Recept na víkend: Rýžové závitky se zeleninou

| Autor: Jana Vašáková | Rubrika: Domácnost

Chystáte na víkend oslavu a rádi byste svým hostům nabídli něco neobvyklého? Zkuste rýžové závitky. S jejich přípravou vám mohou pomoct i vaše děti.

Rýžové závitky se zeleninou

16 kousků - příprava: 40 minut

* 16 hotových rýžových placek (sušené, k dostání v supermarketech)
* 1 balení tenkých rýžových nudlí
* 4 mrkve
* 1 menší čínské zelí
* 100 ml sójové nebo rybí omáčky
* 3 lžíce hladké mouky
* čerstvý koriandr (případně bazalka nebo pažitka)
* olej na smažení
* sójová omáčka na namáčení

Rýžové placky po jedné krátce namočte ve větší míse s vodou tak, aby se ponořily, ale nepraskly. Až budou na dotek lepivé, rozložte je na utěrku a nechte uschnout. Mezitím vložte na 2 minuty rýžové nudle do vlažné vody, pak je slijte a přendejte do mísy.

Oloupanou mrkev a listy čínského zelí nakrájejte na tenké plátky, v míse smíchejte s nudlemi a sójovou, popřípadě rybí omáčkou. V hrnku vidličkou smíchejte mouku s trochou vody, až vznikne řidší těstíčko.

Na spodní část placky rozložte díl nudlí se zeleninou, navrch vložte trošku koriandru a přehněte placku. Její vrchní část zlehka potřete těstíčkem, přeložte levou část placky, následně pravou a vrchní část ještě jednou potřete „lepidlem“. Rolujte od sebe směrem k němu.

Proces opakujte s dalšími rolkami. Hotové závitky smažte ve větším množství oleje, osušte na ubrousku. Podávejte namočené v sójové omáčce.

Článek vyšel v časopise F.O.O.D. 1/2014.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí

6. 10. | Vzpomínáte si, co s vámi udělá pálivé jídlo v létě? Zpotíte se a je vám na omdlení. A víte, co…

Tradiční polévky

Tradiční polévky

6. 6. | Při představě Itálie si možná vybavíte zuppa minestrone, ale v jejím receptáři jsou i jiné…

Další články z rubriky

Kuchyňská magie: Proč míchat těsto po směru hodinových ručiček?

Kuchyňská magie: Proč míchat těsto po směru hodinových ručiček?

Dnes | 1 | Největší čarodějky jsou ženy a největší magii provozují každý den právě v kuchyni. Spoustu věcí,…

12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

2. 12. | Ať už se letos pustíte do jednoho, dvou druhů, nebo hodláte zásobit sladkými „jednohubkami“ celou…

Trendy letošních Vánoc: Vyhrajete to s bílou, zelenou a fialovou

Trendy letošních Vánoc: Vyhrajete to s bílou, zelenou a fialovou

2. 12. | Vsadit při zdobení na aktuální trend, nebo spoléhat na to, co se osvědčilo vloni? Udělat Vánoce ve…

Kdy je správný čas trhat barborky, aby vám na Štědrý den vykvetly?

Kdy je správný čas trhat barborky, aby vám na Štědrý den vykvetly?

1. 12. | Podle staré pověry se věřilo, že děvče, kterému právě o Vánocích větvičky „barborky“ vykvetou, se…