Rolujte od sebe směrem k němu.

Proces opakujte s dalšími rolkami. Hotové závitky smažte ve větším množství oleje, osušte na ubrousku. Podávejte namočené v sójové omáčce.

Článek vyšel v časopise F.O.O.D. 1/2014.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. 2016 | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Tradiční polévky

Tradiční polévky

6. 6. 2016 | Při představě Itálie si možná vybavíte zuppa minestrone, ale v jejím receptáři jsou i jiné…

Další články z rubriky

Jak pečovat o muškáty v zimě? Hlavně nesmí růst!

Jak pečovat o muškáty v zimě? Hlavně nesmí růst!

Dnes | Tak tuhle otázku řešíme snad každý. Muškáty jsou totiž dlouhá léta nejčastější rostlinou objevující…

Nejlepší recepty z domácí hořčice

Nejlepší recepty z domácí hořčice

Včera | Spousta lidí ji vnímá pouze jako omáčku k párkům nebo ke klobáse, ale to je věčná škoda. Její…

Energetický úklid bytu – opravdu vám pomůže?

Energetický úklid bytu – opravdu vám pomůže?

15. 1. | Děláme toho spoustu, abychom naše domovy zbavily negativních energií – od pálení tyčinek a svíček…

6 způsobů, jak vzkřísit pokojové květiny

6 způsobů, jak vzkřísit pokojové květiny

15. 1. | Nic neoživí interiér tak jako kvetoucí zelené rostliny. Každý, kdo ale nějakou kytku kdy měl, ví,…