Recepty z hlávkového salátu

| Autor: redakce | Rubrika: Domácnost

Hlávkový salát je jeden z nejstarších druhů zeleniny, je snadno stravitelný, má vysokou biologickou hodnotu a je oblíbený pro velké možnosti jeho úpravy v kuchyni.

Hlávkový salát s vejci



2 hlávky salátu
Zakysaná smetana
2 lžičky plnotučné hořčice
2 vejce vařená natvrdo
špetka sladké papriky, pepře a soli
Pažitka
Citrónová šťáva

Salát opereme, necháme okapat a rozdělíme na čtvrtky. Smetanu promícháme s hořčicí, solí a kořením, salát přelijeme zálivkou, posypeme nadrobno rozsekanými vejci, pažitkou a pokapeme citronovou šťávou.

Obměna: zakysanou smetanu nahradíme bílým jogurtem.

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

1 hlávkový salát
100 g mozzarely
4 vejce vařená natvrdo
1 plechovka tuňáka
500 g rajčat
4 lžíce olivového oleje
sůl

Salát omyjeme, necháme okapat a natrháme jej na menší kousky, přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a mozzarellu, rozdrobeného okapaného tuňáka a nakrájená vejce. Osolíme, přidáme olej a vše dobře promícháme.

Další recepty z vybraných ingrediencí můžete nyní vyhledávat pomocí katalogu potravin!



Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Cukroví z rodinného receptáře: Pracny, linecké i rohlíčky

Cukroví z rodinného receptáře: Pracny, linecké i rohlíčky

Dnes | S vánočním cukrovím je to jako s domácími koláči. Recepty se dědí z generace na generaci. Staré…

Jak se zbavit pavouků a přestat je lákat do bytu

Jak se zbavit pavouků a přestat je lákat do bytu

Včera | 8 | Domy jsou pro pavouky, zvlášť v zimě, až magicky přitažlivé. Uvnitř i zvenku. Většina jich sice…

Jak si vybrat stromek v květináči? Záleží, co od něj očekáváte

Jak si vybrat stromek v květináči? Záleží, co od něj očekáváte

7. 12. | Máte raději živý vánoční stromeček, ale je vám líto, že ho kvůli vám museli pokácet nebo že za…

Tradiční recepty: Co se jedlo za první republiky?

Tradiční recepty: Co se jedlo za první republiky?

7. 12. | 1 | Když se řekne "prvorepublikové recepty", většině z nás se jistě vybaví pokrmy našich babiček -…