Šéf radí: Jak na žízeň u grilu?

| Autor: redakce | Rubrika: Domácnost

Grilování je malá oslava života, dobrého jídla a také dobrého pití. Ne nadarmo se říká, že na grilování je nejdůležitější „podlejvání“. Zdeněk Pohlreich radí, jak na to.

Šéf radí: Jak na žízeň u grilu?
  • Šéf radí:

Co je pravidlem úspěšného grilování? Vybírejte vždy kvalitní suroviny – ať už se jedná o maso, zeleninu nebo třeba banány. Totéž zaklínadlo si pak zopakujte i při výběru nápojů. A zkuste popustit uzdu fantazii. My Češi jsme sice přeborníci v pití piva, a nad pořádný hlt tohohle moku během horkého léta mnohdy není, ale existují i jiné možnosti, čím svlažit hrdlo.

Jaké pití je k jídlu to nejlepší?

První, co by vás při zahánění žízně mělo napadnout, je minerálka. Už proto, že za horkých letních dní a večerů je to někdy s alkoholem tak trochu „o hubu“. Takže pokud nemáte v plánu si vedle grilu rovnou ustlat, nebo zrovna nechcete nebo nemůžete pít alkohol, a chcete si tu ugrilovanou baštu pořádně vychutnat, je minerálka nejpřirozenější volbou. Jestli si chcete chuť jídla opravdu užít, je k němu přírodní minerální voda to pravé.

Co pít, když ne vodu?

Je jasné, že pít jen vodu nemusí člověka bavit celý večer. Co s tím? Zapomeňte jednou provždy na všemi barvami hrající limonády. Namíchejte si vlastní barevné drinky a pamatujte, že kvalitní suroviny jsou půlka úspěchu. Vyzkoušejte nealkoholické varianty známých koktejlů. Anebo si třeba vymyslete vlastní.

Jaký koktejl byste umíchal vy?

Pokud budete míchat vlastní koktejly, zkuste sami sebe i ostatní ohromit svojí kreativitou, mějte ale na paměti, že méně je někdy více. Jednoduché chutě vám mohou posloužit víc než koktejl splácaný z deseti exotických surovin. Přemýšlejte o tom, k jakému nebo po jakém jídle budete koktejl podávat. A pokud se opravdu chcete vyřádit, udělejte to spíš
na ozdobách než smícháním mnoha nejrůznějších ingrediencí.

  • Tip šéfa:

Schorle Spritz

1 porce
příprava: 5 minut
• 2 cl kvalitního bezinkového sirupu (nejlépe Yo)
• 2 cl čerstvě vymačkané šťávyz limetky
• čerstvá máta
• perlivá minerálka na dolití
• Mattoni Schorle na dolití
Do velké sklenice plné ledu nalijte sirup a šťávu z limetky, do poloviny sklenice dolijte perlivou minerálku a nakonec doplňte Mattoni Schorle. Ozdobte lístky čerstvé máty.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Vánoční feng shui úklid: Vyhoďte, co vás netěší

Vánoční feng shui úklid: Vyhoďte, co vás netěší

Dnes | Ano, většinou před Vánoci alespoň trochu poklidíme. Chceme se tu cítit dobře. Není třeba ale…

Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

Včera | Večeře do 30 minut? Vykouzlete ji z jednoduchých surovin a uvidíte, kolik času vám najednou zbude…

Kuchyňská magie: Proč míchat těsto po směru hodinových ručiček?

Kuchyňská magie: Proč míchat těsto po směru hodinových ručiček?

4. 12. | 1 | Největší čarodějky jsou ženy a největší magii provozují každý den právě v kuchyni. Spoustu věcí,…

Trendy letošních Vánoc: Vyhrajete to s bílou, zelenou a fialovou

Trendy letošních Vánoc: Vyhrajete to s bílou, zelenou a fialovou

2. 12. | Vsadit při zdobení na aktuální trend, nebo spoléhat na to, co se osvědčilo vloni? Udělat Vánoce ve…