Receptury 3 vítězných koktejlů na Grand Marnier Trophy

| Autor: redakce | Rubrika: Domácnost

Na letošním finále mezinárodní barmanské soutěže v míchání koktejlů, Grand Marnier® Trophy v St. Jean Cap Ferrat se umístil náš kandidát Miroslav Řehoř na třetím místě se svým koktejlem “Grandiosso” a zároveň získal i cenu novinářů.

GRAND MARNIER®TROPHY
je evropskou barmanskou soutěží, organizovanou společností Marnier-Lapostolle, s podporou IBA – mezinárodní barmanské asociace (International Bartenders Association). Hlavním tématem, tvořícím základ všech receptur byl Grand Marnier® Cordon Rouge likér.

Letošní finále se odehrálo v termínu od 6.6. do 9.6. 2005 v Monaku v St. Jean Cap Ferrat.
Výběr z 26 kandidátů z celé Evropy byl skutečně velmi obtížný. Všechny receptury barmanů na „long drinky“ byly velmi zajímavé. S využitím likéru Grand Marnier® Cordon Rouge získaly recepty nádech originality s jemnou ovocnou příchutí a vůní.

Výsledky soutěže byly oficiálně oznámeny, po vyhodnocení porotou, 8. 6. 2005 na závěrečném ceremoniálu v Monaku.
Grand Marnier® Trophy odměnil vítěze těmito atraktivními cenami:
1.cena: 14-ti denní pobyt v Austrálii pro dvě osoby
2.cena: týdenní pobyt ve Francii pro dvě osoby
3.cena: víkend v jižní Francii pro dvě osoby

Vítězem Grand Marnier® Trophy 2005 se stal Michele Fiordoliva z Itálie s koktejlem „Grand Chica“, na druhé příčce se umístil Valtyr Bergmann Benediktsson z Islandu s koktejlem „Grand King“a třetí místo, spolu s cenou novinářů získal český kandidát Miroslav Řehoř s receptem na koktejl „Grandiosso“.

Účast a hodnocení Grand Marnier Trophy
Grand Marnier® Trophy se mohou zúčastnit barmani, kteří jsou členy IBA. 26 evropských zemí nominovalo kandidáty do finále na základě výsledků svých národních soutěží.
V souladu s pravidly IBA byla komise tvořena dvěma skupinami porotců, které hodnotili jednotlivé koktejly a společně vybraly vítěze:
Technická porota, která hodnotila prezentaci, provedení a zručnost kandidátů byla prezentována dvěma profesionály:
Umberto Caselli – Prezident IBA
Guy Musart – Prezident ABF

Mezinárodní degustační porota, která hodnotila prezentaci, aroma a chuť koktejlů představovaná zástupci společnosti Marnier-Lapostolle, profesionálním barmanem a jedním nezávislým porotcem (vybraným náhodně z hostů soutěže)


Receptury 3 vítězných koktejlů:

1.místo – GRAND CHICA

3 cl GRAND MARNIER® Cordon Rouge
2 cl citrónové šťávy
2 cl karamelového sirupu
3 cl tequily
7 cl čerstvé ovocné šťávy
+ pomerančová kůra

Shaker

Ozdoba: citronová kůra, physalis, moučkový cukr

2.místo – THE GRAND KING

3 cl GRAND MARNIER® Cordon Rouge
1,5 cl jahodového likéru
1,5 cl Absolut Mandarine
6 cl ananasového džusu

Shaker

Ozdoba: kumkquat, limetka, lístek máty

3.místo a „Novinářská cena“ – GRANDIOSSO

4 cl GRAND MARNIER® Cordon Rouge
3 cl Campari
4 cl brusinkové šťávy
¼ čersvé limetky
1 čajová lžička hnědého cukru

Nalévat přímo do poháru

Ozdoba: čerstvé brusinky, lístek máty



zdroj: Yaro,s.r.o.

Komentáře

Komentářů celkem: 3
Thank You Mark 10. 6. 2007 | 14:49
Thanx Cialis 2. 6. 2007 | 07:47
Thank You Alex 26. 5. 2007 | 02:09

Další články z rubriky

Jak se zbavit pavouků a přestat je lákat do bytu

Jak se zbavit pavouků a přestat je lákat do bytu

Včera | 8 | Domy jsou pro pavouky, zvlášť v zimě, až magicky přitažlivé. Uvnitř i zvenku. Většina jich sice…

Tradiční recepty: Co se jedlo za první republiky?

Tradiční recepty: Co se jedlo za první republiky?

7. 12. | 1 | Když se řekne "prvorepublikové recepty", většině z nás se jistě vybaví pokrmy našich babiček -…

Jak si vybrat stromek v květináči? Záleží, co od něj očekáváte

Jak si vybrat stromek v květináči? Záleží, co od něj očekáváte

7. 12. | Máte raději živý vánoční stromeček, ale je vám líto, že ho kvůli vám museli pokácet nebo že za…

Vánoční feng shui úklid: Vyhoďte, co vás netěší

Vánoční feng shui úklid: Vyhoďte, co vás netěší

6. 12. | Ano, většinou před Vánoci alespoň trochu poklidíme. Chceme se tu cítit dobře. Není třeba ale…